Αγαπητε μου Στεφανε (einhorn).ορθως ανεφερες οτι τα πραγματα ειναι αυστηρα και δε θα πρεπει να εθελοτυφλουμε χρησιμοποιωντας ημιμετρα η προσπαθωντας να ξεγελασουμε τις αρχες αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειδαμε τι αποτελεσμα θα υπηρχε παρουσια ενος τετοιου ημιμετρου πχ ταυτοτητα σκοε η συλλογου,οποτε θεωρω οτι η παρατηρηση σου δεν εχει εφαρμογη στην παρουσα κατασταση!εχω επισης την εντυπωση πως η ποινη που επιβληθηκε ηταν η ελαχιστη οποτε υπηρχε περιθωριο ελαστικοτητας που ομως δεν εξαντληθηκε στο επακρο.Ισως με μια ταυτοτητα ,και τονιζω το ισως,τα πραγματα να ηταν ακομη καλυτερα για το φιλο. βεβαιως εξαιρω την παροχη βοηθειας που ανακοινωσες καθως συμβαλλει στο κλιμα αλληλεγγυης που θα επρεπε να διεπει ολους μας, προσβλεποντας σε αυτα που θα επρεπε να εχουμε και οχι στα ελαχιστα που εχουμε τωρα φιλικα προς ολους
Διακρίνω ένα πνεύμα αλληλεγύης από διαφόρα μέλη απέναντι σε μία καθαρά παραβατική κίνηση,και το πιό δυσάρεστο είναι ότι εκπρόσωπος(?) του ΑΟΦΑ(που να σημειωθεί ότι τελεί ακόμα υπό σύσταση)δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στον κύριο basilzog και δεν καταλαβαίνω υπό ποιά ιδιότητα.Του σκοπευτικού συλλόγου;(γιατί τέτοιος δεν είναι).Του κοινωνικού φορέα απανταχού κατετρεγμένων και χριζόντων αμνηστίας;Του φιλανθρωπικού ιδρύματος;Μήπως να ξεκινήσουμε και απεργία πείνας;Συγγνώμη για το έντονο ύφος αλλά είναι ανήκουστο το να παραβαίνουμε το Νόμο και να "ζητάμε και τα ρέστα".
Παράθεση από: snipAIR στις 05 Οκτωβρίου, 2010, 13:43:22 μμ Αγαπητε μου Στεφανε (einhorn).ορθως ανεφερες οτι τα πραγματα ειναι αυστηρα και δε θα πρεπει να εθελοτυφλουμε χρησιμοποιωντας ημιμετρα η προσπαθωντας να ξεγελασουμε τις αρχες αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειδαμε τι αποτελεσμα θα υπηρχε παρουσια ενος τετοιου ημιμετρου πχ ταυτοτητα σκοε η συλλογου,οποτε θεωρω οτι η παρατηρηση σου δεν εχει εφαρμογη στην παρουσα κατασταση!εχω επισης την εντυπωση πως η ποινη που επιβληθηκε ηταν η ελαχιστη οποτε υπηρχε περιθωριο ελαστικοτητας που ομως δεν εξαντληθηκε στο επακρο.Ισως με μια ταυτοτητα ,και τονιζω το ισως,τα πραγματα να ηταν ακομη καλυτερα για το φιλο. βεβαιως εξαιρω την παροχη βοηθειας που ανακοινωσες καθως συμβαλλει στο κλιμα αλληλεγγυης που θα επρεπε να διεπει ολους μας, προσβλεποντας σε αυτα που θα επρεπε να εχουμε και οχι στα ελαχιστα που εχουμε τωρα φιλικα προς ολουςΦίλε snipAIR,όπως έγραψα στο παρόν θέμα και προγενέστερα το σχόλιο μου δεν είχε καμία μομφή προς καμία πλευρά. Επεσήμανα μια διαπίστωση πως πολλές φορές μέλη που έχουν την τάση να επιμένουν στο "γράμμα" του Νόμου αντιμετωπίζονται από άλλα μέλη επιθετικά (όχι ακραία) με αποτέλεσμα να απαιτείται μια παρέμβαση για να τηρηθούν οι ισσοροπίες.Καταλαβαίνω το σκεπτικό ΟΛΩΝ των πλευρών και σίγουρα οποιαδήποτε ενίσχυση έχουμε προς όφελος μας (π.χ. σκοπευτική ταυτότητα) ακόμη και ως ημίμετρο είναι προς συμφέρον μας. Πρέπει να είναι σαφές όμως πως είναι ημίμετρο και δεν είναι απόλυτο πως θα προστατευτείς. Πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας.Προς τιμήν του ο basilzog μοιράστηκε το πρόβλημα του μαζί μας για να παραδειγματιστούμε, να είμαστε προσεκτικότεροι αλλά και έρθουν και πάλι στην επιφάνεια τα προβλήματα στη χρήση του αεροβόλου. Αυτός ήταν και ο λόγος που σχολίασα, όχι για να συγκρίνω καταστάσεις αλλα να υπενθυμίσω τα προβλήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε περίπτωση.Παράθεση από: mangusta στις 04 Οκτωβρίου, 2010, 23:08:56 μμΔιακρίνω ένα πνεύμα αλληλεγύης από διαφόρα μέλη απέναντι σε μία καθαρά παραβατική κίνηση,και το πιό δυσάρεστο είναι ότι εκπρόσωπος(?) του ΑΟΦΑ(που να σημειωθεί ότι τελεί ακόμα υπό σύσταση)δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στον κύριο basilzog και δεν καταλαβαίνω υπό ποιά ιδιότητα.Του σκοπευτικού συλλόγου;(γιατί τέτοιος δεν είναι).Του κοινωνικού φορέα απανταχού κατετρεγμένων και χριζόντων αμνηστίας;Του φιλανθρωπικού ιδρύματος;Μήπως να ξεκινήσουμε και απεργία πείνας;Συγγνώμη για το έντονο ύφος αλλά είναι ανήκουστο το να παραβαίνουμε το Νόμο και να "ζητάμε και τα ρέστα".Στο μέλος mangusta που έχει εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει με τη παρουσία του το χώρο του αεροβολισμού θέλω να πω πως αρκετά από τα σχόλια του έχουν έμεσσες αναφορές σε άλλα μέλη με σκοπό τι, την έκθεση; Δεν είναι αυτός ο τρόπος να προσφέρεις βοήθειες ή πληροφόρηση. Μπορεί σε ένα βαθμό να έχει δίκιο στα γραφόμενα του αλλά αν οι σκοποί του είναι αγνοί τον παροτρύνω να συνεχίσει τη γλώσσα της αλήθειας αλλάζοντας το ύφος της γραφής του, αλλιώς θεωρώ πως παίζει μαζί μας και το ενδιαφέρον του δεν είναι ειλικρινές.Αν δε κάνει τίποτα από τα παραπάνω και πάλι η παρουσία του στο forum είναι χρήσιμη για τη συγκομιδή συμπερασμάτων. Του δίνεται πάντα η ευκαρία να διαψεύσει ή να επαληθεύσει τον εαυτό του.Αναφέρθηκε στην ιδιότητα του συλλόγου ΑΟΦΑ. Παραθέτω το άρθρο 4 του καταστατικού μας με κάποιες από τις παραγράφους του.Άρθρο 4: ΣκοποίΣκοποί του Σωματείου είναι:§ Προώθηση, διάδοση και ανάπτυξη της Αθλητικής Σκοποβολής με Αεροβόλα Όπλα.§ Συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των μελών του Σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.§ Κοινωνική και ηθική εξύψωση των μελών του Σωματείου σύμφωνα με τις γενικές αρχές του αθλητισμού.§ Ίδρυση σκοπευτηρίου για άσκηση Αθλητικής Σκοποβολής με αεροβόλα όπλα.§ Διοργάνωση αγώνων αθλητικής σκοποβολής με συμμετοχή των μελών του σωματείου ή άλλων μελών αντίστοιχων σωματείων, συλλόγων, συνδέσμων και ομίλων, καθώς και η διοργάνωση ανοικτών αγώνων αλλά και με πρόσκληση προς άλλους αθλητές αγωνισμάτων τελούμενων με αεροβόλα όπλα καθώς επίσης και η συμμετοχή των μελών του σωματείου σε διεθνείς αγώνες αεροβόλων όπλων.§ Συμμετοχή των μελών του Σωματείου σε σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις και αθλητικούς αγώνες σκοποβολής με αεροβόλο όπλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Ελπίζω να σεβαστεί και να εκτιμήσει την επικύρωση εκ μέρους της πολιτείας (αν και εφ'όσον ο σύλλογος λάβει την έγκριση). Το πως θα επιτευχθούν αυτοί οι σκοποί είναι η δική μας δουλειά, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούνται πάντοτε οι πεπατημένες, αρκεί να χρησιμοποιούνται όλα τα έννομα μέσα.
Εγώ πάντως έστειλα το σχολιό μου στο παραπάνω linkhttp://www.opengov.gr/yptp/?c=261Ιδού και το τί έγραψα.
Βασικά η ενίσχυση της οπλοφοβικής συμπεριφοράς συνεχίζεταιασύστολα, ότι δεν μπορούμε να το ελεγξουμε το απαγορεύουμε, δυστυχώςυπάρχουν άλλες χώρες όπου επιτρέπονται πράγματα που εδώ ταονειρευόμαστε όπως πχ κυνήγι επιβλαβών με αεροβόλα και πυροβόλαραβδωτά, ιδιωτικά σκοπευτήρια, κυνήγι με ραβδωτά όπλα σκοποβολήανοικτού πεδίου ( field target ), η χρήση σκοπευτικών βοηθημάτων όπωςτα σκοπευτικά κουκίδας ή τα laser pointers ή και οι διόπτρες, κι εδώαπαγορεύονται. Δεν αναφέρομαι για τους εγκληματικούς σκοπούς γιατί οιπερισσότερες εγκληματικές ενέργειες δεν γίνωνται από άτομα πουκατέχουν νόμιμα το όπλο τους και κάνουν την προπόνησή τους, ή το έχουνγια αυτοπροστασία ή το έχουν για κυνήγι. Το ένα στα δέκα μην πω το έναστα τριάντα περιστατικά είναι τέτοιο. Τα περισσότερα γίνονται μεπαράνομα όπλα αγνώστου προελεύσεως. Τα δέ αεροβόλα πουλιούνται χωρίς άδεια, καλά κάνουν και ταπουλάνε, αλλά ποιος ο λόγος πωλησής τους όταν στην ουσία δεν υπάρχουνμέρη για να πάει ο κατοχος ενός αεροβόλου όπλου για να κάνει βολές;Μην συγχέουμε τα όπλα με την αυστηρή αθλητική σκοποβολή. Η σκοποβολήγενικότερα είναι και αναψυχή είναι και εκτόνωση, άσκησηαυτοσυγκέντρωσης, τρόπος ζωής χωρίς απαραίτητα να βλάπτουμε τονδιπλανό μας, αυτή μας η ευχαρίστηση γιατί να κοστίζει χρυσάφι, γιατίνα είναι απαγορευμένος καρπός και μόνο όσοι έχουν τα πακέτα με ταπεντακοσάρικα να μπορούν να την ασκούν; Και αναφέρομαι στη μερίδα αυτή των ανθρώπων την οποία κανείς δενθα αγγίξει σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς ενώ εμάς τουςανθρώπους της διπλανής πόρτας θα μας καραδοκούν μην τυχών καιπαραβούμε στο ελάχιστο αυτό το νόμο. Τέλος έχω να αναφέρω και την αυτοπροστασία, κύριε Παπουτσή,έχετε τα προσόντα για να κυκλοφορήσετε στην πλατεία Αττικής ή ναπεράσετε την Αχαρνών πεζός; Οταν συμβαίνει κάτι παραβατικό καιειδοποιούμε την αστυνομία έρχεται σε 5 το πολύ λεπτά για να επιληφθείεπί του θέματος; Αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το σπίτι μου οιοδηγίες που έχω λάβει διαβάζοντας τον ιστότοπο της αστυνομίας είναι νατους αφήσω να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Είναι άποψη αυτή;Εσείς όμως όπως και οι αυλικοί που σας περιτριγυρίζουν έχετε τηνδέουσα προστασία. Γιατί εμείς αν χρησημοποιήσουμε ένα σκουπόξυλο γιααυτοάμυνα να βρεθούμε κατηγορούμενοι όταν όντας προσπαθούμε νααποτρέψουμε μα εγκληματική ενέργεια; Οταν ο δράστης οπλοφορεί, καικάνει χρήση του όπλου του δεν τον πιάνετε, κι αν κάποιος για ναυπερασπίσει το σπίτι του κάνει χρήση έστω κι ενός κατσαβιδιού τονσέρνετε κατηγορούμενο; Την κοπελιά μου τα Χριστούγεννα τη ληστέψανε, άν είχε μέσοάμυνας ( σπρέι, ηλεκτροσοκ, πτυσσόμενο μπαστούνι κάτι τελος πάντων νααμυνθεί ) θα είχε επάρκεια χρημάτων να γεμίσει το Χριστουγενιάτικοτραπέζι της, όμως οι αλλοδαποί που με την ευλογία της κάθε κυβέρνησηςσυσσωρεύονται στη χώρα μας, τη ληστέψανε και οι οδηγίες είναι πάντα νατους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Υπάρχουν διάφορες συσκευές που δεν προκαλούν θάνατο, ούτε καιμόνιμες βλάβες αλλά απότρέπουν τέτοιες κακόβουλε ενέργειες, Αυτές όμωςαπαγορεύονται, γιατί άραγε; Τέλος στο θέμα της αυτοπροστασίας υπόκεινται και οι πολεμικέςτέχνες. Ο σκοπός αυτών των τεχών είναι όχι ο αθλητισμός όπως τιςέχουμε καταντήσει αλλά η πνευματική άσκηση καθώς και η αυτοπροστασία.Αν όμως κάποιος κάνει μαθήματα πολεμικών τεχνών τον φακελώνετε, κι ανεμπλακεί σε περιστατικό όπως παραδείγματος χάρην αυτό που συνέβει στηνκοπελιά μου, τότε ο αμυνόμενος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες οιπερισσότερες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ευχαριστώ όλους όσους διαβάσουν αυτό μου το μύνημα, δενευελπιστώ σε απάντηση η αλλαγή στους νόμους μια που εμάς τους κοινούςθνητούς μας έχετε γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων σας και το μόνοπου φροντίζετε είναι την προσωπική σας ευημερία. Με εκτίμηση ένας πολίτης της διπλανής πόρτας που αποφάσισε ναεκθέσει την αποψή του.