Αγαπητοί, καλησπέρα
Μετά από μεγάλη απουσία, να 'μαι πάλι μαζί σας. Στα μέσα του Ιουλίου μετά από σχετική έρευνα αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες τις οποίες καταξιωμένα μέλη του Φόρουμ παραθέτουν, προχώρησα στην απόκτηση του πρώτου μου αεροβόλου, ενός Slavia 631. Μετά τις πρώτες 450 βολές με σφαιρίδια Diabolo, μπορώ να σας πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Το όπλο είναι ευθύβολο, μπορώ να πετύχω κατ' επανάληψη μικρό κουτάκι της μπύρας στα 26 μέτρα παρά την παρουσία ανέμου και επίσης μπορώ να έχω ικανοποιητικές συγκεντρώσεις βολής τόσο στα 10 μέτρα όσο και στα 12 αλλά και στα 15 μέτρα. Επομένως το όπλο δουλεύει καλά. Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς θα ρυθμίζω το κλισιοσκόπιο ανάλογα με την απόσταση. Και αυτό διότι η αριθμημένη ροδέλα που ρυθμίζει το πάνω-κάτω δεν είναι και τόσο ακριβής. Δηλαδή και αυτό το γράφω για όσους κατέχουν το συγκεκριμένο τύπο, δηλ το 631, στρέφοντας την ροδέλα από το 0 έως το 9, η πλακίτσα του σκοπευτικού δεν μετακινείται. Χρειάζεται να περιστρέψω αρκετές φορές την ροδέλα μέχρις ότου η πλακίτσα του κλισιοσκοπίου να μετακινηθεί προς τα επάνω. Μπορεί να μου πει κανείς τι συμβαίνει;
Εάν αναρωτιέστε πώς μπορώ και πετυχαίνω το στόχο σε διαφορετικές αποστάσεις, αυτό το κάνω εμπειρικά προσαρμόζοντας το ύψος του ματιού του κατά μήκος της σκοπευτικής γραμμής(:μάτι-εγκοπή κλισιοσκοπίου-ακίδα στόχαστρου). Δηλαδή πότε το μάτι μου βλέπει ολόκληρη την ακίδα, και πότε ένα μέρος της. Δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορώ να σας το περιγράψω καλύτερα.
Πάντως το όπλο είναι όμορφο και ευθύβολο. Η ανάκρουσή του είναι ομαλή και ο ήχος που βγάζει γλυκός.
Θα με βοηθούσε πολύ, εάν κάποιος που γνωρίζει το όπλο, μου απαντήσει για την ροδέλα του κλισιοσκοπίου.
Φιλικά
Χρήστος