Αποστολέας Θέμα: Έλεγχος Οργάνων της ΕΛ.ΑΣ.  (Αναγνώστηκε 3460 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

 • Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 2165
Έλεγχος Οργάνων της ΕΛ.ΑΣ.
« στις: 24 Φεβρουάριος, 2011, 15:32:44 μμ »
Το τελευταίο διάστημα οι ελέγχοι της Αστυνομίας σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες έχουν γίνει συχνοί, ιδιαιτέρως από την ομάδα ΔΙΑΣ.
Σε αυτούς τος ελέγχους ζητείται από τους οδηγούς να ανοιχθεί το πορτ μπαγκάζ ή οι μπαγαζιέρες των μοτό.
Για να μην αναλύω εδώ πάλι την ασφαλέστερη -αλλά όχι απόλυτη- μέθοδο αποφυγής των προβλημάτων, διαβάστε εδώ: http://aerovolo.gr/forum/index.php/topic,515.0.html
Αρκετές σελίδες αλλά ίσως να μην μετανιώσετε μια μέρα που μπήκατε στο κόπο να τις διαβάσετε.

Θέλω να εφιστήσω την προσοχή στους φίλους του αεροβόλου πιστολιού. Δυστηχώς αν και περισσότερο άκακο από άποψη δυνάμεων θεωρείτε σχεδόν πάντοτε περισσότερο ύποπτο. Οφειλώ λοιπόν στους αγαπητους συνχομπύστες μας του πιστολιού να τους παροτρύνω ως εξής:

ΜΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως αυτό μια μέρα θα σας βάλει σε μια διαδικασία μπελάδων από τους οποίους μπορεί να ξεμπλέξετε αλλά (δυστηχώς) μπορεί και όχι. Μόνο τις τελευταίες 40 ημέρες γνωρίζω δυο περιπτώσεις ονομαστικά οι οποίες κατέληξαν στο αυτόφωρο με τη κατηγορία της οπλοφορίας χωρίς άδεια. Γνωρίζω πολύ καλά τη πρώτη σκέψη σας αλλά ας μην τα επαναλαμβάνουμε εδώ, όπως είδατε ήδη σας έχω παραθέσει παραπάνω το σχετικό λινκ.

Νομίζω πως είναι φρόνιμο να προφυλάσσεται τον εαυτό σας από άσκοπους μπελάδες και να μεταφέρετε το αεροβόλο σας μόνο όταν υπάρχει πραγματικός λόγος π.χ. σκοποβολή, μετακόμιση, ταξιδάκι στο εξοχικό και ποτέ για πλάκα, επειδή βαριόσαστε ας πούμε να το βάζετε και να το βγάζετε.

Ελπίζω να ακούσετε την παρότρυνση μου.

Αποσυνδεδεμένος asrael

 • Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 619
  • Αirguning in Greece
Απ: Έλεγχος Οργάνων της ΕΛ.ΑΣ.
« Απάντηση #1 στις: 25 Φεβρουάριος, 2011, 12:53:31 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι εχω πετύχει κι εγώ σταματημένα αυτοκίνητα και να τα ψαχουλεύουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οπότε +1000000
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Αποσυνδεδεμένος OneShot

 • Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 693
Απ: Έλεγχος Οργάνων της ΕΛ.ΑΣ.
« Απάντηση #2 στις: 25 Φεβρουάριος, 2011, 23:39:52 μμ »
Αυτόφωρα και άδικες προσαγωγές είναι παράνομες και έχουμε κάθε δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, προειδοποιώντας αναλόγως τους αστυνομικούς για τις πιθανές επιπτώσεις των παράτυπων/παράνομων πράξεών τους.

"...έρευνα, εκτός από τις περιπτώσεις των σωματικών ερευνών στα πλαίσια προανάκρισης για ένα συγκεκριμένο αδίκημα, μπορεί να γίνει μόνον αν υπάρχει σοβαρή και βάσιμη υπόνοια ή απόλυτη ανάγκη, οπότε ο πολίτης δικαιούται σε διευκρίνιση για ποιο αδίκημα θεωρήθηκε ύποπτος. Η έκφραση δυσαρέσκειας λόγω έρευνας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιβαρυντικό στοιχείο, αφού από πουθενά δεν προκύπτει έννομη υποχρέωση του πολίτη να είναι πρόθυμος και χαμογελαστός απέναντι στους ελέγχοντες αστυνομικούς. Η σχετική, τέλος, θεμελίωση σοβαρής υπόνοιας τέλεσης αξιόποινης πράξης αποκλειστικά λόγω της παρουσίας σε συγκεκριμένο δημόσιο χώρο (π.χ. πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα ή πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη) κρίνεται καθ’ όλα παράνομη, διότι η σχετική ελευθερία εμπίπτει στο απόλυτο προστατευτικό πεδίο του δικαιώματος στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθ. 5 παρ. 1 Συντάγματος).
Η έρευνα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου...


Από εδώ
Jus Sanguinis

"O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων"

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λές : Εγώ μονάχος μου θα σώσω τη γή: Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω... N.Καζαντζάκης