Αποστολέας Θέμα: Οι επιδιώξεις των αεροβολιστών στην Ελλάδα και σωστή χρήση του μέσου  (Αναγνώστηκε 29674 φορές)

Αποσυνδεδεμένος feugatos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 492
Φιλε Κυριακο η ερωτηση σου ειναι μια απο τις ποιο πολυσυζητημενες.
Αν διαβασεις προσεκτικα τα μυνηματα που εχουν γραφτει κατα καιρους, θα διαπιστωσεις οτι δεν τιθεται θεμα νομιμοποιησης αεροβολου, γιατι πολυ απλα το αεροβολο δεν θελει αδεια για να το αποκτησειςς. Αρα ειναι νομιμο να το κατεχει καποιος εφ οσον ειναι ανω των 18 ετων.

Ουτε και για να το χρησιμοποιησεις χρειαζεται αδεια, αρκει οταν το χρησιμοποιεις να βρισκεσαι σε χωρο σκοπευτηριου.

Συμφωνα με το νομο η διοπτρα χρειαζεται ειδικη αδεια για να την φερεις πανω σε οπλο.
Αν σε πιασουν να βαρας με διοπτρα, μπορει να εχεις μπλεξιματα, αν σε πιασουν να βαρας σε χωρο εκτος σκοπευτηριου μπορει να εχεις παλι μπλεξιματα.

Για να νιωθεις ψυχολογικα πιο ασφαλης, και ενδεχομενως οχι αδικα, ενα χαρτι η μια ταυτοτητα που να πιστοποιει οτι εισαι μελος καποιου σκοπευτικου συλλογου ισως βοηθησει την ασχημη κατασταση στην οποια θα μπλεξεις, ομως αυτο δεν σημαινει οτι θα σου λυσει το προβλημα.

Εγω παντως, αφου με ενδιαφερει και το FieldTarget εχω εγγραφει στον Ε.Σ.Ο.Α.Α.Π. απο τον οποιο πηρα ταυτοτητα, εχω τις αποδειξεις αγορας του αεροβολου και της διοπτρας παντα στην θηκη του οπλου, και ετσι αν καποτε καποιος με σταματησει θα εχω κατι για να του δειξω.

Μπορει να μην ειναι το τελειο, αλλα "στην αναβροχια καλο και το χαλαζι".


Νικος
BSA Meteor MK6 .177
Gamo CFX .22

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
"Bertrand Russell"
www.razorsteam.bravehost.com

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Σε οσα πολυ σωστα εγραψε ο Νικος θα ηθελα να προσθεσω πως το μοναδικο που μπορει να βοηθησει ειναι η ταυτοτητα απο καποιο σκοπευτικο συλλογο (και αυτο χωρις να ειναι σιγουρο), η αποδειξη αγορας του αεροβολου και της διοπτρας δυστηχως δεν προκειται να βοηθησει, καθως σε περιπτωση ελεγχου δεν θα ζητηθει να αποδειξης το νομιμο της αγορας (για το οπλο αποδεικνυεται αλλωστε αυτοματα αν εισαι πανω απο 18) αλλα το νομιμο της χρησης.
Σε καθε περιπτωση με τα μεχρι στιγμης ισχυοντα μονο μεσα σε σκοπευτηριο μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις προβληματα.

Αποσυνδεδεμένος pagotatzis

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 41
Χρειαζεται αδεια για την αγορα διοπτρας απο την αστυνομια τελεια και παυλα.Μετα πρεπει να την εχεις μονο σε αγωνες
και σε συγκεκριμμενο οπλο.Δυστυχως αυτα.

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4808
Ειχαμε μια συγχώνευση μιας και το θέμα "Αδεια νομιμοποίησης αεροβόλου" μπορει να καλυφθεί και με το παρον θεμα που εχουν γραφεί σχετικά πράγματα!

Κυριάκος.

Pyrgetos Shooting Club


1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος 2MK

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
Βλεπω οτι οι περισσοτεροι απο εσας εχουν μελετησει καλα τους νόμους σχετικα με τα αεροβόλα.Διαβαζω και μαθαινω λεπτομερειες που αγνοούσα καλως η κακώς.
Πλην ομως επειδη διαβαζω σιγα σιγα ολα τα περιεχομενα του φορουμ,επεσα και πανω σε αυτο εδω και ειπα να πω κατι και εγω και αν ειναι ασχετο-ατοπο βαρατε ελεύθερα ... (οχι πανω απο 12fts για να μην πονεσει  :D )

Θα συμφωνησω παντως με αρκετα απο οσα  που ειπε ο accuracy lover.
Δεν εχω ιδιαίτερες νομικες γνώσεις,απλα κατεχω αεροβολο και θα πω τις αποψεις μου ως ενας απλος κατοχος αεροβολου που παρακολουθει τι γινεται τριγυρω μου στο κρατος που ζω.

Σιγουρα δεν υπαρχει πολιτικη βούληση για να ασχοληθουν οι αποφασιζοντες.Η ευθυνοφοβια,το προσωπικο οφελος  και το βολεμα δικων τους ανθρωπων τους απασχολει περισσοτερο.Επισης το πολιτικο κοστος γενικα.
Το θεμα κυνηγιου οπως υφισταται σημερα και τα αεροβολα οπλα δεν εχουν και δεν θα εχουν καμμια σχεση απο οτι φαινεται.
Και τα βλεπω λιγο χλωμα τα πραγματα σε ότι αφορα την νομιμοποιηση τους.
Τι θελω να πω

1. Πολιτικη επιρροή κυνηγων.Το κυνηγι οπως γινεται σημερα και με το πλεγμα των κυνηγετικων συλλογων,αποτελει μια υπολογίσιμη δυναμη σε οτι αφορά την πολιτική.Οι αεροβολιστες δυστυχως θεωρουνται ασημαντη μειονοτητα για την ωρα.Ειναι αυτοι που τη βρισκουν να βαρανε τενεκεδακια στις αυλες και στοχους στα λουνα παρκ.........
2.Βιομηχανία αεροβολων.Για τον παραπανω λόγο ,ειδικα στη χωρα μας,δεν δινεται σχεδον καθόλου βαρος.Δεν εχει ψωμί (ακομα.....)
3.Κυνηγετικη νοοτροπια.  Στη συντριπτικη τους πλειοψηφια οι κυνηγοι,ποτε δεν θα επιλεξουν ενα αεροβολο οπλο για το κυνηγι.Δεν υπαρχει λόγος να τα κανουν πιο δυσκολα η να ξεβολευτουν και να χασουν τη δυναμη πυρος που εχουν στη διαθεσή τους,αρα δεν θα ασχοληθουν.Δεν εχουν συμφερον να σπρωξουν το θεμα.
4.Αδυναμια ελεγκτικων μηχανισμών.Το να κανει κανεις νομους για κατι ειναι ευκολο.Το να κανει σωστούς νομους που να προβλεπουν ολες τις περιπτωσεις ειναι δυσκολο.Ακομα πιο δυσκολο ειναι να ελεγξει αυτα που περιγραφει ο νόμος .ΑΚομα και αν μπουν περιορισμοι στη χρηση αεροβολων,ποιος θα ελεγχει αν το καθε οπλο συμμορφωνεται με αυτους και με τι μεσα?
5.Μεσα ελεγχου -σχεση με το κυνηγι.Ως γνωστον,παααααρα πολλοι αστυνομικοι ειναι και κυνηγοί.Υπαρχει μια ατυπη-off the record -αλληλεγύη.Δεν θα υπαρξει αναλογη αντιμετωπιση με τους  αεροβολολιστες.Δεν θεωρουνται ικανα κυνηγετικα οπλα.Μαλλον τρελοί παρείσακτοι .....

6.Αντιμετωπιση απο κυνηγους.Εχουμε εκτεταμενη χρηση σκυλων στο κυνηγι με λειοκανα,αναγκαστικα.Με το αεροβολο ,εαν εισαι καλος και βαρεσεις το θηραμα οπως πρεπει,το παιρνεις καθότι πεφτει εκει που το βαρεσες,δηλαδη συνηθως οι στοχοι ειναι καθιστοι που λεμε.Δεν χρειαζεσαι σκυλο.Με τα λειοκανα,λογω της διασπορας το πιθανοτερο ειναι να χρειαστεις σκυλο για να βρεις το θηραμα που ειτε επεσε νεκρο σε σφιχτά μερη ειτε απομακρυνθηκε τραυματισμενο.Αλλα και για την ανιχνευση των θηραματων ακομα,κατι που στο αεροβολο ειναι σχετικα αχρηστο γιατι μιλαμε συνηθως για θηραματα που χτυπιουνται στο "φτερό" μολις ανιχνευτουν,εν κινησει δηλαδη,κατι που με αεροβολο δεν ειναι δυνατον.Εαν τα οσα αναφερα εδω

Αποσυνδεδεμένος 2MK

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
(συνεχεια...)
σας φαινονται ασχετα,τοτε θα εκπλαγειτε ποσες δημοσιες σχεσεις θα κανετε εαν κυκλοφορειστε με σκυλο,οπουδηποτε.
Απο τη βολτα στο παρκο μεχρι βολτα στο βουνο.Τα σκυλια εινια ενας αλλος συνδετικος κρικος πολυ δυνατος που συνδεει τους κυνηγους.Εαν καποιοι δεν ειναι κυνηγοι,δεν θα το καταλαβουν αυτο που λεω.Κυνηγος χωρις σκύλο στο βουνό ειναι ελαφρως παρεξηγήσιμος.Ελαφρώς.Ποσο μαλλον ενας αεροβολιστής.Προβλημα στην αντιμετωπιση του απο κυνηγους λοιπον.Ακομα και στο σημειο να χαρακτιριστει ταραξίας τους κυνηγότοπου."Τι ηρθες να κανεις εδω χωρις σκυλο και με το πασχαλιατικο πιστολακι ....."

7. Φοβος των υπευθυνων σχετικα με τη χρηση αεροβολων-ραβδωτων οπλων.Πολιτικη βούληση ξανα και αμεση σχεση με το 4.
Οπως και να εχει,το αεροβολο δεν παυει να ειναι ενα οπλο με ραβδωτη κανη.Με διαμμετρημα απο 0.177 εως π.χ 0.58 το οποιο σκοτωνει βόδι ολοκληρο.
Μεχρι σημερα επιτρεπεται η πωληση,απαγορευεται η χρηση των αεροβολων.Αυτο γινεται σε πολλα πραγματα οχι μονο στα αεροβολα.Επιτρεπεται η εισαγωγη και πωληση αλλα απαγορευεται η χρηση..... Εδω δεν μπορουν να ελεγξουν τα ευκολα,θα ελεγξουν τα διαμμετρηματα των αεροβόλων και τις πιέσεις που ριχνουν.....
Πρεπει να θεσουν περιορισμους σε οτι αφορα διαμετρηματα και πιεσεις.Επιτρεποντας τα αεροβολα ,ειναι σαν να επιτρεπουν τη χρηση ενος ραβδωτου οπλου ομως.
Ανοίγουν παραθυρο που δεν θελουν.....
Σιγουρα φοβουνται το αθόρυβο της υποθεσης,την χρηση διοπτρας και σιγαστηρα στο αεροβολο,που ξαναλεω δεν παυει να ειναι ενα οπλο με ραβδωτη κανη,δηλαδη με μεγαλες πιεσεις και διαμμετρημα,ειναι ικανο να σκοτωσει ευκολα και αθορυβα και τρεχα γυρευε.
Να τα επιτρεψουν μονο για κυνηγι/ αρα να μπορουν να χρησιμοποιουνται μονο την κυνηγετικη περιοδο ?Με πολύ χαμηλες πιεσεις ,δεν εχει νοημα πιστευω. Υπαρχουν ομως και εκεινοι που θελουν μονο σκοποβολή.
Τι να γινει τελικα ? να εχουν σχεση με το κυνηγι ή οχι ?
Εγω π.χ θα ηθελα και σε σκοπευτηριο να τα χρησιμοποιω και για κυνηγι.

Αυτό που είναι σημαντικο και δυσκολευει τα πραγματα είναι ότι είναι λιγο πιο συνθετη η χρηση του αεροβολου,δεν είναι όπως τα λειοκανα.
Δεν ενοειται για παραδειγμα να σε πετυχουν στο βουνο μετα τις 28 ΦΕΒ με λειοκανο οπλο.Δεν μπορεις να πεις ,πηγα για σκοποβολη η το εβγαλα να το χτυπησιε ο ηλιος.
Με το αεροβολο όμως στην ουσια το θελουμε αυτό,να μπορουμε να το χρησιμοποιουμε οποτε θελουμε.Υπαρχει παιδεία αναλογη στους αεροβολιστες για να μην κανουν λαθροθηρια ? Μπορουν να ελεγχθουν ? Και καλα ,οι θηροφυλακες αλλα και απαντες ,  ξερουν ότι μετα τις 28 ΦΕΒ ,δεν πρεπει να ακουσουν μπαμ στο βουνο.
Αν ακουσουν ,κατι γινεται ,τρεχατε για ελεγχο.Με τα αεροβολα τι γινεται που είναι αθορυβα ? Ποιος βγηκε για σκοποβολη και ποιος για κυνηγι ? 

Σε οτι αφορα νοοτροπια στη χωρα περι ατομικής υπευθυνοτητας κ.τ.λ τα εχουμε πει.Αλλα απο τη στιγμη που γενικα υπαρχουν νομοι που δεν εφαρμοζονται ειτε γιατι ειναι αχρηστοι,ειτε παραλογοι,ειτε δεν υπαρχουν επαρκη μεσα,ολα αυτα κακως,καποιοι κανουν οτι τους κατεβει και ευνοειται η γενικη χαλαρότητα...

Αρα πρεπει να ασχοληθουν πολλοι και πολυ με τη σχετικη νομοθεσια του αεροβολου,για να βαλουν περιορισμους στην εισαγωγη-πωληση-χρήση και ιχνηλασιμότητα των οπλων –παρελκομενων και αν καλυψουν ολες τις

Αποσυνδεδεμένος 2MK

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
(συνεχεια...)
περιπτωσεις..Συμφερει να ασχοληθουν?   Ειπαμε ,οι αεροβολιστες ειναι μειονοτητα......τοση φασαρια για ποιο λόγο.....και με τον κινδυνο να ανοιγουν παραθυρα νομοθεσιας για οπλα με ραβδωτες κανες....Εδω ρε παιδια συζητανε να απαγορευσουν την πωληση σφεντονων καθότι ανακαλυψαν οτι χρησιμοποιουνται ευρέως σε διαδηλώσεις κ.τλ   βλεπε κουκουλοφόροι ,κτ.λ     Τι συζηταμε τωρα.......

Γιαυτο καποιοι αναφεραν σε αλλα ποστ,δεν θελουμε δυναμη,δεν θελουμε να εχουν τη δυναμη πυροβόλου.Στην Ελλαδα ομως μας αρεσει η υπερβολή.Να την εχουμε και αχρειαστη να ειναι που λεμε....
Υστερα μην ξεχναμε υπαρχει και θεμα συνοχής μιας κοινοτητας.Οι αεροβολιστες ειναι 2 τμηματα πιο ξεχωρα απο οτι οι κυνηγοι.Οι κυνηγοι κανουν χρηση οπλων για να κυνηγουν.Πολλοι λίγοι ειναι αυτοι που τα χρησιμοποιουν για σκοποβολη αποκλειστικα.Απο την αλλη,οι αεροβολιστες ,στην πλειοψηφία τους,τα θελουν για σκοποβολή και πολλοι λίγοι για κυνήγι.Τουλαχιστον εγω αυτο εχω δει και αυτο καταλαβα.Αρα πρεπει να παρθεί μια αποφαση  σε οτι αφορα τους αεροβολιστες ,για να ξεκαθαρισει προς ποια κατευθυνση πρεπει να γινει το πρωτο βήμα.
Σιγουρα βημα -βημα ειναι καλυτερα.Στην Ελλαδα ετσι πρεπει να πας για να καταφερεις κατι οταν εμπλεκονται υπηρεσιες και γραφειοκρατια.Βημα-βημα.Και υπομονη.

Σας ειπα καποιες σκεψεις για να προσθεσω καποια στοιχεια στον γενικο προβληματισμο.Ισως να δειτε κατι απο αλλη οπτικη γωνια,ισως και να ειναι αχρηστα τα οσα ειπα.Ελπιζω σε κατι να σας φανουν χρησιμα.Δεν εχω ασχοληθει πολυ με το χωρο,μιλησα ως ενας πολιτης αυτης της χωρας ,που μου αρεσουν τα αεροβολα,μου αρεσει το κυνηγι και η ζωη στη φυση και θα ηθελα να αλλαξουν καποια πραγματα.Συγχωρεστε καποια λαθη,ειμαι στη δουλεια,τα εγραψα επι τροχάδην και τμηματικα  ,ισως καποια σας φανουν ξεκαρφωτα.Κρατηστε ότι σας φανει χρησιμο .

Αποσυνδεδεμένος feugatos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 492
Φιλε 2ΜΚ, δεν εχω να προσθεσω κατι σε οσα πολυ σωστα ανεφερες.

Καλυψες σχεδον ολες τις πιθανες παραμετρους σ'αυτο που λεγεται αεροβολο και Ελληνικη πραγματικοτητα.

Ευχαριστουμε για τον χρονο που αφιερωσες για να αναλυσεις το θεμα σε βαθος.

Νικος
BSA Meteor MK6 .177
Gamo CFX .22

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
"Bertrand Russell"
www.razorsteam.bravehost.com

Αποσυνδεδεμένος snipAIR

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 372
Μπραβο 2ΜΚ .τα λεγομενα σου συγκεντρωνουν ολα οσα πρεπει να συγκεντρωθουν ωστε ολοι μας να καταλαβουμε τα δικαιωματα μας αλλα πιο πολυ τις υποχρεωσεις μας.θα μου επιτρεψεις να παρατηρησω οτι ακομα και στη χειροτερη περιπτωση των οσων αναφερεις ,η φυση του αεροβολου ειναι κατα πολυ ασφαλεστερη απο αυτη των λειοκαννων και γι αυτο δεν θα πρεπει να συγκρινεται με αυτα αλλα ουτε και με τα υπολοιπα ραβδωτα.το τι θα πουν τωρα βλεποντας μας καποιοι λειοκανναδες  στο βουνο ,θα πρεπει να μας αφηνει παγερα αδιαφορους κατα τη γνωμη μου αφου το δικο μας κυνηγι δεν εχει μετρο συγκρισης με το δικο τους.πιο συγκεκριμενα θελω να πω οτι το αεροβολο οσο και να θελει ο ιδιοκτητης του,δε μπορει να φθασει τα επιπεδα σφαγης του λειοκαννου.επισης ο τροπος προσεγγισης του θηραματος  αυτοματα τοποθετει τους αεροβολοκυνηγους σε διαφορετικα σημεια απο αυτους με τα μπαρουτια.στο κατω κατω ολοι οι νομιμοι κυνηγοι ανεξαρτητα του μεσου ασκησης,θα πρεπει να εχουν τα ιδια δικαιωματα στο βουνο.τωρα αν καποιος θελει να μας δει με μισο ματι,ειναι δικο του προβλημα εφ οσον ειμαστε νομιμοι.
    Απο εκει και περα πιστευω οτι θα πρεπει αυτη τη στιγμη να αισθανομαστε(οι θελοντες τη νομιμοποιοηση) και αδικημενοι σε σχεση με τους πολιτες των υπολοιπων ευρωπαικων χωρων .ζηταμε δηλαδη τα αυτοννοητα και δεν παρακαλαμε να αποδεχτουν καποιο βιτσιο μας απλα.
   Επειδη δε καποιοι καρεκλοκενταυροι η καρεκλοευθυνοφοβοι αν θες δε μπορουν η δε θελουν ρε αδερφε να κινδυνεψουν να βγουν απο τη νιρβανα τους ωστε να αρχισουν να σκαρφιζονται λυσεις στα αιτηματα μας,εμεις τους προτεινουμε να υιοθετησουν εστω για αρχη τους νομους αλλων πιο ικανων απο αυτους και οταν φθασουν στο επιπεδο της διαννοησης που απαιτειται ας φτιαξουν δικο τους .
                               γραφω τα παραπανω οντας  κυνηγος με λειοκαννο οποτε ας μη με παρεξηγησει η πλειονοτητα των συναδελφων

Αποσυνδεδεμένος Kyriakos87

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4808
Ειναι αστείο να μιλάμε για Ελληνικές νομοθεσίες οταν επιτρέπετε η χρήση μονοβολου σε καραμπίνα και απαγορεύεται η χρήση αεροβόλου. ;)

Κυριάκος.

Pyrgetos Shooting Club


1. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!!
2. Η συμμετοχή στο forum δεν είναι υποχρεωτική.!!!
3. το καλύτερο αεροβόλο ειναι αυτο που ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.!!!!

Αποσυνδεδεμένος luger42

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2317
ο λογος Κυριακο ειναι απλος με μονοβολο κοβεις ανθρωπο στη μεση
με αεροβολο αποκλειεται
μν πληρωνουμε και νοσηλεια τωρα :D :D :D
si vis pacem, para bellum

Αποσυνδεδεμένος alpha-63

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 7893
  • «Μαλέαν δε κάμψας επιλάθου των οίκαδε»
MK2. Τα όσα έγραψες καλύπτουν απόλυτα το Ελληνικό "γιγνεσθαι", όμως εαν έρθεις στο σκοπευτήριο κάποια μέρα, θα δεις πόσοι κυνηγοί έρχονται, ρίχνουν με τα όπλα μας, ζαχαρώνουν πολλά από αυτά και τα αξεσουάρ τους, εντυπωσιάζονται με την οργάνωση και αγάπη μας για το αεροβόλο, ρωτούν να μάθουν και ενδιαφέρονται σε βαθμό που μας σαστίζει.....Οι περισσότεροι είναι 40+ ετών. 'Ισως και εμείς με την στάση μας , αγαπώντας αυτό που κάνουμε, τις γνώσεις μας, να "βγάζουμε" μια καλή εικόνα προς αυτούς και όχι μόνον. Το κενό της Νομοθεσίας, την ραθυμία των Νομοθετών, την άγνοια ή και τον φόβο άλλων για την χρήση -εις του αεροβόλου γενικώς, την έλλειψη των χώρων άσκησης - σκοποβολής, είναι στο χέρι όλων μας να την καλύψουμε σύντομα και ουσιαστικά, κυρίως με την σοβαρότητα και την αγάπη για αυτό που κάνουμε και την ανάγκη μας να ανήκουμε σε μια "οικογένεια" νομίμων κυρίως. Ελπίζω εργαζόμενοι προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι θα κερδίσουμε, μιάς και οι καιροί αλλάζουν προς το καλύτερο....Μικρή απόδειξη το παρόν φόρουμ που μόλις έσβησε το πρώτο του ετήσιο "κεράκι" !  Αρκεί όλοι να βάλουμε ένα "χεράκι" ! Είμαστε αρκετοί και πληθαίνουμε.... :D
Σειρήνα -HW97Κ .22
Μέδουσα -HW97K .20
Ειμαρμένη -HW95 .22
Γοργόνα 
Έχιδνα-HW95 .20
Κίρκη -AA ProSport .22
Μήδεια- ΑΑ ProSport .177
Ναυσικά -AA TX MK3 .177
Ερινύα -ΑΑ ProElite .22
Άρπυια -AA ProElite .25
Λάχεσις -HW35 .177
Νέμεσις -HW90 .22
Πηνελόπη -HW55 .177
Άρτεμις -Diana52 .22 EXP
Lady Chatterley -BSA S.Star .177
Afrodyte -BSA S.Star .177
Χαρά -BSA RB2 Stutzen .177
Victoria -BSA RB2 Stutzen .22
Erika -Feinwerkbau 300 .177
Patricia -Webley&Scott Osprey Supertarget .177
Mo Chou -BAM 26 .177

Αποσυνδεδεμένος 2MK

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
MK2. Τα όσα έγραψες καλύπτουν απόλυτα το Ελληνικό "γιγνεσθαι", όμως εαν έρθεις στο σκοπευτήριο κάποια μέρα, θα δεις πόσοι κυνηγοί έρχονται, ρίχνουν με τα όπλα μας, ζαχαρώνουν πολλά από αυτά και τα αξεσουάρ τους, εντυπωσιάζονται με την οργάνωση και αγάπη μας για το αεροβόλο, ρωτούν να μάθουν και ενδιαφέρονται σε βαθμό που μας σαστίζει.....Οι περισσότεροι είναι 40+ ετών.

Το ευχομαι.Μακαρι να αυξανονται οι κυνηγοι στα σκοπευτηρια.Αυτο θα βοηθησει πολυ το θεμα  αεροβολο σε ολους τους τομείς και -θα το πω και ας την ακουσω-
ισως να λιγοστεψουν οι χρηστες λειοκανων στα βουνά.... Ας μεινουν οσοι μπορουν και ειναι διαθετειμενοι να κουραστουν.
Απο θεμα βιομηχανιας οπλων και παρελκομενων και εμπορων κ.τ.λ ,μονο καλο μπορει να κανει η αυξηση των κυνηγων στα σκοπευτηρια με  αεροβολα και η ενασχοληση τους με αυτά καθότι θα ανοιξει η θα διευρυνθεί μια υποβαθμισμενη αγορά.Και αν γινει αυτο,πολλα μπορουν να γινουν.
Οπως και να εχει η φυση θα ανασανει λιγο.

Αποσυνδεδεμένος alpha-63

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 7893
  • «Μαλέαν δε κάμψας επιλάθου των οίκαδε»
...και θα ησυχάσει μεγάλε ! Ακόμη και εαν επιτραπεί υπο προϋποθέσεις το κυνήγι με αεροβόλα, η ηχορύπανση καταστέλλεται δραστικά ! ΄Ασε τα μολύβια με το αρσενικό, πλαστικούς κάλυκες, μπαρούτια....... ;)
Σειρήνα -HW97Κ .22
Μέδουσα -HW97K .20
Ειμαρμένη -HW95 .22
Γοργόνα 
Έχιδνα-HW95 .20
Κίρκη -AA ProSport .22
Μήδεια- ΑΑ ProSport .177
Ναυσικά -AA TX MK3 .177
Ερινύα -ΑΑ ProElite .22
Άρπυια -AA ProElite .25
Λάχεσις -HW35 .177
Νέμεσις -HW90 .22
Πηνελόπη -HW55 .177
Άρτεμις -Diana52 .22 EXP
Lady Chatterley -BSA S.Star .177
Afrodyte -BSA S.Star .177
Χαρά -BSA RB2 Stutzen .177
Victoria -BSA RB2 Stutzen .22
Erika -Feinwerkbau 300 .177
Patricia -Webley&Scott Osprey Supertarget .177
Mo Chou -BAM 26 .177

Αποσυνδεδεμένος 2MK

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
Βασικα η αναπτυξη του τομεα/αγοράς  αεροβολων μεσω συλλογων -σκοπευτηρίων,ευρεση τροπων προσελκυσης ολο και περισσοτερων στο χώρο ,με οργανωμενο τροπο δηλαδή, πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος τρόπος για την βελτιωση της παιδείας των Ελληνων σε σχεση με τη χρηση οπλων.Καλυτερα δηλαδη ενας πιτσιρικας να πιανει πρωτη φορα στα χερια του οπλο ,παρουσια καποιου εκπαιδευτη και να μαθαινει να χρησιμοποιει σωστα ενα οπλο,τις ευθυνες και υποχρεωσεις που συνεπαγεται η χρηση ενος όπλου,οπου και μια παροχή περιβαλλοντολογικής παιδείας θα εκανε πολυ καλο  και μετα να γινεται κυνηγός.

Σε σχεση με κατι που ειπωθηκε νωριτερα απο αλλους αλλα και το σχολιασα και εγω, σε οτι αφορα την συμπόρευση με κυνηγετικους συλλόγους για την εξελιξη του αεροβολου στην χωρα,το "σπρωξιμο" δηλαδη ,μαλλον αναποδα πρεπει να γινει.Δηλαδη ενας κυνηγος που ειναι τωρα 45-50+ χρονων σιγουρα μπορει να μαθει στο παιδι του πολλα περι κυνηγιου (ευχομαι να ειναι απο τους σωστούς κυνηγους βεβαια) .Αλλα το πιθανοτερο ειναι να μην εχει το χρονο και την διάθεση ισως λόγω υποχρεωσεων να ικανοποιησει την διψα του παιδιού για κυνηγι.Δενθα ηταν πιο σιγουρος και ικανοποιημενος αν ειχε την ευχαιρεια να βαλει το παιδι σε ενα οργανωμενο περιβαλλον να του μαθουν περι χρησης οπλων και τι μπορει να κανει με αυτα?
Και τι πιο ασφαλες και ευκολο απο το να ξεκινησει ενα παιδι απο τα αεροβόλα....και οι νεες γενιες κυνηγων να ειναι πιο εκπαιδευμενες επι οπλων και περιβαλλοντος απο τους σημερινους.Γιατι μην ξεχναμε οτι το αεροβολο υστερει αλλα και υπερτερει στο κυνηγι αναλογα με τι κυνηγας.Ναι μεν δεν εχει δυναμη πυρος ,αλλα ενα μπαμ του λειοκανου στο περπατητο εχει ανησυχησει το συμπαν τριγυρω ενω με το αεροβολο μπορεις με υπομονη να ξεπαστρεψεις πολλα ανυποψιστα θηραματα.
Πρεπει  δηλαδη να μαθει ο νεος υποψηφιος κυνηγος να ειναι υπευθυνος της ζημιας που μπορει να προκαλεσει και να μαθει οτι αυτη η τακτικη ειναι απαραδεκτη ,επιτελους! Αυτο μονο με καταλληλη εκπαιδευση μπορει να γινει.

Και σε οτι αφορα τα οικονομικά (κατασκευαστες-εμπορους κ.τ.λ),εχουν αληθεια σκεφτεί τι αγορά ειναι αυτή-τι μεγεθος σε σχεση με το σημερινο μπορει να εχει  ,ποσα επαγγελματα εμπλεκει αμεσα και ποσα επαγγέλματα μπορει να εμπλέξει εμμεσα  και τι ψωμί εχει ? Απο πωλησεις ολων,βληματων,λοιπων παρελκομενων,οπτικοακουστικων μεσων,εξοπλισμου σκοποβολης,εκπαιδευτων,περιβαλλοντολόγων,γιατρων,παγωτατζήδων,σαντουιτσάδων,βιομηχανιων ενδυσης,κατασκευαστων,ατελείωτη η λιστα.......τα ειπα λιγο χυμα και σκορπια ,βαριεμαι αυτη την ωρα να τα βαλω σε σειρα.Και δεν μπορει ,σιγουρα θα υπαρχει και κανα επιδοτουμενο προγραμμα για σχετικη δραστηριοτητα.
Ειναι αποδεδειγμενο εμπορικα οτι οποιοδηποτε αντικειμενο εχει πολλα παρελκομενα εχει και οικονομικο ενδιαφερον,και ο τομεας των αεροβολων εχει σε αντιθεση με αυτο των λειοκανων.Ας λαβουμε υποψη και το αθόρυβο της υπόθεσης.
Απορω που ακομα ειναι τοσο υποτονική.......
Μη μου την πει κανεις που τονιζω συνεχεια το θεμα οικονομικου συμφεροντος,μονο αν υπαρχει αυτο αναπτυσεται κατι,η εστω εχει προοπτικες αναπτυξης.
Αυτα,μια σκεψη εκανα.
Αν πειστουν καποιοι οτι η αναπτυξη του αεροβολου μπορει ταυτοχρονα να συμβαδισει με την αλλαγη της νοοτροπιας των νεοεισερχομενων στη χρηση οπλων και να την αναβαθμίσει προς ενα αλλο επιπεδο που οι στοχοι θα ειναι ,σεβασμος στο οπλο,υπευθυνοτητα,σεβασμος στη φυση και στους συνανθρωπους ταυτοχρονα με αναπτυξη του αθλητισμου στον τομεα σκοποβολής,τοτε θα φανουν αλλες μερες σε πολλους τομεις στη χωρα μας........
Κι αλλα θελω να γραψω αλλα νυσταξα..... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 05 Απριλίου, 2009, 02:58:39 πμ από 2MK »