Φίλε Στράτο,κατ'αρχάς,όποτε διαβάζεις τα ''x'' fps ή m/s,υπολόγιζε 40 με 60 κάτω τουλάχιστον στα m/s.Kανένα όπλο αυτών των κατηγοριών,δεν πιάνει την ταχύτητα που αναγράφει ο κατασκευαστής.Η μόνη περίπτωση για να πιάσεις τέτοιες ταχύτητες,θα είναι,αν εκτός από pellet,χρησιμοποιήσεις καθαριστικό τσοχάκι.
Στο θέμα σταθερής ή σπαστής κάννης,το πρώτο υπερτερεί σε ευθυβολία.Τα σπαστής κάννης,έχουν την τάση να αποκτούν με τον καιρό τζόγο,με αποτέλεσμα την μείωση της ευθυβολίας.Όποτε δηλαδή θα οπλίζεις και θα κουμπώνεις την κάνη,εκείνη δεν θα έρχετε πάντα στο ίδιο σημείο και έτσι θα σου χαλάει την σκόπευση.Όλα αυτά σε βάθος χρόνου φυσικά και μην φανταστείς κάποια μεγάλη ζημιά στην σκόπευση.Προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις σκοποβολή ακριβείας,το θέμα break/fixed barrel να μην σε απασχολεί.Αν πάλι έχεις τέτοιο σκοπό,το fixed barrel είναι το ιδανικό για σένα.
Στο θέμα τις διόπτρας,θα μου επιτρέψεις να έχω κάποιους ενδιασμούς,μιας και έχω δυσσάρεστη εμπειρία.Ο κάθε πωλητής θα σου πει τα δικά του.Το θέμα είναι να ενημερωθείς για να μην την πατήσεις όπως πολλοί από μας εδώ μέσα και να κρίνεις μόνος σου αν αυτό που σου πουλάει,αξίζει.Αν επιτρέπετε τι τιμή σου έδωσε για την διόπτρα και τι τιμή για την βάση-δαχτυλίδια??
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις
εδώ την εμπειρία-ληστεία μου.