Θα πρότεινα στους συντονιστές το παρόν θέμα όντως να μεταφερθεί στο "Εισαγωγη στον κοσμο του Αεροβολου". Είναι πολύ όμορφο θέμα έτσι όπως αρχίζουν οι απαντήσεις να έρχονται, και θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς στο μέλλον. Ας μπορούν να το βρούν εύκολα!
Θα εκφράσω μια γνώμη που συμπτωματικά τριγύριζε χθές στο μυαλό μου.
Ένα μόνο φτάνει, όποιο αεροβόλο και να αγοράσεις μπορεί να βοηθήσει. Αρκεί να κάνεις τα εξής:
α) Να σου αρέσει. Η τιμή δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι φθηνό, μπορεί να είναι ακριβό, αν σου αρέσει θα το πάρεις, σήμερα ή σε ένα χρόνο. Μόνο πρίν αποφασίσεις να πας να δείς από κοντά πολλά. Ας αρχίσει η οπτική έρευνα από το διαδίκτυο. Η μάρκα δεν έχει σημασία, σημασία έχει να αγαπήσεις το πρώτο σου αεροβόλο, και αν το χρησιμοποιήσεις αναπόφευκτα θα το αγαπήσεις.
β) Να το εξαντλήσεις χρηστικά. Με αυτό το τρόπο θα καταλάβεις ποιά ήταν τα προτερήματα αυτού του αεροβόλου και ποιά τα μειονεκτήματα. Και τα συμπεράσματα σου θα είναι και πρακτικά και ουσιαστικά, δηλαδή επί της ουσίας θα ξέρεις αν του λείπει η δύναμη, η ευστοχία και πρακτικά αν είναι βαρύ, μακρύ κ.τ.λ. Σκεφτείτε το, έχω διαβάσει πολλές φορές από μέλη του forum για το αεροβόλο των παιδικών τους χρόνων που κατά πάσα πιθανότητα ήταν του πατέρα τους. Τότε δε υπήρχε καμία απολύτως επιλογή, και όμως αυτό που έμεινε ήταν η αγάπη για αυτό τον κόσμο, τον κόσμο του αεροβόλου.
γ) Μη βιαστείς να αγοράσεις σύντομα δεύτερο και τρίτο. Εγώ το έκανα και τελικά χρησιμοποιώ κυρίως το ένα και μόλις πρόσφατα γνώρισα την αξία του καθενός από τα τρία που έχω. Επένδυσα χρήματα για κάτι που έμεινε πολύ καιρό στην αναμονή.
δ) Προσπάθησε να είναι όσο πιο νόμιμο γίνεται γιατί θα είναι το πρώτο και μια κακή πρώτη εμπειρία μπορεί να σε διώξει από το χόμπυ.
Συμπέρασμα μου… Το πρώτο αεροβόλο πρέπει απλά να σου αρέσει, να το ερωτευτείς. Το δεύτερο, ίσως και το τρίτο θα είναι το σωστό για σένα. Ότι και να διαβάσεις, όσα και να μάθεις. Αλλιώς όλοι εδώ θα είχαμε τα ίδια αεροβόλα.
STF