Λοιπόν μετά από πολλές προσπάθειες, το αποτέλεσμα το ίδιο, ακόμα και με την βάση το όπλο τρώει τα στοπ, τα μασάει για την ακρίβεια και ως συνέπεια σου ξερνάει την διόπτρα στην μούρη, με λίγα λόγια η διόπτρα τσουλάει προς το πίσω μέρος του όπλου και αυτό μετά από 5-10 βολές (δεν μιλάμε για μετατόπιση χιλιοστών αλλά εκατοστών τουλάχιστον 2cm στην περίπτωση μου). Αυτό έχει να κάνει με το νιτροπίστονο καθότι ανεβάζει τρελές πιέσεις ειδικά το IGT που έχω και το μπέντζαμιν ΝP από ότι διάβασα, η πίεση που ανεβάζουν τα νιτροπίστονα είναι της τάξης των 1900-2300 psi, λογικά λοιπόν να έχεις ταλαντώσεις και ανακρούσεις οι οποίες δεν είναι τόσο φανερές. Ρωτάω λοιπόν υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάποιου είδους πατέντα για να μην γλιστράνε οι βάσεις και τα δακτυλίδια πάνω στην ράγα του όπλου ? . Αν ναι ας τις μοιραστεί μαζί μας, γιατί ως νέοι χαλάμε πολύτιμο χρόνο και κυρίως χρήμα που τώρα τελευταία είναι σε έλλειψη ......ευχαριστώ
Το πρόβλημα είναι ότι σπάει η βίδα του στοπ μόνο αυτό, αν λυθεί αυτό νομίζω θα είναι όλα εντάξει, το σκέφτηκα ήδη αυτό με την βίδα και βρήκα μία να την αντικαταστήσω. Οι βίδες του στοπ που είχαν και τα δακτυλίδια και η βάση είναι αλουμινένιες και ίσως για αυτό να τσαλακώνονται εύκολα. Θα αλλάξω την βίδα και θα φρεζάρω την τρύπα για να μπεί πιο μέσα το κεφάλι της βίδας στην τρύπα και να μην γρατσουνάει την διόπτρα όσο για την διόπτρα για να έχει αντέξει μέχρι τώρα νομίζω ότι θα την βγάλει. Νομίζω ότι και με την stopmatch θα είχα το ίδιο πρόβλημα, σε site που διάβασα το όπλο μου το χαρακτηρίζουν ως mount eater !!!!
στο diana 34 που εχω , βαιβαια αρχοτερα θα παρω ενα αερος και θα την βαλω εκει , ο φιλος που την δεινη ειχαι ενα diana 54 air king , ειναι μακρια 50 cm μου ειπε αλλα την ειχε ρυθμιση στα 35 μετρα στους στοχους του να ειναι στα 3 χιλιοστα τα κρουπακια του
Μεγαλη την βλεπω για το 34αρι, στο 54 καλως την εχει τοποθετησει. Αν υπαρχει η μελλοντικη τοποθετηση σε προσυμπιεσμενο τοτε παρτην.
Καλώς όρισες στην παρέα μας φίλε vagos - καλή περιήγηση στα θέματά του! Η Tasco έχει ένα όνομα σαν εταιρεία αλλά αυτό έχει να κάνει με το παρελθόν της κι όχι τόσο με το παρόν της. Με άλλα λόγια τα προϊόντα της ήταν πολύ καλύτερα παλιότερα παρά τώρα. Εκτός αυτού κυκλοφορούν και οι αντίστοιχες "μαϊμούδες" Tasco (απομιμήσεις) που δεν έχουν κανένα εχέγγυο όσον αφορά την ποιότητα των οπτικών τους ή την αντοχή τους σε δυνατά όπλα ελατηρίου. Η κλίμακα μεγεθύνσεων άν και φαντάζει εντυπωσιακή στην πράξη οδηγεί σε βαριές και ογκώδεις κατασκευές - όλες οι αντίστοιχης μεγέθυνσης διόπτρες έχουν μεγάλο μέγεθος, βάρος και όγκο. Άν δεν έχεις αποφασίσει τελεσίδικα θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς, να διαβάσεις κάποια θέματα ακόμα μέσα στο forum και μηνύματα άλλων φίλων που θα σπεύσουν να σε βοηθήσουν.