Αποστολέας Θέμα: Δημόσια διαβούλευση για τον έλεγχο απόκτησης και κατοχής όπλων.  (Αναγνώστηκε 33296 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mikesf

  • Administrator
  • ******
  • Μηνύματα: 1476
Απ:
« Απάντηση #45 στις: 01 Ιουνίου, 2014, 13:28:31 μμ »
Μου φαίνεται τα ίδια λέμε...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ανώνυμοι Αεροβολικοί

Αποσυνδεδεμένος eliasfot

  • Μελος
  • *
  • Μηνύματα: 1411
όχι ακριβώς αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία  :D

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
Γιατί ο αρκουντως αρκετός έλεγχος είναι πολύ σωστός, η υπερβολή όμως είναι κακή.

Πάρε για παράδειγμα τον νομο στην χώρα μας για τις διόπτρες και τους σιγαστηρες. Πιο σωστό δεν θα ηταν να κυκλοφορούσαν ελεύθερα πχ οι μεγεθύνσεις μέχρι χ10 και απο εκεί και πανω να ηταν ελεγχόμενο;

Η υπερβολή, και τα απόλυτα μετρα κατάστρατηγούνται πάντα. Τα λογικά όμως και εφαρμόσιμα μετρα παντα πετυχαίνουν.

Άποψη μου, δεν σημαίνει οτι είναι και σωστή.



Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

          Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα απ' αυτά που γράφεις φίλε mikesf.

        Ο ορισμός της "υπερβολής",του "λογικού" και του "εφαρμόσιμου" δεν έχει σαφή οριοθέτηση.

       Το γεγονός αυτό καθ' αυτό πάντως μόνο θλίψη μου επιφέρει. Όταν σε μια χώρα με τέτοια μακρά παράδοση στην χρήση των όπλων από τους πολίτες και την ανεπτυγμένη σκοπευτική παιδεία εφαρμόζονται τέτοιες συμπεριφορές (ειδικά από τους κρατούντες την εξουσία) τότε για τους υπόλοιπους λαούς έπονται τα χειρότερα.

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Μπορω να θεσω μερικα ερωτηματα ?
Τι συνιστα υπερβολη? Η απροσκοπτη αποκτηση με συνοπτικες διαδικασιες λειοκαννου οιουδηποτε "διαμετρηματος" ακομα και χωρις κυνηγετικη η σκοπευτικη χρηση 'η η ευκολη αποκτηση αδειας για διόπτρα για αποκλειστικη χρηση σε αεροβολο ?
Γιατι να υπαρχει περιορισμος στην ισχυ των αεροβολων (για μικρα διαμετρηματα <= 0.25) η στην ισχυ της διοπτρας? Ειναι δυνατον να χρησιμοποιηθουν και σε εγκληματικες ενεργειες περαν της σκοποβολης και κυνηγιου μικρων θηραματων ?
Για μενα ειναι σαφες οτι στην πατριδα μας διαγουμε εναν μεσαιωνα τοσο απο αποψη διακυβερνησης (ολιγαρχικο φεουδαρχικο συστημα) οσο και απο αποψη μορφωτικου επιπεδου του κοσμου (τα πραγματα κινουνται απο την μοιρα, απουσια λογικης σκεψης) και ο μεσαιωνας προβλεπεται μακρυς. Φυσικα οτι ισχυει για τα αεροβολα ειναι απλη συνεπεια του τσιρκου που λεγεται Ελληνικο "κρατος". Το να σπευδουμε δε να θεωρουμε "λογικους" οποιους περιορισμους σε ενα οπλο χαμηλης ισχυος (επαναλαμβανω για μικρα διαμετρηματα) ειναι επιεικως εθελοδουλια.....

Αποσυνδεδεμένος ajax

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 399
είναι πραγματικά λυπηρό το συμβαν στη σκωτία, εξαιτίας του οποίου έγινε όλο αυτο..

ενας χρηστης (junkie αναφερουν τα site) σκότωσε ενα παιδακι 2 ετων με αεροβόλο..και οι γονεις έκανα όλον αυτόν τον αγώνα για την απαγόρευση..

πραγματικά τραγικό..

από την άλλη όμως, μπορεί κάποιος να σκοτώσει και με ένα μαχαίρι..και με ένα κατσαβίδι..

άλλος σκοτώνει οδηγώντας μετά από κατανάλωση αλκοόλ, θα απαγορευτεί το αλκοόλ?

μεγάλη κουβέντα..
ολα ειναι θεμα ισορροπιας..

AA TX200 0.177
HW95 0.20
Slavia 631
Crosman 1760SE
Benjamin 392

Αποσυνδεδεμένος accuracy lover

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3021
      
        Στην Σκωτία επίσης είχε γίνει το μακελλειό του Dunblane (το 1996) όπου ένας γνωστός διαταραγμένος και προβληματικός χαρακτήρας - ενήλικας και κάτοχος όπλων - σκότωσε κάμποσα παιδάκια σε ένα νηπιαγωγείο. Οι σύλλογοι δεν τον δέχονταν σαν μέλος, οι άδειες των όπλων που κατείχε βρίσκονταν στα όρια της παρανομίας γιατί δεν ανανεώνονταν αλλά δεν έγινε τίποτε από τους "υπεύθυνους" του Κράτους και των Αρχών  παρά τις πληροφορίες που διέθεταν. Μέχρι που "έσκασε η μπόμπα" και ο διαταραγμένος άρχισε να σκορπάει τον θάνατο σε αθώα παιδάκια. Μετά από αυτό επενέβησαν δεόντως. Κατάργησαν την νόμιμη κατοχή όπλων χειρός (πιστόλια και περίστροφα όλων των ειδών και των διαμετρημάτων) σε όλη την χώρα και "ησύχασαν"...   Τα εγκλήματα με πυροβόλα όπλα χειρός εξακολουθούν να υφίστανται μια χαρά στην "προοδευμένη" Αγγλία και μάλιστα οι στατιστικές δείχνουν την αύξησή τους. Βλέπετε οι απανταχού γής παράνομοι τους έχουν χ€σμ€νους κανονικά όλους τους "νόμους" και τις "διατάξεις" για τους περιορισμούς των όπλων και συνεχίζουν να κάνουν μια χαρά τη "δουλειά" τους. Οι υπόλοιποι νομοταγείς και φιλήσυχοι πολίτες ακόμα και οι αθλητές επίσημων σκοπευτικών αγωνισμάτων τον "ήπιαν" κανονικά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Η Πολιτεία και η κυβέρνηση έδειξαν ότι "παράγουν έργο" και "προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών" (στο όνομα της "δημοκρατίας" τους βέβαια, αυτής της ψευδεπίγραφης αηδίας που νομίζουν ότι βιώνουν τα περισσότερα ανθρώπινα όντα των Δυτικών κοινωνιών ωσάν "χάπατα"), οι παράνομοι κάτοχοι μένουν ώς έχουν ("business as usual") και οι υπόλοιποι πολίτες βρέθηκαν με μείον ένα σημαντικό δικαίωμα. Συνιστά δε βλακώδη αφέλεια έως άκρατη ηλιθιότητα να πιστεύει κανείς πώς αυτού του είδους τα δικαιώματα των πολιτών θα τους παραχωρηθούν ποτέ ξανά στο μέλλον.

       Ένα άλλο τέτοιο μακελλειό είχε λάβει χώρα πάλι στην Αγγλία το 1987 με πολλά θύματα και μετά απ' αυτό σαν επισφράγισμα απαγορεύτηκαν δια νόμου τα ημιαυτόματα πυροβόλα ραβδωτά τουφέκια και επιβλήθηκε το όριο των 3 φυσιγγίων στα αυτογεμή λειόκαννα (τις κυνηγετικές "καραμπίνες" που έχουμε και στην Ελλάδα). Συμπτώσεις;  Πείτε το όπως θέλετε - στην ηλικία που είμαι όμως τώρα πιά έχω πάψει να πιστεύω τόσο εύκολα στις "συμπτώσεις"...

Αποσυνδεδεμένος igritz77

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 12

άλλος σκοτώνει οδηγώντας μετά από κατανάλωση αλκοόλ, θα απαγορευτεί το αλκοόλ?


Στην προκημενη περιπτωση, φιλε ajax, πρεπει να απαγορευτει η οδηγηση.

θα επιτρεπετε η αγορα αυτοκινητου, αλλα θα μπορουμε να τα χρησημοποιουμε μονο σε επισημες πιστες.
Τωρα πως θα τα πηγενουμε μεχρι εκει.....