michalis58 :
θέλω όμως να ασχοληθούν λίγο με την σκοποβολή ......για εκπαιδευτικούς λόγους. Είναι ένα σπορ που απαιτεί ηρεμία ,αυτοσυγκέντρωση και πάθος για την ακρίβεια-τελειότητα. Τουλάχιστον ,έτσι το βλέπω εγώ !!...στον μεγάλο μου τον Γιώργο που έφερνα μαζί μου στο Σχιστό άρεσε η ενασχόληση και συμμετείχε κατόπιν σε αγώνες στα Γρεβενά, στους ΨΑΑΣΑ και τώρα στα Λακεδαιμόνεια.
Κάποια στιγμή ενθάρρυναν σε αυτό και οι διακρίσεις, ορισμένες εντυπωσιακές για την ηλικία του....

Όμως η μεγάλη διαφορά φάνηκε από την ενασχόληση του σε σύλλογο 10 μετρου ολυμπιακού στην Δόξα Πεύκης έξι μήνες τώρα. Η αυτοσυγκέντρωση, η επιμονή, η πειθαρχία τον βοήθησαν στο Γυμνάσιο με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πιστεύοντας στον εαυτό του, βελτιώνοντας τα σημεία που αναφέρθηκαν είχε μεγάλη άνοδο και το σπουδαιότερο, σταθεροποίηση σε ένα υψηλό επίπεδο....

Φυσικά τον βοήθησε και η φυσική του κατάσταση, επακόλουθο σωστής διατροφής, ημερήσιου προγράμματος που αφορά σχολείο - σπίτι - δραστηριότητες και όχι αποκλειστικά λόγω των αθλοπαιδιών, όμως μην ακουστεί περίεργο, αλλά η ενασχόληση του με τον χορό από τρυφερή ηλικία ήταν το σημαντικότερο στον έλεγχο της στάσης του σώματος και των αναπνοών, όπως επισημαίνει ο προπονητής του....
Πάντοτε όμως υπάρχει και η πρόβλεψη στον προγραμματισμό του χρόνου του, να συζητούμε οι γονείς με το παιδί επί παντός επιστητού....
Καλλιεργούμε το σώμα αλλά και την ψυχή στα παιδιά...
Να μην αναφέρω πως και για τους άλλους δύο γιούς θα ακολουθεί η γνωστή πιά συνταγή...