Νομίζω ότι το γεγονός ότι κάτι δεν είναι στην ΣΚΟΕ ή ότι η ΣΚΟΕ δεν έχει επίσημους κανόνες είναι λίγο άσχετο από την στιγμή που η Υπουργική Απόφαση λέει ξεκάθαρα:
1.Ως όπλα σκοποβολής θεωρούνται τα όπλα τα οποία προβλέπονται από τους κανονισμούς των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών και τους κανονισμούς της οικείας Ομοσπονδίας της χώρας μας. Συγκεκριμένα:
ζ. Όπλα για σκοποβολή σε Μεταλλικές Σιλουέτες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ένωσης Σκοποβολής σε Μεταλλικές Σιλουέτες (IMSSU)
θ. Όπλα για σκοποβολή σύμφωνα με τους Κανονισμούς του αγωνίσματος Bench Rest
Δεν επιτρέπεται η χορήγηση αδειών κατοχής και οπλοφορίας για εξάσκηση στην σκοποβολή με όπλα που δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς των παραπάνω αναφερομένων Διεθνών Ομοσπονδιών, συγκεκριμένου αγωνίσματος σκοποβολής και τοξοβολίας.
και όπως το έχω παραθέσει ξανά:
Επιτρέπεται η κατοχή των προβλεπόμενων, από τους Διεθνείς κανονισμούς εξαρτημάτων των όπλων σκοποβολής.
Για την αγορά και κατοχή σκοπευτικών διόπτρων, μηχανισμών κλείστρου, θαλάμης και κάννης όπλων σκοποβολής, απαιτείται άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του Ν. 2168/1993.
Στα άρθρα 6 και 7 αναφέρει για τις διόπτρες ότι απλά θέλουν άδεια για αγορά και κατοχή.
Το field target το έγραψα γιατί δεν είχα προσέξει καλά την τελευταία παράγραφο και θεώρησα ότι από την στιγμή που υπάρχει διεθνής ομοσπονδία Field Target, δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν το έχει προβλέψει το άθλημα η ΣΚΟΕ.
Τα γεγονότα που παραθέτεις για Bench Rest, IMSSU και την ΣΚΟΕ (δεν τα έχω ελέγξει, αλλά δεν έχω λόγο να αμφιβάλω για τα λεγόμενά σου), τα οποία προβλέπονται από την απόφαση, αλλά όχι από την ΣΚΟΕ, νομίζω δείχνει ότι αρκεί να γίνει μια τροποποίηση από τον υπουργό ώστε να μπει το:
ι. Όπλα για σκοποβολή σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Field Target (WFTF).
και να νομιμοποιηθεί το Field Target, άσχετα αν το διενεργεί η ΣΚΟΕ ή όχι (δεν ξέρω τί είναι πιο εύκολο πρακτικά βέβαια, η κινητοποίηση της ΣΚΟΕ ή του Υπουργού?). Και αυτό γιατί το field target γίνεται με αεροβόλα που δεν θέλουν άδεια και με διόπτρες που δεν θέλουν δικαιολογητικά από την ΣΚΟΕ για συμμετοχή σε αγώνες.
Φυσικά εξακολουθείς να έχεις δίκιο στο γεγονός ότι αν και προβλέπεται η άδεια για πυροβόλο όπλο για χρήση σε αγώνες μεταλλικής σιλουέτας ή Bench Rest, δεν μπορεί κάποιος να την βγάλει, αφού για την άδεια αυτή θα πρέπει να δώσει αποδεικτικό ότι έχει επίσημους αγώνες που δεν γίνονται από την ΣΚΟΕ. Από την άλλη όμως δεν μας απασχολούν τα πυροβόλα.