Αγαπητέ Μίλτο,
καταλαβαίνω τους υπολογισμούς που έχουν γίνει για να υπάρχει η σχετική ασφάλεια και συγνώμη αν η αντίδραση μου σου φαίνεται υπερβολική, αλλά αυτή είναι και κάθε φορά που εκφράζω άποψη για τόσο σοβαρά θέματα, έχω ήδη σκεφτεί πριν τοποθετηθώ.
Κάνω μια απλή σύγκριση, το FT που παίζουμε στο πεδίο βολής, με τις δυνάμεις που έχουν τα όπλα μας, και την απόσταση ανθρώπων απο τον χώρο που εκτελούνται οι βολές, με την τοξοβολία που είδα με τα μάτια μου, τις δυνάμεις και το βεληνεκές που έχουν τα τόξα σας και την αντίστοιχη απόσταση.
Πόσες φορές, ακόμα και στο σκοπευτήριο, στους πάγκους με τα όπλα καλά πακτωμένα, δεν έχουμε δεί λάθη; Τρύπες απο αδέσποτες στο στέγαστρο; Εδώ μιλάμε οτι κρατάς ένα όπλο των 20 λιβρών και αυτήν την δύναμη την κρατάς με τα δύο σου δάχτυλα. Στα 50 μέτρα υπάρχουν παιδιά. Πόση κινητική ενέργεια έχει το βέλος στα 50 μέτρα; Τι θα γίνει σε ένα λάθος, σε ένα γλύστρημα; Ποιός μας βεβαιώνει οτι ένας αθλητής δεν λιποθυμήσει την ώρα που οπλίζει;
Κατανοώ το πάθος για την εξάσκηση του αθλήματος, αλλά τα μέτρα ασφαλείας είναι το κοσμιότερο που μπορώ να χαρακτηρίζω ανεπαρκή. Αν υπήρχε παρόμοια άδεια για να εξασκήσω το άθλημα μου στον ίδιο χώρο, απλά δεν θα συμμετείχα, και το FT είναι πιο αδύναμο, και δεν κρατάω τις 12 λίβρες οριακά με τα δύο δάχτυλα μου, το κάνει η σχαστηρία.
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να καταστεί ασφαλές, γυρίστε κάθετα τον στίβο, βάλτε μουσαμάδες, ζητήστε πρόσβαση σε χώρο αποκλείστικά για εξάσκηση σκοποβολής και όχι στον περίβολο του ΟΑΚΑ που έχει χαρακτήρα βόλτας πολιτών, ελλείψη πάρκων. Δεν χρωστάει κανείς να δεί το παιδί του με ένα βέλος καρφωμένο πάνω του, απο κάποιο λάθος.
Δεν ξέρω αν είσαι πατέρας, αν είσαι, βάλε το παιδί σου στα κάγκελα να κοιτάει τον στίβο και ρίξε.