Αποστολέας Θέμα: Οι επιδιώξεις των αεροβολιστών στην Ελλάδα και σωστή χρήση του μέσου  (Αναγνώστηκε 29609 φορές)

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Φιλε einhorn συμφωνω απολυτα μαζι σου.δε σου κρυβω οτι αν και λατρης των 30 ποδολιβρων ,θα θυσιαζα προθυμα τις μισες απο αυτες αν εμπαιναν εμποδιο στο να μπορω να χρησιμοποιησω το αεροβολο μου οπως αγαπω.Ζηλευω αφανταστα τους αγγλους κι ας ""παλευουν""με τα 12αρια τους γιατι εγω στερουμαι την ενασχοληση με αυτη την παλη που τοσο επιθυμω!!!Πρεπει να ειμαστε δεκτικοι σε οποιοδηποτε νομο μας δινει εστω και λιγες παραπανω δυνατοτητες απο αυτες που ηδη εχουμε.

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4808
Φιλε einhorn συμφωνω απολυτα μαζι σου.δε σου κρυβω οτι αν και λατρης των 30 ποδολιβρων ,θα θυσιαζα προθυμα τις μισες απο αυτες αν εμπαιναν εμποδιο στο να μπορω να χρησιμοποιησω το αεροβολο μου οπως αγαπω.Ζηλευω αφανταστα τους αγγλους κι ας ""παλευουν""με τα 12αρια τους γιατι εγω στερουμαι την ενασχοληση με αυτη την παλη που τοσο επιθυμω!!!Πρεπει να ειμαστε δεκτικοι σε οποιοδηποτε νομο μας δινει εστω και λιγες παραπανω δυνατοτητες απο αυτες που ηδη εχουμε.

Δεν παλεύουν καθόλου.. αυτο ειναι κατι που δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.. η μάλλον ακόμα τουλάχιστον!
Εμείς "παλεύουμε" και δεν κάνουμε τίποτα.

Κυριάκος.

Pyrgetos Shooting Club


1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος ozzy1948

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 595
Εννοειται οτι δεν κουρασε κανεναν το κειμενο σου Κωστα και πολυ σωστες ,κατα την δικη μου ταπεινη αποψη, οι αποψεις που διατυπωσες. Παρ ολα αυτα ομως δεν γινεται να γραφουμε πραγματα σε φορουμ προσευχομενοι να τα διαβασει και καποιος αρμοδιος και να φιλοτιμηθει να κανει κατι. Πιστευω πως ολοι εχουμε δει οτι μεσα απο αυτο το φορουμ εχουν γινει κινησεις που μας οφελουν σαν αεροβολιστες (το σκοπευτηριο στο Σχιστο και ο αγωνας field target στα Γρεβενα που νομιζω πως καπου πηρε το ματι μου και με χαροποιησε πολυ ειναι καποιες απο αυτες) αλλα ειναι μεμονομενες και εξυπηρετουν ενα πολυ μικρο ποσοστο των Ελληνων αεροβολιστων.
 Ζουμε σ ενα κρατος οπισθοδρομικο απο ολες τις αποψεις, που οι πολιτικοι εχουν αλλα, "σημαντικοτερα" πραγματα για να ασχοληθουν απο τις οχι και τοσο παραλογες επιθυμιες των ιδιων τους των ψηφοφορων.
 Ο λογος κατα τη γνωμη μου για το προβλημα μας δεν ειναι η οπλοφοβικη πολιτικη αλλα η πληρης αδιαφορια των αρμοδιων φορεων. Απ οτι γνωριζω και διορθωστε με ανα κανω λαθος ο συλλογος σκοποβολης ανοιχτου πεδιου που υπαρχει εδω και μερικα χρονια στη βορεια Ελλαδα δεν ειναι αναγνωρισμενος απο την ΣΚ.Ο.Ε. Δεν σας λεει πολλα αυτο? Δηλαδη τι πρεπει να κανει ενας συλλογος για να αναγνωριστει επισημα?
 Και για να επιστεψω στην δευτερη προταση του μηνυματος μου εχει στειλει καποιος καμια επιστολη ποτε σε καποιον αρμοδιο, ρωτωντας για το θεμα και/η απαιτωντας να αλλαξει αυτη η κατασταση?

Αγης
Airgunning is NOT a crime.
_______________________
Cometa 400 Fenix .22 cal
Crosman 2250 .177 cal
Webley Vulcan .177 cal
Walther CP 88 .177 cal
Άγης

Αποσυνδεδεμένος sniperman

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1665
Το προβλημα δεν ειναι οι νόμοι, το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν υποδομες- σκοπευτηρια.
-Να μην εχουν δυναμη τα αεροβολα για να κανεις σκοποβολη παντου.... παρε φυσοκαλαμο και ριχνε χαρτακια
-Να εχουν δυναμη αρκετη για κυνήγι(αδεια)...  για επιβλαβη θα μπορουσαν να τα εχουν ελευθερα

Δωστε μου σκοπευτήρια και θα παω να παρω ενα 22 rim fire(με αδεια!!) και θα ξεσκίζομαι στην προπόνηση, θα πηγαινω να ριχνω τα απογευματα οποτε θελω( οπως κανω με το πιστολι), θα παρω και ενα σκοπευτικο πιστολι 50αρι..... και γενικώς θα ριχνω με οποιο οπλο μου τραβηξει την προσοχη.
Ο λογος που πηρα αεροβόλο τουφέκι (δυνατο) ηταν ακριβός επειδη δεν υπαρχή οργανωμένο σκοπευτήριο για να μπορώ να παω να ρίχνω άνετα εκει ειτε με αεροβολα ειτε με πυροβολα.
Στην Αθηνα ειστε οι περισσότεροι και δεν υπαρχει σκοπευτηριο για αγωνες με πυροβόλα !!!!! το ξερετε??
  
Οχι δεν μου αρεσει που παω δεξια και αριστερα σε χωραφια και σε ανοιχτους χωρους για να κανω σκοποβολη(κουβαλα μαζι και ενα πορτ μπαγκαζ συνεργα) και ουτε θα μου αρεσε να πηγαινω σε χωραφια για να ριχνω στα 10 μετρα η στα 20! ριχνω και μεσα σε καμια αποθηκη η στο υπογειο της πολυκατοικιας!!

Που θελω να καταληξω... αεροβολα? Ναι με οση δυναμη θελει ο καθενας, δηλωμενα στην αστυνομία. Κάτω απο ενα οριο δύναμης ας ειναι ελεύθερα.
Ας μείνει ο νόμος όπως είναι άλλα ας είχαμε σκοπευτήρια και οποιος πιάνετε εκτος ας τον τιμωρήσουν.
Παμε να ξανα ανακαλυψουμε τον τροχό, νομιζω πως ο νόμος στην Αγγλια και σε αλλες χωρες ειναι μια χαρα....




Παναγιωτης

Όπου και να σαι σκάψε βαθιά! Κατω ειναι η πηγη!

Ασε τους "μαυρους" ανθρώπους να λενε πως κατω ειναι μονο η κολαση!

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
            Φίλε  ozzy1948 θα παραθέσω εδώ μια γνωστή ρήση : "η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα". Ο λόγος που γράφουμε στο παρόν forum δεν είναι αυτός που υπονοείς - δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα διαβάσουν τα κείμενά μας κάποιοι "αρμόδιοι" και συγκινημένοι θα κάνουν μερικές παραχωρήσεις για τους καημένους και παρεξηγημένους αεροβολιστές  αυτής της ταλαίπωρης χώρας (όχι για μας - για τη φουκαριάρα τη μάνα μας που μας βλέπει να μαραζώνουμε από τον καημό και τη στέρηση). Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε στα πιό τρελά όνειρά μας. Η ανταλλαγή απόψεων στο forum αποσκοπεί στην ενημέρωσή μας, την γνωριμία και σταδιακή σύσφιξη των σχέσεων μας και στην διάδοση των πληροφοριών που κατέχουμε σαν άτομα σε όσο το δυνατόν πιό ευρύ κοινό που μοιράζεται το ίδιο "πάθος" με εμάς. Σκεφτείτε πώς ήταν τα πράγματα πρίν μερικά χρόνια όπου η πληροφόρηση γύρω από το αεροβόλο ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Το forum αυτό στήθηκε και πρωτολειτούργησε πρίν από έναν ακριβώς χρόνο - σήμερα έχει την δραστηριότητα και την ζωντάνια που όλοι παρατηρούμε, τα μέλη του (έστω και όχι πλήρως ενεργά) αυξάνονται σιγά-σιγά και όλα αυτά χωρίς καμιά διαφημιστική καμπάνια και  τυμπανοκρουσίες. Εκεί που ψαχνόμασταν για πιθανά μέρη άθλησης/δοκιμών προέκυψε και ένα (για αρχή τουλάχιστον) σκοπευτήριο στην Αττική. Η προσπάθεια με την διεξαγωγή του άτυπου αγώνα στα Γρεβενά είναι κάτι νέο και ήρθε από μόνο του με τις προσπάθειες και το μεράκι κάποιων ανθρώπων του χώρου. Δεν πρόκειται να γίνουμε πανίσχυρη Ομοσπονδία από τη μια μέρα στην άλλη - κάνουμε μικρά βήματα αλλά σταθερά και σκοπός μας πρέπει να είναι να προσθέτουμε  ολοένα και κάτι παραπάνω. Άς μην είμαστε ανυπόμονοι, υπέρμετρα φιλόδοξοι και επιτακτικά απαιτητικοί  - κάτι  αρχίζει να κινείται  και  άν προσέξουμε τις ενέργειές μας η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια.
       Φίλε  sniperman  θα διαφωνήσω με την συλλογιστική σου - τα επιχειρήματα που προβάλλεις λειτουργούν "ανάποδα". Σκοπευτήρια και υποδομές για την εξάσκηση στα αεροβόλα, τα λειόκαννα και τα ραβδωτά πυροβόλα δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να δημιουργηθούν γιατί δεν υπάρχουν νομικά πλαίσια που θα στηρίξουν μια τέτοια κίνηση. Μιλάμε βέβαια για δημόσια και νόμιμη χρήση των όπλων μας κι όχι για κατορθώματα της "αδούλωτης κλεφτουριάς". Για να δημιουργηθεί  νομικό υπόβαθρο πρέπει να προηγηθεί πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, και για να συμβεί αυτό πρέπει να δεήσουν οι "εθνοπατέρες σωτήρες" μας να έρθουν στο επίπεδό μας, να κατανοήσουν την στάση μας και να ασχοληθούν σοβαρά μαζί μας. Για να το κάνουν αυτό ο μόνος λόγος  είναι το δικό τους όφελος με κάθε μορφής αντάλλαγμα. Μόνο τότε θα διακινδυνεύσει την επένδυση των χρημάτων του ο κάθε επιχειρηματίας του χώρου στήνοντας ιδιωτικά σκοπευτήρια. Άν δεν αλλάξει όμως η νοοτροπία του "κράτους" που θέλει να εμφανίζει τα σκοπευτήρια ακόμα και σαν "χώρους εκπαίδευσης υποψήφιων τρομοκρατών"  τότε όλα  αυτά καθίστανται ανεδαφικά.
                 Φιλικά,
            Κώστας

Αποσυνδεδεμένος ozzy1948

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 595
 Στο παραπανω μηνυμα μου δεν υπονοησα οτι γραφουμε στο φορουμ γι αυτο το λογο και ζητω συγγνωμη που δεν εγινα απολυτα κατανοητος και καταλαβατε κατι τετοιο. Αυτο που εννοουσα ηταν οτι δεν αρκει να λεμε πραγματα μονο μεταξυ μας, πρεπει καπως να ακουστουν και απο αυτους που πρεπει.
Sniperman απ οσο γνωριζω το σκοπευτηριο του Βυρωνα  αλλα και σκοπευτηρια εκτος Αττικης φιλοξενουν αγωνες πυροβολου πρακτικης σκοποβολης. Σκοπευτηρια που μπορουμε να παμε με τα δικα μας αεροβολα οντως δεν υπαρχουν. Προσωπικα μου αρκει να μπορουσα να παω σ ενα χωραφι να ριξω αφου με βαση τον νομο ουτε τωρα μπορω να το κανω. Επισης η επιβολη οριου στη δυναμη ειναι κατι σχεδον αδυνατο στη χωρα μας αφου η πλειοψηφια των αεροβολων δεν εχουν ουτε χαρτια ουτε τιποτα.
Airgunning is NOT a crime.
_______________________
Cometa 400 Fenix .22 cal
Crosman 2250 .177 cal
Webley Vulcan .177 cal
Walther CP 88 .177 cal
Άγης

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
             Φίλε ozzy1948 δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη - πολύ καλά έκανες κι έγραψες ότι νοιώθεις και πιστεύεις.  Η σκέψη και η άποψη του κάθε ατόμου δεν μπαίνει σε καλούπια. Η παρέμβασή μου δεν είχε επ' ουδενί  διδακτικό ή άλλο χαρακτήρα. Κι αυτή η συζήτηση που κάνουμε τώρα μεταξύ μας έχει την σημασία της - όσοι την διαβάζουν ή συμμετέχουν θα έχουν να πάρουν κι από κάτι.
              Φιλικά,
           Κώστας
       

Αποσυνδεδεμένος ozzy1948

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 595
Φυσικα και εχει τη σημασια της η συζητηση αυτη φιλε accuracy lover και οπως ειπες κατι εχει να δωσει σε ολους.
Airgunning is NOT a crime.
_______________________
Cometa 400 Fenix .22 cal
Crosman 2250 .177 cal
Webley Vulcan .177 cal
Walther CP 88 .177 cal
Άγης

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Φίλοι μου είναι σημαντικό να είμαστε ενεργητικοί ώς μέλη της αεροβολιστικής κοινότητας, πολύ σημαντικό! Αλλά πρέπει να έχουμε και υπομονή!
Η ενεργητικότητα μας, συμμετοχή σε σκοπευτήρια, forum, συνεχείς συναντήσεις, διάδοση του αθλήματος είναι ένας τρόπος που οδηγεί σε καρποφόρα βήματα με ένα σκοπό.
Στο σκοπευτήριο του ΚΣ Πειραιά που συναντιόμαστε έχω παρατηρήση το ενδιαφέρον που δείχνουν οι κυνηγοί για την εξέλιξη των αεροβόλων, τα θαυμάζουν, ενδιαφέρονται για τα χαρακτηριστικά τους ακόμη και σε εππίπεδο σκοποβολής.
Ηδή εκεί πέρα στήνεται κάτι εποικοδομητικά και παρ'ότι τα πράγματα είναι πολύ πρόχειρα ακόμη, περνάμε εκπληκτικά το χρόνο μας, ασκώντας τον αεροβολισμό σε ασφαλές και κατάλληλο μέρος, 20, 40 και 60 μέτρα στη διάθεση μας. Όσοι έχουμε ασχοληθεί με το Σκοπευτήριο έχουμε καταφέρει να εφαρμόσουμε τη λογική της υπομονής και ευτυχώς το ενδιαφέρον έχει παραμείνει ζωντανό. Στο κοντινό μέλλον θα έχουμε ένα καταπληκτικό χώρο, τόσο όμορφο που ήδη έχει αρχίσει να μας απασχολεί το πώς θα μπορέσουμε να προλάβουμε την απορόφηση του κόσμου, ώστε να λειτουργήσουμε με τάξη, κανόνες ασφαλείας κ.τ.λ.
Κάτι ο όμιλος Θεσσαλονικής, κάτι η διοργάνωση του αγώνα στα Γρεβένα κάτι που θα γίνεται αργότερα, σιγά-σιγά θα βρούμε το δρόμο μας.
Νομίζω οτι τα μικρά βήματα είναι περισσότερο ασφαλή προς τη σωστή κατεύθυνση και προλαβαίνουμε να διορθώσουμε τυχόν λάθος επιλογές. Θα έρθει η μέρα που θα στηθούν 2,3 ακόμη και 4 όμιλοι αεροβολισμού -και που θα πάει- από τα πράγματα θα εξαναγκαστεί η ΣΚΟΕ όλον αυτόν τον πληθυσμό να τον βάλει στις τάξεις της!
Υπομονή, έχουν γίνει πολλά που είναι μικρά και δε φαίνονται. Θα φανούν στην ώρα τους...

Αποσυνδεδεμένος tsolakosx

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 83
Καλημέρα σε όλους. Έχασα πολλά χθες το βράδυ. Παιδιά μάλλον με παρεξηγήσατε και για αυτό ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
α) Σκοπευτήρια δεν υπάρχουν για αεροβόλα.
β) Η αγορά του είναι ελεύθερη αλλά η χρήση εκτός σκοπευτηρίου είναι αδίκημα.
γ) Η μεταφορά του είναι επικίνδυνη-παρεξηγήσιμη "νομικά".
δ) Ιδιωτικοί χόροι (την αυλή μας εννοώ) ή δεν υπάρχουν ή είναι ανεπαρκείς.

Πως μπορούμε να έχουμε field target ή απλή εξάσκηση ή απλή ενασχόληση με το χόμπι μας χωρίς να κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε από τον νόμο?
Πως μπορούμε να βγάλουμε εκτός μερικούς "απαίδευτους" που παίρνουν ένα αεροβόλο και νομίζουν ότι είναι "ράμπο" και με τις πράξεις τους μόνο καλό δεν κάνουν στο ίδιο το χόμπι μας?

Χρειαζόμαστε ένα νομικό πλαίσιο που να μας κατοχυρώνει και να ασχολούμαστε χωρίς προβλήματα με το χόμπι μας.
Μία από τις πολλές λύσεις που μπορούν να προταθόυν ήταν η δική μου.
Δηλώνουμε το αεροβόλο ως κυνηγετικό. Με τα στοιχεία μας τη φάτσα μας. Έτσι μπορούμε ελεύθερα να πάμε στην ύπαιθρο και να εξασκούμαστε χωρίς προβλήματα κατοχής, μεταφοράς, χρήσης σεβόμενοι πάντα τους κανόνες ασφαλείας. Επίσης λειτουργεί αποτρεπτικά για αυτούς που έχουν "κακούς" σκοπούς με το αεροβόλο τους ενώ αποτελεί ένα ιδανικό προστάδιο για νέους κυνηγούς και παράλληνα κάνει το χόμπι μας πιο δημοφιλές, "παιδεύοντας" ουσιαστικά τους χρήστες αλλά και την κοινωνια σε θέματα "οπλοκατοχής" και "οπλοχρησίας" για άθληση και αναψυχή.
Όποιος θέλει να πάει σε σκοπευτήριο για σκοπευτικούς αγώνες μπορεί να το κάνει και σήμερα. Αυτός είναι ήδη νομικά κατοχυρώμένος.
Όλα τα παραπάνω είναι στο πλαίσιο του "εφικτού" για την χώρα μας. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε μια νομοθεσία αντίστοιχη του κυνηγίου για κατόχους αεροβόλου χωρίς απαραίτητα να μας επιτρέπει το κυνήγι ή αν θέλετε πλήρη ελευθερία αλλά θα μπορούμε να αντέξουμε και να διαχειρηστούμε αυτή την ελευθερία?
'Οσον αφορά την δύναμη, η χρήση του αεροβόλου ως κυνηγετικού θα οδηγήσει την αγορά στο να φέρει δυνατότερα αεροβόλα και έτσι τα πιό αδύναμα θα γίνονται όλο και πιο προσιτά για όλους κάνοντας το χόμπι μας πιο προσιτό οικονομικά για να μην είναι μόνο για λίγους που διαθέτουν ένα μισθό για την αγορά ενός αεροβόλου, ταυτόχρονα όμως θα μας δώσει και περισσότερες επιλογές ενώ οι εταιρείες θα έχουν κίνητρο - αγορά για να ασχοληθούν να κατασκευάσουν δυνατότερα αεροβόλα.

Φιλικά Χρήστος.
Remington Vantage 4,5 cal - Tasco 4~16x40
Cometa 200 - 4,5 cal - CenterPoint 4x32
Hatsan 135 5,5 cal - Riflescope 6~24x50
Crosman 1008 4,5 cal Co2

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Πολύ ωραία!
Όλα τα παραπάνω που περιγράφεις φίλε Χρήστο είναι επιδιώξεις (όπως περιγράφει και ο τίτλος του θέματος) που έχουν μία βάση.
Με άλλα λόγια, όλες οι απόψεις είναι δεκτές, από το σύνολο πρέπει να φιλτράρουμε τα σωστά για την εκάστοτε χρονική στιγμή. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσε κανείς να πεί πως όλα σωστά είναι και τα αιτήματα των αεροβολιστών λογικά. Ο παράγοντας χρονική στιγμή είναι σημαντικός όμως!
Ό διάλογος-αντίλογος πρέπει να έχει μόνο γόνιμα αποτελέσματα. Πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε και λίγο νερό στο κρασί μας αν θέλουμε αλλαγές. Αλλιώς τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι όπως είναι σήμερα.
Για παράδειγμα σκοπευτήρια υπάρχουν.
Ξέρω πως ο Όμιλος Θεσσαλονίκης έχει δικό του χώρο-σκοπευτήριο. Στα Γρεβενά κατορθώσαν να διοργανώσουν ένα φιλικό αγώνα σε σκοπευτήριο. Εδώ στη Αθήνα έχουμε το πρώτο χώρο σκοπευτηρίου που μας φιλοξενεί. Κάποια βήματα γίνονται...
Στο θέμα της δύναμης η δική μου γνώμη είναι πως δε πρέπει να υπάρχει καθόλου ώς αναφορά όταν απεθυνόμαστε σε οποιοδήποτε Δημόσιο Φορέα.
Η άγνοια τους μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
Και πραγματικά η δύναμη πρέπει να είναι επιλογή του κατόχου και μόνο, αναλόγως χρήσης. Διάβαζα χθές το θέμα ενός Γερμανού αεροβολιστή ο οποίος είχε 3 HW97K σε 4,5mm με διαφορετικές δυνάμεις. Ο σκοπός του ήταν μόνο η σκοποβολή και χρησιμοποιούσε τα αεροβόλα αναλόγως μέτρων. Για τα 20 μέτρα είχε 7,5 J τα οπόια θεωρούσε μονόδρομο για το λάκτισμα τυπου PCP με άριστα αποτελέσματα ακρίβειας, για τις μεγαλύτερες αποστάσεις χρησιμοποιούσε τις μεγαλύτερες δυνάμεις αντιμετωπίζοντας ως κύριο πρόβλημα τον αέρα και όχι την απόσταση.
Τη παρούσα στιγμή δε μας ενδιαφέρουν τα εμπορικά οφέλη από την ποικιλία και αύξηση των δυνάμεωβν, αυτά θα έρθουν όταν αποκτήσουμε ένα Νομικό υπόβαθρο, αν θέλεις μπορεί να είναι η επόμενη επιδίωξη.
Δηστυχώς κατά την ταπεινή μου άποψη, αν υπάρξει οποιαδήποτε ρήτρα για το μέγεθος της δύναμη, μόνο προς τα κάτω μπορούμε να πάμε. Ας είχα όλα τα Βρετανικά δικαιώματα και ας περιοριζόμουν στα 12fps. Όχι πως θα μου κακοπέφταν τα περισσότερα fps, αλλά θα αφορούσε λογικά νούμερα και μεγαλύτερο διαμμέτρημα, ας πούμε 23fps για 5,5mm. Συνεχίζω να πιστεύω πως τα αεροβόλα δεν επωφελούνται χρηστικά σε τίποτα με μεγαλύτερες δυνάμεις, αφού δεν μπορούν να τις χαληναγωγήσουν.

Ανακεφαλαιωτικά σε οτι έχουμε πεί μέχρι στιγμής, νομίζω πως:
1) Αρχική επιδίωξη είναι η άσκηση της σκοποβολής σε σκοπευτήρια. Εδώ η διάδοση του αεροβόλου και όλα τα προαναφερθέντα θα βοηθήσουν...
2) Η νομιμοποίηση του κυνηγιού με τα αεροβόλα θα βοηθήσει ώστε να μην αισθανόμαστε ώς εγκληματίες κρατώντας ένα αεροβόλο μέσα στο βουνό, έστω και αν σκοπεύουμε με αυτό κουτάκια ή στόχους (ομολογώ πως ακόμη κι έτσι θα προτιμούσα για λόγους ασφαλείας να βρίσκομαι στο χώρο ενός καταλλήλου σκοπευτηρίου). Εδώ θεωρώ πως η οποιαδήποτε πρόταση σε θέματα δύναμης είναι περιτή. Ας μείνουν τα πράγματα ώς έχουν.

Αν ποτέ τα παραπάνω επιτευχούν (το πρώτο είναι κάτι που ήδη περπατάει) θεωρώ πως μπορούμε να περάσουμε σε επόμενα πράγματα. Νομιμοποίηση διοπτρών, σιγαστήρων υπό συγκεκριμένες συνθήκες κ.τ.λ. Βλέπετε είναι πολλά τα θέματα που μας αφορούν που πρέπει να λυθούν μέσα από τις εξελίξεις που θα έχουμε, όπου και όταν τις έχουμε...

Αποσυνδεδεμένος sniperman

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1665
Αγαπητε μου Accuracy Lover το ποιο ευκολο πραγμα ειναι να καθόμαστε και να κατηγορούμε τους "απο πανω" χωρίς να κάνουμε τίποτα.... ή δικαιολογία έτοιμη!!! Δηλαδή τι πρεπει να κάνει το "κρατος" ή "η υπεύθυνοι"... ειδικους χωρους για οτι λοξα-χομπι εχει ο καθε πολιτης?????
Για αυτον τον λογο υπάρχει το νομικο πλαισιο για τους συλλόγους.... αν υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται για μια ενασχόληση ιδρύουν εναν σύλλογο ή εγγραφονται σε εναν. Μετα, με καποιες προσπάθειες δημιουργούν χώρους και εξασκούν το χόμπι τους. Τοσο απλα!
Ο συλλογος εδω στην Σερρες εχει σκοπευτηριο αλλα δυστυχώς δεν τους ενδιαφερει το αεροβόλο ή το ολυμπιακό πυροβόλο, αν εγγραφούν ατομα που ενδιαφερονται κατι θα γινει και προς αυτην την κατεύθυνση. Ομοίως θα δρομολογηθούν ενέργειες και σε άλλους συλλόγους αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον( Παραδειγμα το σκοπευτηριο που αρχισαν να χρησιμοποιούν στην Αθηνα)
Αν όμως δεν ασχοληθεί κανείς με το να εγγράφει σε συλλογο, να παει να ψαξει σκοπευτηριο, να εκδηλωσει ενδιαφέρων για τα όπλα και τα αγωνίσματα που θέλει να ασχοληθεί..... που παμε???? Εδω που ειμαστε!
Το ολυμπιακό σκοπευτήριο(Τέλειο!!!!) αφέθηκε να ρημάξει και τελικά δόθηκε στην αστυνομία, απλά γιατι ο αριθμός των σκοπευτών δεν δικαιολογεί την συντήρηση και λειτουργία του!! Ποιος φταίει???? Μήπως οσοι ασχολούνται με την σκοποβολή αλλα βαριούνται να ψαχτουν ή να ασχοληθούν λίγο παραπάνω???


Στον Βυρωνα δεν γίνονται ουτε γινόταν αγώνες πρακτικής σκοποβολής και τελευταια εχουν σταματήσει να γίνονται και αγώνες ολυμπιακού πυροβόλου (πιστολιου και τουφεκιου)


Έρχονται πανελλήνιοι αγώνες στα αεροβόλα και οι συμμετοχές θα ειναι σίγουρα όσες οι συμμετοχές αγώνων μιας κωμόπολης στην Γερμανια.....
Παναγιωτης

Όπου και να σαι σκάψε βαθιά! Κατω ειναι η πηγη!

Ασε τους "μαυρους" ανθρώπους να λενε πως κατω ειναι μονο η κολαση!

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
                Φίλε sniperman με λύπη μου διαπιστώνω ότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα κατανόησης  των όσων γράφω.  Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεμψίμοιρο  και  κριτή των πάντων ούτε παραγνωρίζω τις δικές μου ευθύνες - από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια σε μια πραγματικότητα.  Η εντύπωση που έχεις αποκομίσει (και ίσως και άλλοι φίλοι)  ότι περιμένω από το "κράτος"  να μας λύσει το πρόβλημα είναι τουλάχιστον εσφαλμένη. Το "κράτος" αυτό αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει την ευαισθησία και την τσίπα (για να το πώ λαϊκά)  να  φροντίσει για την υγεία των πολιτών-υπηκόοων του (η δεύτερη ιδιότητα υπερισχύει της πρώτης)  που καταστρέφεται από το αδιάκοπο κυνηγητό του "άρτου αυτών του επιούσιου"  για να μη πώ και για την ασφάλεια, την ευημερία και τόσα άλλα - πιστεύει κανείς σας ειλικρινά  ότι  σκοτίζεται για την κάθε αδύναμη μειοψηφία που επιθυμεί κάτι ;  Εδώ οι κύριοι δεν ξοδεύουν  ούτε ευρωσέντ  για την δημόσια παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σ' αυτούς που τη δικαιούνται, θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μας φτιάξουν χώρους άθλησης-προπόνησης και συνάμα εκτόνωσης ; Σε ποιό όνειρο συμβαίνουν αυτά; Αυτό που θέλουμε να κερδίσουμε (για αρχή) είναι η επίσημη αναγνώρισή μας και η θεσμική ελευθερία για τη  υλοποίηση των όσων οραματιζόμαστε και επιθυμούμε. Ελευθερία να κινηθούμε και να δράσουμε θέλουμε κι όχι επιδοτήσεις και κονδύλια. Τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί κύριοι - και τρέξιμο θα χρειαστεί, και το χέρι στην τσέπη θα μπεί ουκ ολίγες φορές για τον κοινό σκοπό κι ένα σωρό απογοητεύσεις θα εισπράξουμε (μαζί με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα) αλλά άν θέλουμε κάτι πολύ θα το παλέψουμε.  Η ίδρυση και λειτουργία αυτού του forum που μας δέχεται και φιλοξενεί τις απόψεις μας  έγινε με πρωτοβουλία, προσωπικό τρέξιμο θυσίες και έξοδα ενός ανθρώπου - δεν συστάθηκε από καμιά Ομοσπονδία ή Υπηρεσία. Η κίνηση με το σκοπευτήριο στην Αττική δεν έγινε με την χάρη του κράτους, ούτε ίδρωσε ο υπεύθυνος λειτουργίας του για να πάει πόρτα-πόρτα να βρεί τους φίλους σκοπευτές - το ανάποδο έγινε. Το νομικό πλαίσιο για τους Συλλόγους  αφορά επίσημα αναγνωρισμένα σκοπευτικά αθλήματα - εμείς δεν στοιχειοθετούμε κατ' ανάγκη ένα συγκεκριμένο άθλημα (ακόμα). Ακόμα και τα παρελκόμενα του χόμπυ μας (διόπτρες, ΒΑΚΑΝ κλπ)  βρίσκονται (τυπικά) στην παρανομία και οι δραστηριότητες μας ακροβατούν στα όρια της νομιμότητας λόγω της ανοχής ή της άγνοιας των υπευθύνων. Έχουμε πολλά εμπόδια να αντιπαρέλθουμε  και είμαστε ακόμα στην αρχή.
        Αυτοί που δεν ευθύνονται σχεδόν ποτέ είναι οι απλοί σκοπευτές/αθλητές  - οι ευθύνες για το κατάντημα της επίσημης αθλητικής σκοποβολής στη χώρα μας  πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Η ανεξήγητα συνεχιζόμενη  αδράνεια  αυτών των Ομοσπονδιών και "φορέων"  επί σειρά ετών, η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε ηγετικές θέσεις και τα σε μας άγνωστα παιχνίδια (πολιτικο-οικονομικά και άλλα)  που  "παίζονται" σ' αυτά τα επίπεδα  έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα των αθλημάτων που εκπροσωπούν. Ένα άλλο χειροπιαστό παράδειγμα είναι αυτό των Κυνηγετικών Συλλόγων που από το καταστατικό της λειτουργίας τους  έχουν την υποχρέωση να εκπαιδεύουν τα μέλη τους στην σωστή και ασφαλή χρήση των όπλων τους  σε κατάλληλα σκοπευτήρια. Δεν είναι λίγοι οι  Σύλλογοι που διαθέτουν  κάποια ιδιόκτητη ή παραχωρημένη έκταση - πόσοι απ' αυτούς λέτε να πήραν ποτέ άδεια για ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου για τα μέλη τους ; Τους λείπουν οι σκοπευτές-κυνηγοί ; Τους λείπουν τα κονδύλια για την δημιουργία των υποδομών ; (κιόσκια, μηχανές εκτόξευσης, πύργοι, δίσκοι κλπ συμπαρομαρτούντα)  Τούς λείπει μήπως το μεράκι και η όρεξη ; Τίποτα απ' όλα αυτά - τους λείπει η ρημάδα η αναγνώριση της επίσημης πολιτείας που με δικό της Νομοθέτημα θέσπισε κάποτε την ίδρυση αυτών των χώρων χωρίς ταυτόχρονα να επιτρέπει την πραγματική δημιουργία και λειτουργία τους. Θυμάστε την "παράνοια" που λέγαμε ; Δεν είναι  πλάσμα της φαντασίας μας  - είναι εδώ, είναι δίπλα μας  και θα μας βασανίζει για πολύ ακόμα.
                  Φιλικά,
              Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Shotgun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 163
Μην μπλέκετε το κυνήγι με την οπλοκατοχή.

Οι διατάξεις της Ευρώπης που διέπουν το κυνήγι απλά ζητούν το μέσον να είναι α) επιλεκτικό και β)ικανό να καταβάλει το ζώο άμεσα και ανώδυνα. Για αυτό το κυνήγι με δίχτυα επιτρέπεται στην Ισπανία, Γαλλία, και αλλού, ενώ σε αρκετέ χώρες της ΕΕ επιτρέπεται το "άοπλο" κυνήγι εφόσον είναι επιλεκτικό και έτσι έχουμε χρήση σκύλων Lurcher, Terrier, θηλιές και παγίδες.

Το κυνήγι μικρών θηραμάτων με αεροβόλο είναι και επιλεκτικό και το όπλο αρκετά ισχυρό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή τροποποίηση της διυπουργικής απόφασης του 1985 για το κυνήγι των πτηνών και στον Δασικό Κώδικα για κυνήγι του κουνελιου ώστε να περιλάβει το αεροβόλο και τελειώσαμε με το κυνήγι.

Η χρήση αεροβόλων σε χώρο εκτός σκοπευτηρίου είναι άλλη υπόθεση και αυτή λύνεται με μια πρόσθεση στο νόμο περί όπλων λέγοντας ότι τα αεροβόλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους όπου έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια τόυ κοινού και υπάρχει πρόνοια για τον ασφαλή τερματισμό των βλημάτων.

Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν χρειάζεται άδεια κατοχής αεροβόλου για να γίνουν τα παραπάνω. Η άδεια κατοχής δεν νομιμοποιεί τη επιπόλαια ή πλημμελή χρήση. Αυτό είναι πασιφανές από κατηγορίες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία με λειόκαννα όταν ο κάτοχος τους κάνει κάποια μαλακία. Η άδεια δεν τον καλύπτει όταν ξεπεράσει τα όρια νόμιμης χρήσης.

Το πρόβλημα με το αεροβόλο είναι ότι δεν έχει καθοριστεί η νόμιμη χρήση για τα μη Ολυμπιακά αεροβόλα.

Παιδιά, οι καλοί νόμοι είναι οι απλοί νόμοι που είναι άμεσα κατανοητοί από τους πολίτες και τα όργανα που τους εφαρμόζουν.

Τα περί εθνικής νοοτροπίας κλπ δεν τα συζητώ. Οποια επίκληση εθνικής νοοτροπίας είναι συγκαλυμμένος ρατσισμός.  Δεν υπάρχει εθνική νοοτροπία, υπάρχει μόνο προσαρμογή των πολιτών σε καταστάσεις που δημιουργούν οι κυβερνώντες.

Αποσυνδεδεμένος pro-sport kiriakos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 14
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους που γιορτάζουν σήμερα.
Από καιρό τώρα με απασχολεί το θέμα αυτό, περί δήλωσης του όπλου και της διόπτρας μου.
Βλέπετε στη περιοχή όπου μένω αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, δεν υπάρχει (ακόμα) η δυνατότητα δημιουργίας  συλλόγου  για να μπορούμε με κάποιο τρόπο να είμαστε νόμιμοι.Βέβαια μηλάω πάντα στο να χρησιμοποιείς το όπλο για σκοπευτικούς και όχι για κυνηγετικούς λόγους.
Ειδικά στην περιοχή που μένω υπάρχει αρκετός ιδιωτικός χώρος για σκοποβολή όπου μαζευόμαστε με φίλους και κάνουμε γκρουπάκια.
Τί θα γίνει όμως αν κάποια στιγμή μας δει κάποιο όργανο της τάξης ή κάποιος αγροφύλακας?
Είμαι καλυμένος νομικά χρησημοποιώντας το όπλο στον ιδιωτικό μου χώρο για σκοποβολή ή θα κλέμαι το prosporaki και txaki μας?
Υπάρχει κάποιος τρόπος να είμαι νόμιμος και αν ναι ποιός είναι αυτός??????????
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.