Τελικά για να γίνει μια ανακεφαλαίωση που θα συμπεριλαμβάνει όχι μόνο το θέμα εισαγωγής από το εξωτερικό αλλα και τα υπόλοιπα (χρήση διόπτρας, προμήθεια παρελκομένων, χρήση του αεροβόλου).
1. Η εισαγωγή αεροβόλου από οπιοδήποτε κράτος απαιτεί άδεια εισαγωγής από τη ΓΑΔΑ. Σε περίπτωση που δεν την έχεις και προχωρήσεις σε αγορά επαφίεσε στη καλή σου τύχη.
2. Η χρήση διόπτρας σε αεροβόλο απαγορεύετε και σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας είσαι υπόλογος και υπεύθυνος των πράξεών σου.
3. Η χρηση αεροβόλων πέραν των σκοπευτηρίων είναι παράνομη και καταχρηστική και σε περίπτωση ελέγχου είσαι πάλι υπόλογος και υπεύθυνος (σκοποβολή στην ύπαιθρο).
4. Η μεταφορά αεροβόλου με το αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί παράνομη εάν δεν μεταβαίνεις ή επιστρέφεις από σκοπευτήριο.
5. Η προμήθεια παρελκομένων από το εξωτερικό (βάσεις διοπτρών, boreshighters κλπ) πάλι εμπίπτει στους περιορισμούς της παρ1.
Παρακαλώ πείτε μου που κανω λάθος στα παραπάνω και τελικά αν υπάρχει κάτι 100% σίγουρο να αναφερθεί ως αξίωμα σε συγκεκριμένο χώρο του sight, για να μη μπερδεύεται τελικά ο κόσμος.
Φίλοι μου αν ήξερα το μπάχαλο που επικρατεί στο τομέα αεροβόλο (από νομικής άποψης), πιθανώς να μην έδινα από το υστέρημά μου για την αγορά ενός τέτοιου όπλου. Επειδή αυτό το καιρό είμαι Γαλλία, όταν κάποια στιγμή σε κατάστημα τους είπα ότι η χρηση διόπτρας στην Ελλάδα είναι απαγορευμένη, οι κύριοι δεν το πίστευαν. Βέβαια και αυτοί εδώ έχουν περιορισμόυς δύναμης (έως 7 joule-για παραπάνω ενέργεια χρειάζεσαι άδεια κηνυγίου), αλλά τουλάχιστο ξέρουν που βαδίζουν.
Σας χαιρετώ