Αν κινηθούν στην Λήμνο σωστά και ζητήσουν το αεροβόλο για περιορισμό των κουνελιών ,που είναι ενήμεροι σχεδόν όλοι οι φορείς για το πόση ζημιά κάνουν στις καλλιέργειες,να είναι το καλύτερο βήμα !
Παιδια εγω ειμαι κυνηγος, παντα κυνηγαω μεσα στην περιοδο, μονο σε σημεια που επιτρεπεται, τα τροω (και τα θεορω κι εξαιρετικα οχι απλα τα καταναλωνω). Επειδη βενζινες λεφτα κλπ κλπ κλπ γιοκ, πλεον λογω τον λιγοτερψν και πιο κοντινων εξορμησεων βαραω παρα πολυ λιγες τσιχλες-κοτσιφια. Αν μου πεις διαλεξε τι θελεις να βαρεσεις τσιχλα ή καρακαξα θα σου πω καρακαξα! Αν τις δεις στο ξημερωμανα περνανε και να ειναι κατα αναλογια με τις τσιχλες στις κοντινες στην Αττικη περιοχες, (μεσογεια μενω) 2 καρακαξες μια τσιχλα, και να ξερεις την ζημια που κανουν σε φολιες κλπ οπως ειπαν οι προλαλησαντες σε πιανει φρικη! Χωρις (νομιζω) φυσικους εχθρους, εχουν γινει πραγματικα παμπολες κι εχουν μαθει να "καταλαβαινουν" τον ανθρωπο με αποτελεσμα (γενικα) αν και βλεπεις πολλα πουλια να μην πλησιαζονται (25-30 μετρα) για σιγουρη βολη κι ολο αυξανονται. Ο νομοθετης μπορει να λεει απαγορευεται η χρηση εκτος σκοπευτηριου απαγορευεται να σκοτωνεις τα επιβλαβη με το αεροβολο κλπ κλπ κλπ αλλα εγω μονο μπραβο μπορω να πω σε οποιον το κανει και να κοιμαμαι ησυχος το βραδυ!
Παράθεση από: Wizzeled στις 23 Αυγούστου, 2012, 16:41:44 μμΠαιδια εγω ειμαι κυνηγος, παντα κυνηγαω μεσα στην περιοδο, μονο σε σημεια που επιτρεπεται, τα τροω (και τα θεορω κι εξαιρετικα οχι απλα τα καταναλωνω). Επειδη βενζινες λεφτα κλπ κλπ κλπ γιοκ, πλεον λογω τον λιγοτερψν και πιο κοντινων εξορμησεων βαραω παρα πολυ λιγες τσιχλες-κοτσιφια. Αν μου πεις διαλεξε τι θελεις να βαρεσεις τσιχλα ή καρακαξα θα σου πω καρακαξα! Αν τις δεις στο ξημερωμανα περνανε και να ειναι κατα αναλογια με τις τσιχλες στις κοντινες στην Αττικη περιοχες, (μεσογεια μενω) 2 καρακαξες μια τσιχλα, και να ξερεις την ζημια που κανουν σε φολιες κλπ οπως ειπαν οι προλαλησαντες σε πιανει φρικη! Χωρις (νομιζω) φυσικους εχθρους, εχουν γινει πραγματικα παμπολες κι εχουν μαθει να "καταλαβαινουν" τον ανθρωπο με αποτελεσμα (γενικα) αν και βλεπεις πολλα πουλια να μην πλησιαζονται (25-30 μετρα) για σιγουρη βολη κι ολο αυξανονται. Ο νομοθετης μπορει να λεει απαγορευεται η χρηση εκτος σκοπευτηριου απαγορευεται να σκοτωνεις τα επιβλαβη με το αεροβολο κλπ κλπ κλπ αλλα εγω μονο μπραβο μπορω να πω σε οποιον το κανει και να κοιμαμαι ησυχος το βραδυ!Φίλε μου, ίσως η διαφορά στην αναλογια να μην οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού της καρακάξας αλλά στη μείωση των άλλων ειδών, πιο δυσπροσάρμοστων από αυτήν κ κυρίως, στις δραστηριότητες (κυνήγι, φυτοφάρμακα, πυρκαγιες κλπ) του μέγιστου επιβλαβούς, του ανθρώπου...
Παράθεση από: xenofon στις 23 Αυγούστου, 2012, 21:16:31 μμΠαράθεση από: Wizzeled στις 23 Αυγούστου, 2012, 16:41:44 μμΠαιδια εγω ειμαι κυνηγος, παντα κυνηγαω μεσα στην περιοδο, μονο σε σημεια που επιτρεπεται, τα τροω (και τα θεορω κι εξαιρετικα οχι απλα τα καταναλωνω). Επειδη βενζινες λεφτα κλπ κλπ κλπ γιοκ, πλεον λογω τον λιγοτερψν και πιο κοντινων εξορμησεων βαραω παρα πολυ λιγες τσιχλες-κοτσιφια. Αν μου πεις διαλεξε τι θελεις να βαρεσεις τσιχλα ή καρακαξα θα σου πω καρακαξα! Αν τις δεις στο ξημερωμανα περνανε και να ειναι κατα αναλογια με τις τσιχλες στις κοντινες στην Αττικη περιοχες, (μεσογεια μενω) 2 καρακαξες μια τσιχλα, και να ξερεις την ζημια που κανουν σε φολιες κλπ οπως ειπαν οι προλαλησαντες σε πιανει φρικη! Χωρις (νομιζω) φυσικους εχθρους, εχουν γινει πραγματικα παμπολες κι εχουν μαθει να "καταλαβαινουν" τον ανθρωπο με αποτελεσμα (γενικα) αν και βλεπεις πολλα πουλια να μην πλησιαζονται (25-30 μετρα) για σιγουρη βολη κι ολο αυξανονται. Ο νομοθετης μπορει να λεει απαγορευεται η χρηση εκτος σκοπευτηριου απαγορευεται να σκοτωνεις τα επιβλαβη με το αεροβολο κλπ κλπ κλπ αλλα εγω μονο μπραβο μπορω να πω σε οποιον το κανει και να κοιμαμαι ησυχος το βραδυ!Φίλε μου, ίσως η διαφορά στην αναλογια να μην οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού της καρακάξας αλλά στη μείωση των άλλων ειδών, πιο δυσπροσάρμοστων από αυτήν κ κυρίως, στις δραστηριότητες (κυνήγι, φυτοφάρμακα, πυρκαγιες κλπ) του μέγιστου επιβλαβούς, του ανθρώπου...σε συναρτηση με τα λεγομενα των φιλων παραπανω προτεινω να αλλαξει το νομικο πλαισιο και οποιος βλαπτει το περιβαλλον με τον οποιοδηποτε τροπο(οικοδομικη δραστηριοτητα ,απορριψη αποριματων χωρις να γινεται διαχωρισμος για ανακυκλωση ,και αλλα πολλα) να εκτελειτε παραυτα με συνοπτικες διαδικασιες .Ημαρτον πια ολοι γιναμε αντικαταστατες του θεου που θα φερουμε ισοροπια στην φυση δεν κατακρινω το κυνηγι σαν σπορ ουτε για τον μεζε αλλα το κατακρινω οταν γινεται απλα για να ντουφεκισουμε οσα το δυνατον περισσοτερα θηραματα απλα για να το παιξουμε μουρη
ηρακλη ξαναλεω δεν εχω τιποτα με τους συνηδειτοποιημενους κυνηγους εγω τα βαζω με αυτους που αποφασιζουν να αποκαταστησουν την ισσοροπια στην φυση