1. Oπως όλα τα πράγματα στη ζωή ετσι κι εδω η σκεψη αρχίζει απο το κοστος (ποσα χρήματα διαθέτω ?)
2. Τι απαιτησεις έχω απο το αεροβόλο ? (διασκέδαση (plinking), κυνηγι ( sorry μου ξεφυγε
) , σκοποβολη). Αυτα καθορίζουν την απαιτουμενη ακρίβεια και ισχυ και βεβαίως την τιμη
3. Θέλω να έχω αυτονομία αλλα σχετικα δύσκολη σκόπευση ? (αεροβόλο ελατηρίου) ή μηπως λειτουργία χωρίς ανάκρουση (PCP) αλλα εξάρτηση απο εξοπλισμό για γέμισμα με αερα ?
4. Σε τι απόσταση θα χρησιμοποιώ το αεροβόλο. Μικρή (~ 15 μ, οποτε μπορω να ρίχνω και με ανοιχτα σκοπευτικά) ή μεγαλύτερη αποτε θελω και διοπτρα (επιπλέον κόστος)
5. Απο τα αεροβόλα που πληρουν τις προϋποθέσεις που θετω πιο έχει το καλύτερο "ζύγισμα" στην επώμιση, ποιο είναι το ποιο όμορφο, αξιόπιστο και ισως πιο υποστηρίζεται απο αντιπροσωπεια στην Ελλαδα ?. Γενικα θα προτιμηθει αεροβόλο που "κάθεται" πιο καλα στο σκοπευτη και της πιο αξιοπιστης εταιρείας.
Φιλικα Δημητρης
καλησπερα
ειμαι νεος στο φορουμ σας αν και εχω εμπειρια απο αλλα φορουμ(μηχανοβιος)
ειμαι χρονια κυνηγος 6 με λειοκανα οπλα(καραμπινα-δικκανο)
ειναι οενιρο μου να κυνηγισω με ραβδωτο οπλο μεγαλα θηραματα στο εξωτερικο
επειδη αυτο ομως το βλεπω να αργει θελω να αγορασω ενα αεροβολο οπλο για σκοποβολη
και για κυνηγι(μου ξεφυγε

)
επειδη δεν εχω εμπειρια στον τομεα και φοβαμαι μηπως οι μαγαζοτορες με κοροιδεψουν θα ηθελα τις συμβουλες σας
στην επιλογη του πρωτου μου αεροβολου,γενικα με τα οπλα εχω εμπειρια ειμαι 21 χρονων κυνηγαω απο τα 15

με βαση τις παραπανω ερωτησεις
σκοπευω να διαθεσω 150-250 ευρο για ολο τον εξοπλισμο (αεροβολο-διοπτρα)
θελω να ειναι αρκετα δυνατο και με βελινικες 50-100 μετρα (πιστεβω τα 50-60 αν ειναι θανασιμο σε μικρα θηραματα ειναι αρκετα)
τωρα οσον αφορα την αυτονομια θα ηθελα αυτονομια και ευκολη σκοπευση (αλλα και με ελατηριο οκ θα ειμαι

)
η ομορφια δεν με απασχολει τοσο...
θεσσαλονικη σπουδαζω ειμαι απο αργος και πηγα σημερα σε ενα μαγαζι νομιζω δεν επιτρεπετε να πω την επωνυμια
και μου προτεινε με βαση αυτα που του ειπα ενα καινουργιο της ΝΟΡΙΚΑ ΝΤΡΙΜ ΡΙΝΤΕΡ 5.5 στα 190 μετρητα και 220 αλλιως
ποια ειναι η γνωμη σας για το οπλο?θα ταιριαζει στις αναγκες μου?
συγνωμη αν σας κουρασα και αν οι αποριες μου ειναι σε λαθος μερος ασ με μετακινησει καπιοσ αντμιν αρκει να
ενημερωθω που θα υπαρχει το ποστ μου
ευχαριστω εκ των προτερον