Πολύ ωραίο θέμα!
Εγώ πάλι -για να διευρύνουμε λίγο το διάλογο- πιστεύω πως εντός ιδιωτικού χώρου δεν πρέπει να υπάρχει ο περιορισμός. Η ρήτρα μάλιστα που βάζει ο Ηλίας (εντός εσωτερικού χώρου) εκμηδενίζει τον παράγοντα κινδύνου που μπορεί σε ένα βαθμό να υπάρχει σε ιδιωτικό εξωτερικό χώρο, αν και αυτό θέλει συζήτηση.
Η ασαφής Νομοθεσία είναι που κάνει το παρόν θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και συμφωνώ πως είναι σωστό να αποτανθούμε κάπου. Ίσως σε πρώτο βαθμό -χωρίς τη βοήθεια Νομικού- να ήταν καλό να ρωτήσουμε στη ΓΑΔΑ τα ίδια πρόσωπα που είχαν αναφερθει σε άλλο θέμα σχετικά με τα περί εισαγωγής αεροβόλων και χρήσης διοπτρών.
Κατά τη γνώμη μου το απαραβίαστο του ιδιωτικού χώρου δεν μπορεί να προσβληθεί εκτός από την εξαιρετική περίπτωση που η Αστυνομία επισκεφτεί το σπίτι συνοδεία Εισαγγελέα με τη σχετική απόφαση, πράγμα που μου φαίνεται αδύνατο αφού η κατοχή του αεροβόλου δεν είναι παρανομία όπως και η χρήση. Μπορεί ο Νόμος να ορίζει τη χρήση του σε χώρους σκοπευτηρίου αλλά δεν αναφέρει καμία διευκρίνηση για τους ιδιωτικούς χώρους. Θα το ψάξω και λίγο και θα κοιτάξω να ενημερώσω πληρέστερα.
Το δεύτερο κομμάτι που αφορά την σύσταση σε σώμα είναι κάτι που μας απασχολεί εδώ και πολύ καιρό, καθώς περιμένουμε και την εξέλιξη με τον υπάρχοντα όμιλο της Θεσσαλονικής. Σε κάθε περίπτωση, αναπόφευκτα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα κατευθυνθούμε και προς αυτή τη κατεύθυνση αφού οι 6 μήνες ζωής του παρόν forum δείχνουν οτι η δυναμική υπάρχει και έχω διαπιστώση πως πολλά από τα μέλη του forum έχουν γνωστούς που ασχολούνται με τον αεροβολισμό χωρίς να συμμετέχουν στο aerovolo.gr.
Ο Χειμώνας αυτός θα είναι σημαντικός πιστεύω....