Αποστολέας Θέμα: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων  (Αναγνώστηκε 81444 φορές)

Αποσυνδεδεμένος feugatos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 492
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #15 στις: 10 Αυγούστου, 2008, 11:43:18 πμ »
Φυσικα φιλε γι αυτο το λογο φτιαχτηκε αλλωστε  :)

Νικος
BSA Meteor MK6 .177
Gamo CFX .22

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
"Bertrand Russell"
www.razorsteam.bravehost.com

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #16 στις: 10 Αυγούστου, 2008, 12:23:18 μμ »
Οσον αφορα την φυλαξη/αποθηκευση το ιδανικο ειναι το οπλο/α να βρισκεται σε καποιο μερος που να μπορει να κλειδωθει και να εχει προσβαση σε αυτο μονο ο κατοχος. Σε καθε περιπτωση δεν πρεπει να ειναι δυνατη η προσβαση σε αυτο απο παιδια και γενικοτερα απο οποιονδηποτε δεν εχει την εγκριση του κατοχου.

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 3247
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #17 στις: 10 Αυγούστου, 2008, 13:35:40 μμ »
Για την μεταφορα του οπλου, εκτος απο την απαραιτητη θηκη, καλο ειναι να υπαρχει και να συνοδευει παντα το οπλο και η αποδειξη αγορας που πιστοποιει το νομιμο της κατοχης.

Αποσυνδεδεμένος nickblade

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 427
  • My name is Blade, NickBlade!
    • Nickolas Κnives
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #18 στις: 11 Αυγούστου, 2008, 12:10:13 μμ »
Το θέμα που άνοιξε ο feugatos είναι πολύ σημαντικό!

Θεωρώ ότι για όλους μας η ασφάλεια η δικιά μας αλλά και των φιλών μας που κάνουμε δραστηριότητες σκοποβολής μαζί πρέπει να είναι η πρώτη μας σκέψη.

Μια δραστηριότητα σκοποβολής στην οποία όλη η παρέα των σκοπευτών τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας - λέω όλους γιατί απλά στη ασφάλεια του καθένα δεν μπορεί κανένας μας να κάνει έκπτωση - μονό ευχαρίστηση μπορεί να δώσει! Σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από απογοητευτικά μέχρι και καταστροφικά!

Μην πέφτουμε στη παγίδα ότι έχουμε αεροβόλα …. Ε! και καλά τι ζημιά μπορούν να κάνουν… πολλοί από εμάς ξέρουν πολύ καλά ότι πολλά από αυτά  κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να  προκαλέσουν πολύ σοβαρό τραυματισμό η ακόμη και θάνατο.

Παραθέτω κάποιους κανόνες χειρισμού οπλισμού που κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά από τον οποιονδήποτε σκοπευτή που σέβεται το εαυτό, του αλλά και τους γύρω του.

1. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΤΕ.

Ποτέ μην αφήνετε την κάνη του όπλου να σημαδεύει οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας ή άλλο πρόσωπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν γεμίζετε ή αδειάζετε το όπλο. Όταν πυροβολείτε ένα στόχο, πρέπει να γνωρίζετε τι βρίσκεται πίσω του. Εάν αστοχήσετε ή εάν η σφαίρα διαπεράσει το στόχο, είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι η βολή δεν θα προκαλέσει κάποιο ατυχή τραυματισμό ή ζημιά.

2. ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΠΛΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ.

Ποτέ μην θεωρείτε ότι ένα όπλο είναι άδειο. Ο μόνος σίγουρος τρόπος, για να διασφαλίσετε ότι ένα όπλο είναι άδειο, είναι να ανοίξετε τη θαλάμη και να εξετάσετε οπτικά το εσωτερικό, για να δείτε αν υπάρχει σφαίρα. Το να αφαιρέσετε τον γεμιστήρα δεν αποτελεί εγγύηση ότι ένα πιστόλι είναι άδειο ή ότι δεν μπορεί να πυροβολήσει. Τα τουφέκια και οι καραμπίνες μπορούν να ελεγχθούν, όταν ανοιχτούν ή αφαιρεθούν όλα τα φυσίγγια και με το κλείστρο ανοιχτό βεβαιωθείτε οπτικά ότι δεν έχει μείνει κανένα φυσίγγι.

3. ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σ' ΑΥΤΟ.

Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά ή άλλο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δεν θα έχει πρόσβαση στο όπλο σας. Για να μειώσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται παιδιά, αδειάστε το όπλο σας, κλειδώστε το και αποθηκεύστε τα πυρομαχικά ξεχωριστά σε κλειδωμένο μέρος. Να έχετε υπόψη σας ότι τα εξαρτήματα που έχουν σα σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων - για παράδειγμα, συρμάτινες κλειδαριές, τάπες θαλάμης κλπ. - δεν μπορούν να εμποδίσουν τη χρήση του όπλου σας από ένα αποφασισμένο άτομο.

4. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΣΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ.

Πυροβολώντας στην επιφάνεια του νερού ή σε βράχο ή άλλη σκληρή επιφάνεια, αυξάνεται η πιθανότητα αναπήδησης ή θρυμματισμού του βλήματος ή της βολής, η οποία μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να χτυπήσει το βλήμα σε σημείο που δεν θα θέλατε.

5. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ.

Ποτέ μην βασίζεστε σε ένα σύστημα ασφάλειας, για να προλάβετε ένα ατύχημα. Είναι επιτακτικό να γνωρίζετε και να χρησιμοποιείτε τα συστήματα ασφάλειας του συγκεκριμένου όπλου, αλλά τα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν, ακολουθώντας τις διαδικασίες ασφαλούς χειρισμού που περιγράφονται στους κανόνες ασφαλείας, καθώς και στο εγχειρίδιο του προϊόντος.

6. ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΑΣ.

Να αποθηκεύετε και να μεταφέρετε το όπλο σας, έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται στα κινητά μέρη του ακαθαρσία ή χνούδι. Να καθαρίζετε και να λιπαίνετε το όπλο σας, μετά από κάθε χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στο εγχειρίδιο, για να εμποδίσετε οξείδωση, φθορά στην κάννη ή συσσώρευση ακαθαρσιών που μπορεί να εμποδίσουν τη χρήση του όπλου σε περίπτωση ανάγκης. Πάντοτε να ελέγχετε την κάνη, πριν γεμίσετε το όπλο, για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρή από πάσης φύσεως αντικείμενα. Το να πυροβολήσετε, όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο, μπορεί να σημαίνει θραύση της κάνης και τραυματισμό, τόσο για σας όσο και για τους άλλους που βρίσκονται κοντά σας. Στην περίπτωση που ακούσετε ασυνήθιστο θόρυβο, ενώ πυροβολείτε, σταματήστε αμέσως, βάλτε την ασφάλεια και αδειάστε το όπλο. Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν φράζει τη θαλάμη και ότι κανένα βλήμα δεν έχει μείνει στην κάνη εξ' αιτίας ελαττωματικού ή ακατάλληλου πυρομαχικού.

7. ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

Η πιθανότητα να εκτιναχθεί αέριο, θραύσματα και να τραυματίσουν ένα σκοπευτή που πυροβολεί, είναι σπάνια, αλλά ο τραυματισμός που προκαλείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σοβαρός και περιλαμβάνει την πιθανή απώλεια όρασης. Ένας σκοπευτής πρέπει πάντοτε να φοράει γυαλιά ανθεκτικά σε πρόσκρουση, όταν ρίχνει με οποιοδήποτε όπλο.

8. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΤΕ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ, ΦΡΑΧΤΕΣ Ή ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΟΠΛΟ.

Ανοίξτε και αδειάστε  τη θαλάμη του όπλου σας, πριν σκαρφαλώσετε ή κατεβείτε από ένα δέντρο ή πριν αναρριχηθείτε σε φράχτη ή πηδήξετε πάνω από χαντάκι ή εμπόδιο. Ποτέ μην τραβάτε προς το μέρος σας ή σπρώχνετε ένα γεμάτο όπλο προς κάποιον άλλον.

9. ΟΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ, ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ Ή ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.

Μην πίνετε και πυροβολείτε. Εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να μειώσουν τις αντιδράσεις των κινητήριων μυών ή την κρίση σας, μην χειρίζεστε όπλο. Το ίδιο, αν βρίσκεστε κάτω από την επήρεια του φαρμάκου.

10. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΓΕΜΑΤΟ.

Αδειάστε το όπλο, πριν το τοποθετήσετε σε κάποιο όχημα. Οι κυνηγοί και οι σκοπευτές θα πρέπει να γεμίζουν το όπλο τους, μόνον όταν φτάνουν στον προορισμό τους.


11. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΛΥΒΔΙΑΣΗΣ.

Το άδειασμα του όπλου σε χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, το καθάρισμά του ή η χρήση πυρομαχικών, μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την έκθεση σε μόλυβδο και άλλες ουσίες που προκαλούν γενετικές ανωμαλίες, βλάβες στον οργανισμό, και άλλους σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς. Φροντίστε πάντα για επαρκή εξαερισμό. Να πλένετε τα χέρια σας προσεκτικά μετά από κάθε χρήση ή έκθεση σε μόλυβδο.


Νικόλας

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #19 στις: 11 Αυγούστου, 2008, 12:17:25 μμ »
Παρακαλώ να κάνετε αναζητήσεις πριν το νέο θέμα!!!!!

Ευχαριστώ,
pri3st
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Αυγούστου, 2008, 12:19:26 μμ από pri3st »

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #20 στις: 08 Οκτωβρίου, 2008, 08:45:25 πμ »
Καλημέρα,

Για να θυμηθούμε τα περί ασφάλειας και πόσο σημαντική είναι στη χρήση όπλων ακόμη και αεροβόλων!
Διαβάστε τα παρακάτω: (και ας μην έχουμε σχόλια για το πιο όπλο;πως;κλπ. Είναι η απώλεια ενός παιδιού, όσο μακριά ή κοντά μας και αν είναι..)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/south_east/7648593.stm

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

  • Επισκέπτης
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #21 στις: 08 Οκτωβρίου, 2008, 10:22:14 πμ »
Τα αεροβολα απαιτουν πολυ μεγαλυτερη προσοχη, καθως ο ασημαντος ηχος τους προκαλει την αισθηση ανικανοτητας της ισχυς τους. Σε μια προσφατη επισκεψη στο χωριο μου, οι ντοπιοι ακουγοντας το Typhoon να ριχνει γελουσαν και κοροιδευαν λεγοντας.....Τι ειναι αυτο ρε? ουτε μυγα δεν σκοτωνει. Οταν ειδαν πως θρυματιζε τα μπουκαλια στα 100+μετρα...Τρελαθηκαν!!!
Στην Αμερικη οι περισσοτεροι θανατοι απο αεροβολο εχουν καταγραφει απο DAISY880 (NAI ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ) και με χρηση ΒΒ.

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #22 στις: 08 Οκτωβρίου, 2008, 10:26:55 πμ »
Τα αεροβολα απαιτουν πολυ μεγαλυτερη προσοχη, καθως ο ασημαντος ηχος τους προκαλει την αισθηση ανικανοτητας της ισχυς τους.

Συμφωνώ με αυτό! Και είναι ο λόγος που πρέπει να γίνεται μια πολύ καλή εκπαίδευση όταν τα χρησιμοποιούν παιδιά καθώς και επιτήρηση , τουλάχιστον μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχουν επίγνωση του τι χρησιμοποιούν (αν όχι μόνιμη,ειδικά σε μικρές ηλικές 10+).

stefplak

  • Επισκέπτης
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #23 στις: 08 Οκτωβρίου, 2008, 12:37:19 μμ »
Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως σε οποια ηλικια και εαν ειναι παιδι για μενα δεν πρεπει να εχει στην κατοχη του αεροβολο.δεν ειναι βλακες αυτοι που εβγαλαν το νομο για τα 18 ετη ηλικιας(λεμε τωρα :)).βεβαια θα μου πειτε πως υπαρχουν μεγαλυτεροι που συμπεριφερονται χειροτερα και απο παιδια.....
Καλο θα ηταν τα παιδια να ριχνουνε παντα με επιβλεψη μεγαλυτερου που το κατεχει το αθλημα .ακομα καλυτερα να γραφονται ως μελη σκοπευτικων συλλογων ωστε να μαθαινουν τα σωστα βηματα περι αεροβολισμου,αρα και ασφαλειας.....


Αποσυνδεδεμένος SNIPER22121976

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 262
  • ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #24 στις: 08 Οκτωβρίου, 2008, 13:30:44 μμ »
εγω παλι θα πω οτι οταν δωσουμε τις σωστες αρχες στα παιδια μας
σε οτι αφορα το χειρισμο και οχι μονο δεν θα εχουμε κανενα προβλημα εχω απο τα 14-15χρονων αεροβολο και απο τα 16 φλομπερ και επειδη κρατουσα σωστα το οπλο μια φορα που χαλασε το κινητο ουρεο του φλομπερ και πυρσοκροτησε δεν ειχαμε κανενα ατυχημα ενω αντιθετος εχω φαει σκαγια απο κυνηγους μεγαλους σε ηλικια ενω τρυγουσαμε το αμπελι (και συγκεκριμενα 4 σκαγια Ν9  στο αριστερο μπρατσο)

Αποσυνδεδεμένος hellenicsun

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 34
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #25 στις: 07 Αυγούστου, 2009, 01:56:07 πμ »
Εγώ εδώ απλά θα ήθελα να προσθέσω πως έπιασα όπλο στα χέρια μου (και μάλιστα πυροβόλο) μόλις 3 ετών. Θυμάμαι τη σκηνή που μου δίνεται στα χέρια και αμέσως το δίνω πίσω καθώς δε μπορούσα να το κρατήσω λόγω βάρους. Όμως το "κακό" είχε γίνει. Από τότε είμαι γύρω από τα όπλα. Στην ηλικία των 10 ετών απέκτησα το πρώτο μου αεροβόλο, ένα τουφέκι της Norica. Στην ηλικία των 14 γράφτηκα σε σύλλογο σκοποβολής. Πλέον έχω πλήρη γνώση των όπλων, όπως και των αεροβόλων. Δε θεωρώ κανένα αεροβόλο ώς ασήμαντο ή ακίνδυνο. Αντίθετα, και εδώ ίσως με πείτε υπερβολικό, κρατώ κλειδωμένα, ασφαλισμένα και φυσικά άδεια, ακόμη και Airsoft πιστόλια ελατηρίου καθώς μπορούν εύκολα να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στο μάτι. Γενικώς είμαι πολύ ψείρας όσο αφορά την ασφάλεια.
ASG Dan Wesson 8'' revolver

Αποσυνδεδεμένος ILIAS ANEMOS

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 565
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #26 στις: 11 Σεπτεμβρίου, 2009, 17:24:08 μμ »
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!  ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Αποσυνδεδεμένος luger42

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2317
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #27 στις: 11 Σεπτεμβρίου, 2009, 22:32:11 μμ »
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!  ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΓΕΜΑΤΑ  :D :D :D
si vis pacem, para bellum

Αποσυνδεδεμένος Χρήστος

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 1702
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #28 στις: 02 Απριλίου, 2010, 19:43:43 μμ »
Εχω δεί σέ Diana 48 κατασκευή σάν μεντεσέ πού τό ένα μέρος , τό κινούμενο,είχε τήν διάσταση τού ανοίγματος στόν κορμό τού όπλου πού γίνεται κενός όταν οπισθοχωρεί ο υποθάλαμος κατά την όπλιση . Αποτέλεσμα ???   με τίποτα τό πιστόνι να μήν μπορεί να πάει εμπρός κ να μάς τραυματίσει αν δέν επιστρέψουμε τό "κινητό" μέρος εκτός .  Ελπίζω να έγινα αντιληπτός  :D
You are talking too much but you are not saying anything !
Τώρα που το κάνατε σαν τα μούτρα σας κοιταχτείτε μεταξύ σας !

Αποσυνδεδεμένος MASTORAS

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 7115
  • Πας μη Ελλην βαρβαρος
Απ: Κανόνες Ασφαλείας στη Χρήση Όπλων
« Απάντηση #29 στις: 02 Απριλίου, 2010, 19:48:34 μμ »
Ελπίζω να έγινα αντιληπτός  :D

Απολυτα!

ΑΟΦΑ

AA S400 MPR FT <<Ενδοξη Ελληνική Σημαία>>
HAMMERLI AR20 FT
FWB 603 pcp
AA S400 5,5
Diana 60 <<by blackxx>>
HW 77 4.5
Umarex 850pcp 4.5