Αποστολέας Θέμα: Crosman 2250  (Αναγνώστηκε 37457 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΔΡΕΑΣ

• Μέλος
  • *
Απ: crosman 2250
« Απάντηση #30 στις: 26 Ιανουαρίου, 2009, 21:55:40 μμ »
Έπειτα από αρκετό καιρό και έχοντας παραγγείλει εξαρτήματα από τα πέρατα της οικουμένης, ολοκλήρωσα το project αισθητικής - και όχι μόνο - βελτίωσης του 2250.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Harry22 (thanks Harry :D) για την άψογη δουλειά που έκανε σχετικά με την επινικέλωση τμημάτων του αεροβόλου καθώς και τον κ. Νίκο (ξυλουργός - καλλιτέχνης) για τις ξύλινες προσθήκες στο πλαστικό stock.

Το αεροβόλο είναι γνωστό για τις ατελείωτες custom βελτιώσεις που μπορεί να δεχθεί και γενικότερα, επαναλαμβάνω και εγώ με τη σειρά μου, έχει υψηλό value for money και είναι very fun to shoot (βλέπε www.airgunartisans.com).
Σε αποστάσεις 20 - 25 μέτρων είναι ευθύβολο και σταθερό, απαλλαγμένο από κραδασμούς (ελέω CO2).
Το 2250 αρχικά αποσυναρμολογήθηκε πλήν μηχανισμού σκανδάλης (ο οποίος μηχανισμός δεν πειράχθηκε λόγω απειρίας) και εσωτερικού βαλβίδας (εκτιμώ ότι για το συγκεκριμένο αεροβόλο η αύξηση της δύναμης σε μεγάλο βαθμό είναι υπερβολή καθώς μειώνεται απελπιστικά η αυτονομία του), έγινε λίπανση με pellgunoil και moly grease και στη συνέχεια συναρμολογήθηκε τοποθετώντας τα διάφορα καλούδια.....
Δοκιμαστικές βολές δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά το όπλο έχει βελτιωθεί στο βάρος του (έχει βαρύνει!!!), στην κατανομή του βάρους, στην εργονομία του και βέβαια στην αισθητική του (το τελευταίο εντελώς υποκειμενικό).

Στη συνέχεια ακολουθούν οι φωτογραφίες με τις ανάλογες λεζάντες όπου απαιτείται..
Τα σχόλια δικά σας........... ???

ΑΝΤΑΠΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΒΑΚΑΝ

Ο αντάπτορας (ALUMINIUM) αγοράστηκε από το www.targetsports.co.uk (20 λίρες) και καταλήγει σε σπείρωμα 1/2 UNF male για ΒΑΚΑΝ.

CO2 END CAP

Το άνοιγμα του καπακιού γίνεται πια εύκολα με τα χέρια. Το end cap (stainless steel) είναι από Ν. Ζηλανδία από τον Grant Stace (thanks Grant!!). Κόστος περίπου 25€.

TRIGGER SHOE

Το trigger shoe (ALUMINIUM) αγοράστηκε από T R Robb Airguns (www.trobb.f9.co.uk). Κόστος 15 λίρες.

STAINLESS BREECH

Ο μοναδικός Robert Jones (www.rjmachineshop.com) έχει Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η ποιότητα στην δουλειά του!! Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της... Κόστος περίπου 55€.

ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ STOCK

Ο κ. Νίκος έκανε το θαύμα του. Κόστος 60€ (Χμμμμ..)

POWER ADJUSTER

Το power adjuster είναι πάλι από T R Robb Airguns. Βιδώνοντας αυξάνεις την ταχύτητα σε λογικά πλαίσια και τούμπαλιν... Κόστος 25 λίρες περίπου.

ΔΙΟΠΤΡΑ TASCO 3-9Χ40 ΣΕ MEDIUM MOUNTS ΤΗΣ SPORTSMATCH

RJ MACHINE KAI HARRY22. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!!!:-)

Προσέξτε τα γράμματα!!!!!

ΜΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ...:-)

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΕ ΠΡΟΦΙΛ...:-)

ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ..:-)

Φιλικά Ανδρέας
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Ιανουαρίου, 2009, 22:19:16 μμ από ΑΝΔΡΕΑΣ »

Αποσυνδεδεμένος harry 22

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #31 στις: 26 Ιανουαρίου, 2009, 22:11:47 μμ »
Καιρός ήταν!!!!!Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα δεί το όπλο καμία βδομάδα πριν.Παρ'όλα αυτά δεν χορταίνω να βλέπω τις φωτό!!
Συγχαρητήρια Ανδρέα για την τόσο καλή δουλειά!! :) :).Η εμμονή στην λεπτομέρεια πάντα αποδίδει!!!
Άντε και η επόμενη customιά στο IZH-60........

sundaze643

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: 26 Ιανουαρίου, 2009, 23:11:21 μμ »
   Αν και δεν το πολυσυμπαθώ το συγκεκριμένο οπλάκι,οφείλω να παραδεχτώ πως ''έπεσε'' τρελή δουλειά και τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά όμορφα!Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την πανέμορφη customιά και εμείς το χαιρόμαστε τώρα,έστω από φωτογραφίες..Ένα μεγάλο μπράβο από μένα παιδιά..!Μπράβο Ανδρέα-μπράβο Harry22!! :-*

ΥΓ:Η επινικέλωση είναι όλα τα €!!Γειά σου Harry άρχοντα!! :-*

Φιλικά,
        Μάριος.

Αποσυνδεδεμένος harry 22

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #33 στις: 26 Ιανουαρίου, 2009, 23:48:22 μμ »
Φίλε Μάριε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Το αποτέλεσμα δεν θα ήταν τοσο καλό αν δεν αγαπούσα τόσο αυτό που έκανα!

sundaze643

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: 27 Ιανουαρίου, 2009, 00:15:31 πμ »
   Το μεράκι,πάνω απ'όλα! ;)

pri3st

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: 27 Ιανουαρίου, 2009, 10:00:36 πμ »
πωπωπωπω!!! μετρήσεις - groups τα πάντα,όλα (Αλέφαντος) παρακαλω!!!
Πολύ καή δουλειά!!  Και κόστος please...

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΔΡΕΑΣ

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #36 στις: 27 Ιανουαρίου, 2009, 10:26:43 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.....
Θα υπάρξει και στο μέλλον συνέχεια.....
Φίλε pri3st, υπάρχει κοστολόγηση δίπλα σε κάθε φωτογραφία (για κοίτα καλύτερα ;)).

Φιλικά Ανδρέας

pri3st

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: 27 Ιανουαρίου, 2009, 11:22:55 πμ »
Φίλε pri3st, υπάρχει κοστολόγηση δίπλα σε κάθε φωτογραφία (για κοίτα καλύτερα ;)).

ελεήστε τον τυφλό...!

Αποσυνδεδεμένος Orome

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #38 στις: 27 Ιανουαρίου, 2009, 14:27:57 μμ »
πωπωπωπω!!! μετρήσεις - groups τα πάντα,όλα (Αλέφαντος) παρακαλω!!!
Πολύ καή δουλειά!!  Και κόστος please...

Κοιτάξτε πάτερ, αν είναι να μιλάμε σωστά Ελληνικά πρέπει να προσέχουμε και λίγο.
Δεν λέμε "τα πάντα, όλα"
Λέμε "τα πάνταόλα"

Λίγη προσοχή δεν βλάπτει την έρμη την γλώσσα μας!  :D :D

Αποσυνδεδεμένος stratos

• Μέλος
  • *
  • the touch of barrel...
« Απάντηση #39 στις: 27 Ιανουαρίου, 2009, 16:36:21 μμ »
...ξέφυγες τελείως φιλαράκι !   :o :o :o   έφτιαξες ΤΟ special edition
Air Arms S200Target .177+Hawke Varmint II 3-12x44&sunshade
Gamo CFX .177 GRTIII+Leapers 3-9x32AO
Crosman 1760 SE+Tasco World Class 3-9x40
Crosman 357 6"+Multi-Reticle Red Dot Sight

Αποσυνδεδεμένος FMJ

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #40 στις: 21 Φεβρουαρίου, 2009, 22:24:12 μμ »
Γνωρίζει κανείς ποια ανταλλακτικά απαιτούνται για τη μετατροπή ενός 2250 σε AS2250 (το γνωστό King rat catcher) ?
One shot, One kill

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΔΡΕΑΣ

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #41 στις: 21 Φεβρουαρίου, 2009, 23:03:13 μμ »
Φίλε FMJ

Δεν ξέρω τίποτα σχετικό αν και νομίζω ότι θα απαιτούνται αρκετές αλλαγές (πλην μηχανισμού σκανδάλης).
Μήπως είναι προτιμότερο να το πάρεις έτοιμο ?
Στο crosman forum κοίταξες ?

Φιλικά
Ανδρέας

Αποσυνδεδεμένος FMJ

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #42 στις: 21 Φεβρουαρίου, 2009, 23:11:29 μμ »
Καλησπέρα Ανδρέα, στο crosman forum δεν κοίταξα. Όσο για την αγορά που γράφεις, το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μόλις άκουσα την τιμή μου έπεσαν τα αφτιά στο πάτωμα.....έτσι λοιπόν αποφάσισα πως για τούτο το μαραφέτι δεν αξίζει να δώσω 310 Ευρώ που μου γύρεψε στο κατάστημα με κυνηγετικά στο οποίο πήγα. Θα κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς και στον κυβερνοχώρο και βλέπουμε. Αν κάπου κάποτε πάντως το βρω σε λογική τιμή και το πάρω θα γίνει ένα φοβερό ''TDR'' pcp.......
One shot, One kill

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΔΡΕΑΣ

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #43 στις: 21 Φεβρουαρίου, 2009, 23:25:13 μμ »
Όντως τα λεφτά αυτά είναι πολλά για αυτό το αεροβόλο....
Στον Παπαδάκη ρώτησες ?
Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση ότι κάτι θα βρείς από τους "ψυχάκηδες" :D στο forum της crosman... ;)
Τι ιδέες μας βάζεις τώρα στο μυαλό.... :o :D :D

Φιλικά
Ανδρέας

Αποσυνδεδεμένος ΑΝΔΡΕΑΣ

• Μέλος
  • *
« Απάντηση #44 στις: 21 Φεβρουαρίου, 2009, 23:35:23 μμ »
Έχω και μια άλλη ιδέα ::)
Δεν μπορείς να κάνεις την μετατροπή σε PCP του απλού 2250?
Για ρίξε μια ματιά στο www.airgunartisans.com και στα διάφορα links που υπάρχουν εκεί.....γίνεται χαμός...... :o

Φιλικά Ανδρέας