Εχουν γραφτει 14 σελιδες για το θεμα αυτο-ανετρεξες καθολου σ αυτες 
Φυσικά! Αλλά από το 2008 που ξεκίνησε το θέμα νομίζω έχουν γραφτεί πολλά που κάποια ήταν λάθος, μετά αποδείχτηκαν σωστά, μετά ξαναβγήκαν λάθος κλπ, νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μέχρι και την απάντηση του Ghostrip δεν νομίζω ότι είχα ιδέα του τι γίνεται. Τουλάχιστον όχι του τι γίνεται σήμερα, άλλωστε αυτό ρώτησα αρχικά και αφού απαντήθηκε και το τι συμβαίνει σήμερα θα ήθελα να λυθούν και μερικές ακόμα απορίες μου, η οποίες είναι εύλογες αλλά δεν ξέρω αν και πως πρέπει να τις εκφράσω σε ένα δημόσιο φόρουμ. Η βασική (νέα) ερώτηση είναι αν κάποιος στην Ελλάδα έχει βγάλει μέχρι σήμερα άδεια για πάνω από 4x διόπτρα. Αν έχει απαντηθεί και το προσπέρασα ή ξέχασα διαβάζοντας 1-2 φορές τις 14 σελίδες όπως είπες, ζητώ συγνώμη.
Δημήτρης
Πολύ ωραία, άρα έχεις μια "σχετικά" ολοκληρωμένη άποψη και έχεις αντιληφθεί ότι το όλο θέμα είναι στην καλύτερη περίπτωση μπερδεμένο...
Ως εκ τούτου, ας μείνουμε στα στοιχεία που μπορούν να επιβεβαιωθούν από το νομό και έχουν πολλάκις αναφερθεί:
1. Η διοπτρα είναι όπλο
2. Τα όπλα -εκτός των ρητά αναφερομενων στο νομό π.χ αεροβολα-απαιτούν άδεια κατοχής που χορηγείται απο την αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ενδιαφερόμενου
3.Ειδικα για σκοπευτικα όπλα, διοπτρες κτλ απαιτείται και σχετική απόφαση των υπουργών πολιτισμού κ προστασίας του πολίτη η οποία ρυθμίζει ειδικότερες προϋποθέσεις κατοχης για αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα.
Αρα θα πρέπει να υπάρξει α) αίτηση χορήγησης άδειας β) τεκμηρίωση της ανάγκης χρήσεως διοπτρας από φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποδεδειγμένα προάγει το άθλημα και γ) σχετική απόφαση από τα αρμόδια Υπουργεία.