Δεν ξέρω αν η ερώτηση είναι στο σωστό νήμα καθότι αρχάριος στο φόρουμ. Ποιά είναι η άποψη των παλαιοτέρων μελών για το διαμέτρημα 6,35 σε σχέση με το 5,5; Αξίζει τον κόπο σε αεροβόλο ελατηρίου; Στο δίκτυο διαβάζω πως σε γενικές γραμμές θεωρείται πως έχει αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με το 5.5. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει το αν θα βρίσκω ή όχι βολίδες γιατί το έχω ακούσει και αυτό σαν επιχείρημα. Οι δικές μου απαιτήσεις είναι (μη επαγγελματικές) για αποστάσεις μέχρι το πολύ 50 μέτρα και όχι για αγώνες. Καλοβλέπω ένα BSA Supersport Τactical με θεωρητική ταχύτητα 230 m/s και τιμή κοντά στα 300 ευρώ. Αλλού διαβάζω πως η ταχύτητα του είναι 190 m/s εκτός αν είναι διαφορά εξαγωγικού μοντέλου απο Αγγλία κλπ. Το δεύτερο είναι ένα Norica Dragon με θεωρητική ταχύτητα περίπου 185 m/s και τιμή όσο και η ταχύτητα του αλλά σε ευρώ

Τα μέτρα τα ανέφερα αφού δεν με ενδιαφέρει τι ακρίβεια ή τι ταχύτητα θα έχει η βολίδα στα 80 μέτρα για παράδειγμα. Υποθέτω πως το BSA είναι και καλύτερης ποιότητας αλλά με ενδιαφέρει κυρίως το value for money στις εποχές που ζούμε. Να το θέσω και αλλιώς. 5,5 με 250 m/s ή 6,35 στα 185 m/s στης ίδιας μάρκας αεροβόλο;