Το 90 είναι όντως μονόδρομος στα gas-ram, ιδιαίτερα για χρήση σε λογικές δυνάμεις και βολές στο χαρτί .Αν θες δύναμη, για plinking, για μακρινές βολές κτλ το ελατήριο έχει τον πρώτο λόγο αν δεν μιλάμε και για pcp.Σαφώς το ελατήριο θέλει πολύ περισσότερο ψάξιμο και δουλειά στο σεταρισμα αν κάποιος θέλει συγκεκριμένες ταχύτητες. Αλλα αυτή είναι και η γοητεία του να σεταρεις όπλο και να το κάνεις όπως θέλεις εσύ. Απο pcp τι να πούμε....?Επιλογές αμέτρητες, δυνάμεις χαμηλές, μεσαίες, δυνατές, θηριώδεις, οτι θες.Ρίξιμο που είναι απόλαυση, ευστοχία. Άλλος έρωτας αυτά. Αλλα θέλουν και πολλά παρελκόμενα...,
Μετα απο αυτα που διαβασα εδω και καποιες επαναληψεις σε αλλες σελιδες του forum καταληγω σε δυο 1) ΗW 90 κανοντας κρατι για καποιο μεταχειρισμενο και 2)HW 95 DE LUXE περιμενοντας ενα μηνα ακομα.
Το HW95 Θα χρειαστει καθαρισμα απο την εργοστασιακη λυπανση και απαναλυπανση? Ξερεται αν υπαρχουν οδηγιες αποσυναρμολογησης και αν οχι υπαρχει καποια βοηθεια απο μελοι του forum? Λογω ασχετωσηνης
Φίλε Κώστα το 90αρι ναι, βγάζει δύναμη και είναι large σε όλα του αλλά απ'όσο γνωρίζω οταν είναι φουσκωμένο καλά αρχίζει να έχει θέματα και μάλιστα αρκετά...Δυστυχως ΔΕΝ εχω δει μεχρι τωρα αξιολογο γκρουπ απο 90αρι,βεβαια τα περισσοτερα ειναι ΠΑΡΑφουσκωμενα ,το δικο μου που θεωρητικα ΔΕΝ ειναι, στα 17μπαρ(18-19ποδολιβρα )ριχνει πολυ γλυκα,οπλιζει πολυ ευκολα,ΑΛΛΑ αξιολογο γρουπ δεν κανει... οταν ομως φορεσει μια χειροποιητη "εξατμιση"η οποια εκτος απο τον θορυβο "μαλλον μαζευει ταλαντωσεις Τοτε μεταμορφωνεται ,δοκιμασαμε 5 90αρια με την ιδια εξατμηση και ολα ειχαν Μεγαλη βελτιωση Όμως δεν παύει να είναι ένα όμορφο, δυνατό και αξιόλογο όπλο, σε gas-ram μάλλον αξεπέραστο . Ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ στο ειδος του και ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου αεροβολα γιατι το διαμορφωνεις ευκολα και γρηγορα !!!Για αποκλειστικό plinking όμως προσωπικά θα διάλεγα κάποιο που να έχει περισσότερη δύναμη και την κατασκευαστική δομή ώστε να την αντέξει.To HW 90 ΔΕΝ εχει προβληματα ΑΝΤΟΧΗΣ,εαν ομως το κανεις "Αεροστατο"μπορει να στραβωσει η κανη στον λαιμο του μπλοκ (και για να μην νομιζει καποιος οτι η κανη του ειναι ελατωματικη ,(φοραει την ιδια κανη με το 80αρη, το 95αρη κλπ κλπ .. Θα ηθελα ομως να σε ρωτησω ΠΟΙΟ αλλο θα διαλεγες που να εχει κατασκευαστικη δομη ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο το Large 90ari ,που να εχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κυλινδρο και τσιμουχα απο το 90αρι ?....Εννοειται να ριχνει χωρις να χρειαζεσαι οδοντιατρο(σαν καποια 125-135 Xatsan) και το βασικοτερο να ειναι και ΕΥΘΥΒΟΛΟ...εκτος απο το webley Patriot(που δεν υπαρχει στην αγορα) ΔΕΝ νομιζω να υπαρχει καποιο αλλο ΑΞΙΟΛΟΓΟ,ακομα ομως και το πατριοτ δεν ριχνει ποιο ευστοχα απο το 90αρι γιατι δυστυχως ....εχει πολλα αλογα !!!
Φίλε μου Κώστα τα μεν είναι σαβουροτουρκογυφτοφτυαρα για κάποιους και τα δε λασποσκατοκλαδακια για καποιους άλλους. Κατα την όρεξη.....Και τι ζητάει ο καθένας....Τώρα αν έχει κάποιος σφραγίσματα και δεν αντέχει την ανακρουση, επιλογές υπάρχουν. Εννοειται οτι ο καθενας επιλεγει αυτο που του αρεσει και νομιζει οτι του κανει τα κεφια !!!Εγώ αν θα ζητούσα δύναμη θα πήγαινα φυσικά σε αυτά τα 2 που αναφέρεις, hatsan 125, hatsan 135 και bam 22.Και οταν μιλάω για κατασκευαστική δομή που μπορεί να αντέχει δυνάμεις εννοώ οτι στα σαβουροτουρκογυφτοφτυαρα δεν στραβώνει η κάνη όπως στα λασποσκατοκλαδακια ακόμα και αν ένα 135 είναι στα 34πδλβ!!!Ούτε παρουσιάζουν φθορά οι πυροι, ούτε τρώγονται τα παπουτσάκια. Ξέχασα τίποτα....?Οχι δεν ξεχασες τιποτα ,ισως να εισουν λιγακι υπερβολικος αγαπητε φιλε Σουπερ Νοβα (δεν γνωριζω το μικρο σου ονομα), Κατ αρχας λεμε την γνωμη μας και οι δυο ,οποτε δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα εαν Διαφωνουμε σε κατι !!!,Εγω την λεω σε αυτα που ξερω και για αυτα που εχω δοκιμασει και οχι για αυτα που εχω διαβασει απο ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...Στο θεμα μας τωρα ....ΝΑΙ τα 90αρια κοβουν ενα Πειρο ...Γιατι ? Γιατι Weihrauch προτιμησε να φτιαξει ΜΑΛΑΚΟ πειρο(ο οποιος κοστιζει 0.20λεπτα του ευρω) απο μαλακο μεταλλο,επιθυμωντας να προστατευσει αλλα εξαρτηματα του αεροβολου που κοστιζουν παραπανω !!!Α! Ναι!!! Κοστίζουν το 1/4 άντε 1/2!!!Και αμφότερα θέλουν άνοιγμα ώστε να μην κάνουν σαν παλιοί σουμιεδες.Τα περισσοτερα ελατηρια οντως θελουν ανοιγμα ...ΟΧΙ ομως το 90αρι ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΑΝΓΚ το GAS RAM..νομιζω το ξεκαθαρισαμε αυτο !!! Δεν μιλάω βεβαίως για θέμα κατασκευαστικής ποιότητας και ευστοχιας, άλλο το ένα και άλλο το άλλο, άσχετα αν κάποια bam 19 στα 14+πδλβ κάνουν γκρουπ μιας τρύπας. Τυχερος ο ιδιοκτητης του μαλλον τραβηξε ΛΟΤΤΟΥπαρχουν και καποιοι που εννοουν Γκρουπ τις διασπαρτες βολες Σε θέμα σκανδάλη όμως....η Quattro δείχνει αντάξια της record απ'όσο διαβάζω. ..Απ οσο ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ Εγω σου απανταω απο αυτα που ΓΝΩΡΙΖΩ οχι αυτα που μου ΕΙΠΑΝ η διαβασα ΚΑΠΟΥ ....Η Record ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο την Quattro .....ΑΛΛΑ παλι ειμαστε εκτος θεματος γιατι το 90αρι ΔΕΝ φοραει ρεκορντ λογω διαφορετικου μηχανισμου ....φοραει ElliteΑυτά απο μένα. Φιλικά πάντα και χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω κανέναν.Εμενα δεν με στεναχωρει η γνωμη σου ΚΑΘΟΛΟΥ..Το 90αρι άλλωστε είναι ένα όπλο που μεταξύ άλλων κάποια στιγμή θα ήθελα να αποκτήσω. Οι επιλογές είναι προσωπικές και η γνώμες το ίδιο.