Αποστολέας Θέμα: Κατώτερο όριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ  (Αναγνώστηκε 41330 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #45 στις: 23 Ιουλίου, 2008, 07:55:36 πμ »
Φίλε μου feugatos,
κακώς νομίζεις ή τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ (οτι νομίζεις δηλαδή) πως κάποιοι από εμάς έχουμε κάποια εμμονή εκδίωξης των εφήβων από το forum. Πριν καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα -και στεναχωριέμαι που πρέπει να το ξανα αναφέρω- έγιναν πολλές προσπάθειες προσέγγισης με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Και αυτές έγιναν με τον σωστό τρόπο δηλαδή ΠΡΙΝ. Το τονίζω αυτό γιατί αν και αναφέρθηκε ξανά δεν πήρα καμία απάντηση. Αρκεί πιστεύεις, να κρατάτε τις υπερασπιστικές γραμμές τώρα; Θα σας αφήσω να το σκεφτείτε αυτό, γιατί αυτή είναι η δική μου μικρή καταγγελία προς εσάς!
Απομονώνεις μερικές φράσεις που "ενόχλησαν" και αναπτύσεις τον αντίλογο σου πάνω σε αυτό. Οι φράσεις "μου" είχαν ακριβώς αυτό το σκοπό, να "ενοχλήσουν" αλλά όχι να θίξουν. Στο διάλογο που έχουμε ανοίξει για αυτό το θέμα θέλω να σας βάλω να σκεφτείτε και την άλλη πλευρά, ακόμη και αν έχετε το απόλυτο δίκιο εσείς, είναι καλό να βάλετε σε κόπο το μυαλό σας και να σκεφτείτε την "άλλη" άποψη. Οι υπερ-δημοκρτκές απόψεις είναι ένας τρόπος έκφρασής να σας θυμίσω πως δεν αρκεί να υπερασπίζεστε τη γραμμή των νέων ηλικιακά φίλων μας. Δεν αρκεί. Κανείς σας δεν μου είπε ακόμη τι γίνεται με τα "κακώς κείμενα" που μπορούν να αντιγραφούν από το forum, καλώς ή κακώς υπάρχουν και αυτά.
Εδώ με συλαμβάνω να έχω αρχίσει να το παίρνω προσωπικά, και είναι λάθος. Γράφω-σβήνω, ξαναγράφω και ξανασβήνω, με απασχολούν τα σχόλια σας και είναι τόσο εύκολο να περάσω σε κύκλο προσωπικών αντιπαραθέσεων γιατί με πνίγει για ακόμη μία φορά ο θυμός.
Το μόνο που μπορώ να σας ζητήσω λοιπόν, είναι να ξαναδιαβάσετε τα κείμενα μου και να "υποθέσεται" την περίπτωση να θέλω το καλό αυτών των παιδιών, φυσικά και του forum αλλά όχι μόνο του forum.
Είναι κακό να υπερασπίζομαι ΚΑΙ την μόνη πύλη συζητήσεων που έχουμε για κάτι αγαπημένο.
Είναι τόσα που θέλω να ξαναγράψω, όλα αυτά που αγνοήσατε, όχι απαραίτητα εσκεμμένα. Πολλές φορές "κλειδώνουμε" τις σκέψεις μας με μόνο σκοπό τον αντίλογο. Ε, λοιπόν φίλοι μου ο δικός μου σκοπός δεν είναι ο αντίλογος. Η άποψη που εξέφρασα για τον ίδιο μου τον εαυτό ως "συντηριτική" ήταν ο αυτοσαρκασμός ενός ανθρώπου που έχει πολύ ανοικτό μυαλό.
Ελπίζω το ίδιο να συμβαίνει και με εσάς και σας ζητώ να ξαναδιαβάσετε τις απαντήσεις μου, με άλλο όμως οπτικό πρίσμα. Δεν είναι πως θέλω ντε και καλά να συμφωνήσουμε, μου αρκεί να καταλάβετε τις ανησυχίες μου.

Στέφανος!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουλίου, 2008, 13:50:18 μμ από Einhorn »

Αποσυνδεδεμένος feugatos

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 492
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #46 στις: 23 Ιουλίου, 2008, 18:28:20 μμ »
Φιλε Στεφανε

Δεν διαφωνω μαζι σου, στην αποψη σου οτι το συγκεκρμενο forum μπορει να δωσει και κακα παραδειγματα σε ενα παιδι.(αν και θα ηθελα να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος σε αυτο)

Οπως ειναι φυσικο σε καθε εκφανση της μικρης μας ζωης, μπορουμε να εισπραξουμε και καλα και κακα πραγματα απο κατι, που η πλειοψηφια θεωρει καλο.
Ποιος μπορει να αμφισβητησει οτι ενα κουζινομαχαιρο ειναι για την πλειοψηφια καλο; Μπορει ομως να γινει κακο οταν το χρησημοποιεις με κακο τροπο.
Φυσικα και δεν το δινεις σε ενα παιδι 5-10 χρονων γιατι δεν εχει επιγνωση του κυνδινου που διατρεχει, αλλα δεν νομιζω οτι αυτο ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Υπαρχουν παιδια 14 ετων που βοηθουν στα οικονομικα μιας οικογενειας οσο κι αν αυτο σου ακουγεται απιστευτο. Εγω ειμουν ενας τετοιος. Νομιζω οτι σε αυτην την ηλικια τα παιδια εχουν επιγνωση του κυνδινου ασχετα αν μερικες φορες απο την τρελλα της ηλικιας τους θελουν να τον αψηφουν. Το κανουν για να επιβεβαιωθουν, να εισπραξουν τον θαυμασμο ειτε απο τον εαυτο τους ειτε απο τους αλλους.

Και σε αυτο ακριβως ειναι που θελω να μεινω για λιγο.
Συμφωνω απολυτως με τον φιλο sniperman που ειπε, οτι εδω μεσα δεν θα παρει το μπραβο απο κανεναν αν κανει μια ανοησια.
Αντιθετα ενασχολουμενος με το forum (ισως οχι απο την πρωτη στιγμη) θα εισπραξει και θα υιοθετησει τελικα εναν τροπο συγκεκριμενης σκεψης και συμπεριφορας απο ολους εμας.
Αυτο το τελευταιο το θεωρω αναποφευκτο.

Εδω κολλαει γαντι η παροιμια που λεει "Με οποιον δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις".

Αν λοιπον το συγκεκριμενο παιδι δεν το κριναμε με τοση αυστηροτητα, αλλα του διναμε να καταλαβει οτι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ θα επερνε το μπραβο μας αν κρατουσε μια σταση σοβαροτητας με το συγκεκριμενο θεμα, πιστευω πως η συμπεριφορα του θα ηταν διαφορετικη.

Βεβαιως και σου αξιζουν τα ευσημα αν οπως λες εκανες προσπαθειες να “ισιωσεις” τα πραγματα.Ομως δυστηχως οταν εχεις να κανεις με τετοιες ηλικιες πρεπει να εχεις μεγαλη υπομονη.
Και αυτο αντιλαμβανομαι πως ειναι πολυ δυσκολο.

Ομως αν μαθαινες τελικα, οτι εγινες η αιτια να σωθει ο πιτσιρικος απο εναν σοβαρο τραυματισμο επειδη παραγεμισε τον κινεζο του με αερα, ε τοτε νομιζω πως αξιζε αυτη η υπομονη.

Σχετικα με το αν αρχιζεις και το περνεις προσωπικα με αποτελεσμα να κυνδινευει να γυρισει σε αντιπαραθεση, εχω να πω οτι παει καιρος απο τοτε που ειμουν οξυθυμος και με το παραμικρο εμπλεκομουν σε flames εντος καποιων αλλων forums, δεν επιζητω αντιπαραθεσεις και δεν εμπλεκομαι σε αυτες ακομη κι αν προκληθω, διοτι δεν θεωρω οτι ειναι χρησιμες. Προτιμώ να σιωπω.
Ισως καποτε με δεις να υποστηριζω ιδιεταιρα "θερμα" καποιες αποψεις, αλλα αυτο χωρις να στραφω προσωπικα σε κανεναν.

Φιλικα
Νικος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουλίου, 2008, 19:04:29 μμ από feugatos »
BSA Meteor MK6 .177
Gamo CFX .22

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
"Bertrand Russell"
www.razorsteam.bravehost.com

artistrifler

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #47 στις: 23 Ιουλίου, 2008, 18:35:16 μμ »
Σαρανταρης ,ανεγκεφαλος ''ηρωας'' με δικο του Fan club..πιτσιρικαριας.Βρε ποιος να ειναι ποιος να ειναι  ::) ??? ??
Ποσα μελη εχουν δηλωσει την ηλικια τους και ποσα οχι ...;
Δεν εχω δηλωσει την ηλικια μου, αν το κανω πως θα γινει η επιβεβαιωση ; (Υπευθυνη δηλωση -χαρτι απο το ''οικειο '' αστυνομικο τμημα επικυρωμενο- βεβαιωση απο τον ιερεα της ενοριας μου- πιστοποιητικο γεννησης-
επισκεψη στο σπιτι μου απο τριμελη επιτροπη του φορουμ- επιδειξη δελτιου αστυνομικης ταυτοτητας- διαδικασια μεσω ΚΕΠ - δειγμα DNA ) καποια απο αυτα η ολα μαζι ;
ΔεκαεξARης

Αποσυνδεδεμένος destro

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 3248
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #48 στις: 23 Ιουλίου, 2008, 19:25:50 μμ »
Το ειχα γραψει και σε προηγουμενη καταχωρηση: διαφωνω με αποκλεισμους καθως δεν νομιζω πως θα εχουν το επιθυμητο αποτελεσμα. απο την αλλη πλευρα θα πρεπει να υπενθυμισω οτι συμφωνα με τα λεγομενα του einhorn εγιναν προσπαθειες (προφανως μεσω π.μ) να διορθωθουν καποια πραγματα και οι οποιες επεσαν στο κενο. σιγουρα χρειαζεται μεγαλη υπομονη οταν χειριζεσαι τετοιες καταστασεις, οπως λεει ο feugatos αλλα μηπως και αυτη δεν εχει καποια ''κοκκινη γραμμη''?
Προκειται σιγουρα για ενα θεμα που προσφερεται για σκεψη και ανταλλαγη αποψεων απο ολα τα μελη, παντα καλοπροαιρετα!

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #49 στις: 23 Ιουλίου, 2008, 21:46:01 μμ »
Φίλε μου AR,
ο σαρκαστικός σου λόγος είναι κάτι που απολαμβάνω ακόμη και όταν διαφωνώ μαζί σου, και δεν εννοώ μόνο στο παρόν θέμα, αλλά και σε άλλα που πιθανόν απλά σε διαβάζω χωρίς να συμμετέχω. Δείχνει άνθρωπο απολαυστικό για τις παρέες του.
Θέλω να σου πώ πως το θέμα ηλικίας δεν προκύπτει μόνο από τις τυπικές διαδικασίες εγγραφής στο forum όπου ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Οι "ανώριμοι" σαραντάρηδες (που μπορεί να είναι και τριαντάρηδες, ή πενηντάρηδες κ.τ.λ.) πολλές φορές αποκαλύπτονται από τα συμφραζόμενα τους. Από κεί και πέρα θα προσέξατε πως οι απόψεις μου διαφοροποιούνται αλλά ύπο προϋποθέσεις ταυτίζονται και όλας. Ανέφερα το παράδειγμα
άλλου νεαρού μέλους που κατά βάση δεν είχε και ανάγκη καμίας υπόδειξης. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που είναι "αθεράπευτες" όπου καταλαβαίνεις οτι ο άλλος είναι αλεξίσφαιρος και δεν το περνάει τίποτα ούτε συμβουλές, ούτε υποδείξεις ούτε, ούτε.... Καί όχι γιατί απαραίτητα είναι "παλιόπαιδο", κυρίως πιστεύω γιατί είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει τις δικές του ανάγκες -όπως για παράδειγμα, αγορές νέων προϊόντων, πληροφορίες περί του ισχυρού- και τίποτα άλλο. Οπότε πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να "μπεί" στο άλλο πνεύμα γιατί απλά εξ'αρχής δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Ο φιλός Stefplak -θα μας διαβάζει τώρα- αν του έχω πεί και του έχω ξαναπεί, να ξεκολήσει λίγο από τον καταναλωτισμό. Είναι δεκτικός στις υποδείξεις, καμία αντίρησση, την επόμενη στιγμή στο επόμενο σχόλιο του ρωτάει που θα βρει να αγοράσει το τάδε και το εκείνο.... Με κάνει και χαμογελάω πολλές φορές, αλλά δεν ξέρω αν θα πάει ποτέ παραπέρα από αυτό. Μακάρι!
Σε οτι αφορά τους αποκλεισμούς που αναφέρει ο destro, σε ένα από τα τελευταία μου μηνύματα έλεγα για την περίπτωση της δοκιμαστικής περιόδου με έγκριση οριστικοποίησης από τα υπόλοιπα μέλη. Μάλλον δε σας αρέσει αλλά είναι μια λύση για τα δικά μου δεδομένα.
Στο Νίκο θέλω να πω οτι ταυτιζόμαστε απόλυτα στα θέματα αντιπαράθεσης, εξέφρασα τα συναισθήματα μου τη στιγμή που πληκτρολογούσα το μήνυμα μου, προσπαθώ να είμαι ευθύς και να με γνωρίσετε καλύτερα. Εκτός από πράγματα για τα οποία διαφωνούμε να είστε σίγουροι οτι υπάρχουν και πράγματα που συμφωνούμε!
Κι εγώ έχω αυτό το πρόβλημα και πολλές φορές υποστηρίζω θερμότερα τους ισχυρισμούς μου από το μέσο όρο!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουλίου, 2008, 21:48:55 μμ από Einhorn »

artistrifler

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #50 στις: 24 Ιουλίου, 2008, 00:29:00 πμ »
Αγαπητε Einhorn, καλησπερα.
Η δυναμη του φορουμ δεν βρισκεται στους κανονισμους του η στην αναζητηση ασφαλιστικων δικλειδων ,αλλα στην ποιοτητα των μελων του. Εχει καταφερει να συγκεντρωσει ατομα με προσωπικοτητα που τα γραφομενα τους παρακολουθουσα για χρονια σε αλλα σαιτ και σε πολλες διαφορετικες δραστηριοτητες , και εχουν καταθεσει τα διαπιστευτηρια τους σε μεγαλο βαθος χρονου.Παρατηρω απο το ξεκινημα ενα υπερβολικο αγχος απο την συντονιστικη ομαδα να ελεγξει η να προλαβει καταστασεις που ισως δημιουργηθουν..και αναζητησης μεθοδων για να επιτυχει κατι τετοιο, και μια περισσοτερο απο οτι ισως χρειαζεται παρεμβατικοτητα.Δεν το θεωρω αναγκαιο αφου τα μελη στην πλειοψηφια τους εχουν την ικανοτητα και την διαθεση να αυτορυθμιζουν καταστασεις και να προστατευουν το Aerovolo gr.
Με το προηγουμενο μηνυμα μου ηθελα να καταδειξω οτι καποιες πρακτικες ειναι ουσιαστικα ανεφικτο να εφαρμοστουν και δεν υπαρχει και λογος να σπαταλαται χρονος σε αυτες, αφου η αυτοπροστασια λειτουργει απο το ξεκινημα του φορουμ αποτελεσματικα .
Καθρεπτης μας δεν ειναι τα στοιχεια που δηλωνει ο καθενας μας αλλα το απλωμα των σκεψεων μεσα απο τα μηνυματα που στελνουμε και  ξεκαθαριζουν την ουσιαστικη ταυτοτητα μας...οπως σωστα αναφερεις.Αποψεις καταθετουμε και δεν ειναι απαραιτητο οτι καλυπτουν τις αναγκες αλλων μελων.Δεν μου ακουγονται καλα λεξεις οπως συμβουλες,προτροπη ,κλπ αλλωστε οποιος δεν ''μπει'' στο πνευμα ουσιαστικα βαθμιαια αυτοαποβαλλεται η αδρανοποιειται 
Με τον Τσακολακο τι θα γινει τελικα ;(Zωηροτατος...!!!!! και πολυμηχανος...!!!.)
Με εκτιμηση AR
ΥΓ
Ελπιζω να μην με ''επισκεφτει'' καμμια τριμελης επιτροπη και με θεσει υπο κηδεμονια , με το αιτιολογικο της
''αδικαιολογητα παρατεταμενης μετεφηβικης περιοδου''..... :D :D :D
 
 

Αποσυνδεδεμένος stealth

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 133
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #51 στις: 24 Ιουλίου, 2008, 13:36:58 μμ »
Συμφωνώ,

Δε νομίζω ότι χρειάζεται σφιχτο "κανονιστικό" πλάισιο σε αυτο αλλα και σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ, ουτε και όρια ηλικίας (δεν μπορουν να ελεγχθουν άλλοστε χωρις να παραβιαστουν "προσωπικα δεδομένα") και μάλιστα επ' ευκαιρια καποιου πταίσματος απο μέλος. Υπαρχει η αυτορρύθμιση των μελων και οπου δεν υπάρχει αυτη είναι δυνατη  η παρέμβαση των συντονιστων η οποία και αυτη κατα τη γνωμη μου θα πρέπει να έχει πολυ υψηλό ουδό ευαισθησίας δηλ να εμφανιζεται μονο σε πολυ "χοντρες" περιπτώσεις.

Καθε φορουμ δεν είναι ηθικοπλαστικός μηχανισμός ουτε και εγκυκλοπαίδεια γνωσης - οποιαδήποτε συστηματική προσπάθεια να γινει τετοιος (-α) θα καταλήξει σε ένα αποστειρωμενο δημιούργημα ελάχιστα ενδιαφέρον. Αλλα αυτη είναι η γνωμη μου ..... το φορουμ ανηκει σε άλλους και αυτοι καθοριζουν τους κανόνες οπως και τα τρέχοντα μελη επιλεγουν τη συμετοχη τους η μη σε αυτο.

Αυτο που μου αρέσει στο Ιντερνετ είναι η απολυτη ελευθερία που υπάρχει σε αυτό ....... ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δημητρης


Αποσυνδεδεμένος SNIPER22121976

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 262
  • ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #52 στις: 24 Ιουλίου, 2008, 14:20:59 μμ »
Θα ηθελα τα μελη του forum να σκεφτουν λιγο οταν ακουνε μετατροπη οπλου co2 σε pcp  και ο 14χρονος η ο καθε (ασχετος) με τα οπλα που δεν γνωριζει καν τι ειναι το BAR να προσπαθει να κανει μετατροπη μονος του. Γνωριζετε τι ζημια μπορει να κανει μια φιαλη καταδυσης?θα τον μαζευουν με το κουταλακι.Συγνωμη που γινομαι τοσο κυνικος αλλα ετσι ειναι η πραγματικοτητα.Ο μονος τροπος να προστατεψουμε το forum αλλα και τους πιτσιρικαδες που βρισκονται μεσα ειναι να προσεχουμε τι γραφουμε εμεις οι ιδιοι.
Φιλικα Γιωργος
ΥΓ. ο pri3st  ειχε πει(3.αμα μου σκασει ενα προσυμπιεσμενο στη μαπα θα πρεπει καπου να απευθυνθω και ο Μπαρμπα Γιωργης δε θα ειναι αρκετος!)
επειδη δεν υπηρχε servis του οπλου εργοστασιακο. φανταστητε  αυτα που εχουν υποστει μετατροπες!!!!

artistrifler

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #53 στις: 24 Ιουλίου, 2008, 16:23:40 μμ »
Καλησπερα
H εκτιμηση του Stealth οτι ο πραγματικος κινδυνος ειναι ,να οδηγηθει το φορουμ προς την κατευθυνση του ''Αποστειρωμενου Δημιουργηματος'',
με βρισκει φυσικα συμφωνο.Κατα την γνωμη μου η υπεραντιδραση ειναι ενας σιγουρος τροπος να υπαρξουν καταστασεις οπως οι προσφατες.
Σκεφτειτε οτι ενα τοσο δυνατο φορουμ , αποκαλυψε στα ματια ενος 14 χρονου την αχιλλειο πτερνα του. Ποσο ευκολα δηλαδη μπορει να προκαλεσει αναστατωση , και να κανει τους παντες να ασχολουνται μαζι του ....οτι ακριβως τον ικανοποιει στην ηλικια του , και η εφευρεση του Γατοκυνηγου ηρθε σαν φυσικη συνεπεια για να αντλησει ακομα περισσοτερη ικανοποιηση. Ισως να ειναι ενας ''Μικρος ηρωας'' στα ματια της παρεας του , που κατα πασα πιθανοτητα τους εχει διηγηθει τα κατορθωματα του .Αν καταφερε να δημιουργησει τετοια φασαρια και ληψη εκτατων μετρων ....το φορουμ δειχνει πολυ ευαλωτο στις διαθεσεις του οποιουδηποτε εμφανισθει στο μελλον ....και το να εξελιχθει σε περιχαρακωμενο στρατοπεδο δεν ειναι φυσικα λυση . Ολα αυτα απο τον Τσακολακο - δεν πιστευω οτι θα γλυτωσουμε ευκολα απο αυτον - που μας πλησιασε γιατι με τα ενδιαφεροντα που εχει το θεωρει φυσικο του χωρο.Ναι ηταν ''ατσαλος'' (φυσιολογικο) αλλα ισως αν αντιμετωπιζε αδιαφορια και ελειψη σημασιας κατα πασα πιθανοτητα η θα μας ειχε εγκαταλειψει η το πιθανωτερο θα προσπαθουσε να προσαρμοσθει.Οι σκεψεις που αποτυπωνω στο μηνυμα μου δεν ειναι απαραιτητα σωστες η  λανθασμενες , ειναι απλα αποτελεσμα προβληματισμου που ενοιωσα την αναγκη να καταθεσω.
πARατυπος
 

Αποσυνδεδεμένος Einhorn

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 2167
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #54 στις: 24 Ιουλίου, 2008, 17:48:18 μμ »
Σκεφτειτε οτι ενα τοσο δυνατο φορουμ , αποκαλυψε στα ματια ενος 14 χρονου την αχιλλειο πτερνα του. Ποσο ευκολα δηλαδη μπορει να προκαλεσει αναστατωση , και να κανει τους παντες να ασχολουνται μαζι του ....οτι ακριβως τον ικανοποιει στην ηλικια του

Με αφορμή το τελευταίο μήνυμα του AR θέλω να επισημάνω οτι δεν υπάρχει Αχίλλειος πτέρνα στο forum, μια που ουσιαστικά η γνώμη που διαφοροποιείται από το κυρίως σώμα του forum (διαχειριστική ομάδα και μέλη) είναι η δική μου, τουλάχιστον από πλευράς συντονιστών.

Παρ'ολα αυτά δε θέλω να πιστέψω πως έτσι και αλλιώς θα βρεθούμε ποτέ στη κατάσταση ώστε να οδηγηθούμε σε ένα αποστειρωμένο δημιούργημα, ή σε σφιχτό κανονιστικό πλαίσιο κ.τ.λ.
Αναγνωρίζω ως ένα βαθμό οτι κάποια θέματα έχουν αντιμετωπιστεί με παραπανήσιο πάθος, αλλά δε νομίζω οτι μέχρι σήμερα η μεταξύ μας σχέση (και εννοώ όλων των μελων) έχει πάει άσχημα. Έχουν αναπτυχθεί πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά καιρους, είχαμε υγιείς αντιπαραθέσεις που έκλειναν τελικά όμορφα, και όλα καλά.
Σε οτι αφορά εμένα τουλάχιστον μετά από κάθε διαφοροποιήσει αισθάνομαι να έχω μάθει κάτι παραπάνω και αν η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει, σε πολλές περιπτώσεις ίσως έχει αλλάξει ο τρόπος που την προβάλλω ώστε να μην έχει τόσο "θερμή" απόχρωση.
Στη παρούσα φάση -προφανώς λόγο διακοπών- εχώ μείνει εγώ να εκπροσοπώ τη συντονιστική ομάδα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με κάποιούς εξ'αυτών είδα οτι και αυτοί λίγο-πολύ ταυτίζονται με τις δικές σας απόψεις, πράγμα που σημαίνει οτι σίγουρα δεν εκφράζεστε σε ένα σφικτό ή στενόμυαλο περιβάλλον.
Έχω τη δική μου άποψη, αλλά από την αρχή είχα τονίσει οτι θα εφαρμοστεί αυτό που τελικα θα αποφασιστεί πλειοψηφικά και θα είναι το καλύτερο με τα σημερινά δεδομένα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα και με το φίλο SNIPER22121976 που λέει πως "Ο μονος τροπος να προστατεψουμε το forum αλλα και τους πιτσιρικαδες που βρισκονται μεσα ειναι να προσεχουμε τι γραφουμε εμεις οι ιδιοι". Μακάρι να γίνεται πάντα έτσι.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουλίου, 2008, 17:50:10 μμ από Einhorn »

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #55 στις: 04 Αυγούστου, 2008, 09:45:25 πμ »
Καλημέρα σας και καλό σας μήνα!

Απουσίαζα από όλα αυτά λόγω διακοπών αλλά δεν έχω παράπονο , με καλύψατε. Και δε με ξεχάσατε, τόσο ο φίλος Στέφανος που με πήρε τηλέφωνο όσο και ο φίλος sniper22121976 που αναφέρει κάποια από τα λεγόμενά (γραφόμενα μάλλον) μου. Τελικά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος απαγορεύσεων κλπ. . Μένω στο σοφότερο όλων ότι "αυτά που γράφονται από εμάς" έχουν τη δύναμη και όχι ο βούρδουλας. Τώρα για τους ανήσυχους νεαρούς φίλους μας το μόνο που έχω να πω είναι οτι θέλει μέτρο - υπομονή - σκέψη και πάνω από όλα ασφάλεια!!!


Για τους υπόλοιπους προβληματισμούς μας επιτρέψτε μου να έχω διαφωνίες , υπάρχουν και θα υπάρχουν (και είναι μάλιστα αυξανόμενα συνεχώς) πολύ χειρότερα θεάματα - κείμενα ακόμη και ακούσματα στο internet.


Χτυπάω το καμπανάκι σε όλη τη συντοντιστική ομάδα και είμαι σίγουρος οτι θα αποδείξουμε σε όλα τα μέλη ότι είναι δυνατό να λειτουργεί αυτό το site ΆΨΟΓΑ!


ΥΓ: όποιοι από τους γονείς πιστεύουν ότι χρείαζονται βοήθεια σε προγράμματα ανίχνευσης - ελέγχου ή αποκλεισμού σελίδων , εννοιών ή ότι άλλο από το internet παρακαλώ να αποστείλουν pm ή email.

stefplak

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #56 στις: 06 Αυγούστου, 2008, 13:20:52 μμ »
καταρχας θα ηθελα να ζητησω συγνωμη εκ των προτερων στο γεγονος οτι θα ειμαι λιγο καυστικος στα λεγομενα μου.
-ο μελος tsakolakos ειναι 14 ετών. Σαν υπευθυνος ιδιοκτήτης του φορουμ δε εθεσα οριο ηλικίας για συμμετοχή   (συνειδητά) γιατί πιστευω στα περισσότερα απο οσα ηδη εχουν αναφερθεί απο άλλα μελη αλλα και τονίζω παραπάνω. Μεσα απο ενα ΣΟΒΑΡΟ και ΕΓΚΥΡΟ φορουμ θα βοηθηθεί ακόμα και το μελος που ενδεχομένως εκφράζει συμπεριφορές παραβατικότητας. Ποσο μαλλον ενα νεο παιδί (στην ηλικία του μικρού μου γιού) που θα του δοθεί η ευκαιρία να συζητήσει ΚΑΙ με ΩΡΙΜΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣτου αντικειμένου για ολα τα θεματα, αντι να τα μαθει στο "πεζοδρόμιο", αποκλεισμένος απο την μαθηση λόγω ηλικίας


θεωρω τραγικο λαθος τον αποκλεισμο ενος μελους.οπως αναφερεις και εσυ στα λεγομενα σου σκοπος ενος ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ και ΥΓΕΙΩΝ συνθηκών και οχι η αστυνομευση αυτου.Αποκλεισατε ενα παιδι και μιλαμε ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ,στο να εμφυσησει στα παραπανω αγαθα.Ο,τι και εαν εκανε ο,τι και εαν ειπε ,δεν αποτελει σοβαρο λογο στο να διαγραφει.Η δΙαφορα μας ειναι οτι ο γιος σου (να σου ζησει κιολας   :)) θα εχει την δυνατοτητα να εντρυφησει πανω στις συγκεκριμενες αρετες ενω ο φιλος τσοκαλακος οχι....δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?χρησιμοποιησατε ορους οπως παραβατικοτητα,ανωριμοτητα ,εγωκεντρικος χαρακτηρας...κτλπ.Με συγχωρειτε αλλα αυτες οι λεξεις ειναι αγνωστες για ενα παιδι 14 ετων ,το οποιο ενδιαφερεται να μαθει νεα πραγματα και οχι να του ασκειται συστηματικη κριτικη σε τετοιο επιπεδο που, κατα την γνωμη μου, εαν ειναι ητανε προς εμενα θα το θεωρουσα προσβλητικο.ειναι παιδι τελος.....

-ην δική μου θέση ήδη την γνωρίζετε. Κατά τη δική μου άποψη οι απαγορεύσεις του Νόμου πρέπει να ακολουθούνται σε ένα βαθμό κι εδώ. Έχω πολλούς λόγους να το πιστεύω αλλά λίγους για να το επιβάλλω, αρκούμαι στο δικαίωμα της γνώμης μου

Φιλε μου Στεφανε.εχει γινει πολυ μεγαλος ντορος περι νομοθεσιας σε αυτο το φορουμ.μιλατε για νομοθεσια σωστα?δηλαδη ,δικαιωμα να γραφουν για διοπτρες εχουν μονο αυτοι που εχουν και την καταλληλη σκοπευτικη αδεια..?ετσι δεν λεει ο νομος?αρα πρεπει να διαγραφουν ολα τα μυνηματα μου αλλα και φιλων που δεν εχουν τι σχετικη αδεια.εαν παιρναμε κατα γραμμα το νομο περι αεροβολισμου επρεπε να διαγραφουν πολλα μυνηματα εδω μεσα.αλλα το ξαναναφερω μιλαμε για ενα ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ και ΥΓΕΙΩΝ συνθηκών και οχι η αστυνομευση αυτου.εγω το μονο που ειδα,οσο αναφορα για θεματα "παρανομα" που θιχτηκαν ,ητανε διαγραφες και μετατροπες του γραπτου λογου απο τους υπευθυνους του φορουμ.

-Θελώ να πω πως πουθενά δε διέγνωσα δίψα για μάθηση παρά μόνο για τα νέα της αγοράς.Ο φιλός Stefplak -θα μας διαβάζει τώρα- αν του έχω πεί και του έχω ξαναπεί, να ξεκολήσει λίγο από τον καταναλωτισμό. Είναι δεκτικός στις υποδείξεις, καμία αντίρησση, την επόμενη στιγμή στο επόμενο σχόλιο του ρωτάει που θα βρει να αγοράσει το τάδε και το εκείνο.... Με κάνει και χαμογελάω πολλές φορές, αλλά δεν ξέρω αν θα πάει ποτέ παραπέρα από αυτό. Μακάρι!
 


Στεφανε ποσο χρονων εισαι, η μαλλον ποσα χρονια ασχολεισαι με τον αεροβολισμο?.παρακαλουθοντας πιστα τις απαντησεις σου σε διαφορα θεματα καταλαβαινω οτι πρεπει να ασχολεισαι αρκετα χρονια(δεν το εννοω ειρωνικα).εγω αντιθετως λιγο.το βακαν για σενα εινα γνωστο ,για μενα καταναλωτισμος,το red dot για σενα γνωστο νομιζω ,για μενα καταναλωτισμος,η βαση διοπτρας για σενα γνωστη υποθετω,για μενα καταναλωτισμος...μου ειχες στειλει ενα πμ το οποιο το εκτιμησα και το καταλαβα απολυτως.στην τελικη ας βαλουμε κατω αυτα που εχεις εσυ και αυτα που εχω εγω  περι αεροβολισμου για να δουμε ποιος ειναι ποιο καταναλωτικος(μονο και μονο το HW 100 με την BUSHNELL διοπτρα που εχεις κοστιζουν οσο τα τρια αεροβολα μου).οι περιπου 300 αποριες μου για θεματα και οχι μονο αεροβολισμου (οσο και τα ποστ μου) δειχνουν εαν εχω παει παραπερα απο αυτο που αναφερεις...οποτε χαμογελα λιγοτερο.προσωπικα τον αεροβολισμο τον βλεπω σαν Hobby και οχι στο να γινω ο "οπλουργος" και να μιλαω για ποιο εξειδικευμενα θεματα.δεν βρισκομαι ακομη σε αυτο το επιπεδο γνωσεων για να μιλησω οπως εσυ Στεφ...για αυτο και οι ερωτησεις μου εγκειται ΑΚΟΜΑ σε προιοντα....ωστε να τα αγορασω για να μαθω.μην θεωρειται δεδομενο οτι ολοι γνωριζουν οσο γνωριζετε και εσεις......μεσα στο λιγο διαστημα Στεφ ,που ειμαι στο φορουμ εμαθα πως να ανοιγω ενα οπλο,πως να βαψω ενα κοντακι ,τι ειναι το pcp,ποιες βολιδες κανουν για το οπλο μου,ποια ειναι η ελληνικη νομοθεσια για τον αεροβολισμο,πως να κανω tuning ,lubricating,τι σκοπευτικα υπαρχουν και πως τα ρυθμιζω και αλλα πολλα.θα σε παρακαλουσα να μην εστιαζεις μονο στις ερωτησεις μου που αφορουν προιοντα τα οποια εσυ τα εχεις εδω και χρονια.....
κλεινοντας θελω να αναφερω πως η απαντηση μου δεν εχει ωσ σκοπο την αντιπαραθεση.ετσι και αλλιως ορεξη δεν εχω να κανω και ουτε το επιθυμω στην τελικη.απλως εκφραζω την γνωμη μου για πρωτη φορα σε καποια πραγματα που δεν μου αρεσαν στο φορουμ.προσωπικα εχω δεθει πολυ με το φορουμ και θεωρω οτι γινεται μια εξαιρετικη δουλεια.δεν απαιτω στα να ειμαστε παρανομοι.πρεπει να βλεπουμε την σωστη οπτικη γωνια των πραγματων μεσα απο τον διαλογο ειτε μεσω pm ειτε μεσω φορουμ και οχι να οδηγουμαστε σε δρασεις που θα φερουν και αντιδρασεις.ειπαμε σκοπος του φορουμ ειναι να προαγει την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ και ΥΓΕΙΩΝ συνθηκών!!!!!!!!!!
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
« Τελευταία τροποποίηση: 06 Αυγούστου, 2008, 13:42:16 μμ από stefplak »

pri3st

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #57 στις: 06 Αυγούστου, 2008, 14:04:39 μμ »
Στεφανε ο αποκλεισμος εγινε για αλλους λογους απο αυτους που αναφερεις. Δε διαφωνω μαζι σου και πιστευω οτι το κειμενο σου εχει βαση και νοημα. Ομως δεν γινεται να παραβλεπουμε και περιπτωσεις οπου "καταστρεφεται" η εννοια του forum. Σκοπος ειναι να υπαρξη και μια βιβλιοθηκη , επιτελους, στην Ελλαδα για το αεροβολο και οχι μονο σκορπιες αποριες. Ηταν πολυ στεναχωρω για εμενα (που επισης ειμαι αρκετα νεος στο αεροβολο) να μην μπορω να βρω καπου πληροφοριες και μεστες αποψεις για τον αεροβολισμο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Καταννοω την ανησυχια σου και πιστευω οτι συντομα ο φιλος tsakolakos θα ειναι μαζι μας και θα εχει ολο το χρονο και τις ευκαιριες να μαθει και να απασχοληθει με το αεροβολο. Μεχρι τοτε πρεπει ολοι μας (και πολυ περισσοτερο οι συντονιστες οπως ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα μου) να γραφουμε σκεπτομενοι το κοινο που τα διαβαζει και με βασικο γνωμωνα την ασφαλεια του χρηστη.

Οι αποψεις ολων μας πιστευω οτι ειναι η καλυτερη βοηθεια για οποιον προσπαθει να χτισει αυτην την κοινωνια σε μια χωρα που το ανυπαρκτο νομικο πλαισιο αλλα και οι υποδομες καταστρατηγουν το αεροβολο.

Pri3st

Αποσυνδεδεμένος AVARIS

  • Administrator
  • ******
  • Μηνύματα: 550
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #58 στις: 10 Αυγούστου, 2008, 22:00:52 μμ »
Φίλε stefplak,
το μήνυμά σου ειναι αρκετα εποικοδομητικό και καθόλου καυστικό. Ολα οσα γράφεις με εχουν και συνεχίζουν να με προβληματίζουν. Σε ο,τι αναφέρεσαι απο τα δικά μου αποσπάσματα, τολμώ να πω εχεις στα περισσότερα δίκιο. Δεν αισθάνομαι υπερήφανος για το όριο ηλικίας που έβαλα, ουτε για τον αποκλεισμό του tsakolakos. Όμως ο αποκλεισμός δεν εγινε για την ηλικία του, αλλα γιατι ο admin Costas L , διαπίστωσε οτι ειναι ο gatokinygos. Ακομα και με οριο τα 16 θα τον αφηνα στο φορουμ . Σε αυτη την στάση του τι επρεπε να γίνει κατα την γνώμη σου, εστω και αν εμεις τον ωθήσαμε σε αυτό? Απο τον admin μαλιστα δεν του επιβλήθηκε ποινή μόνιμου αποκλεισμου, αλλα μιας εβδομάδος. Απλα μετα μπηκε το οριο, εγινε ολος αυτος ο ντορος και δεν ξαναγράφτηκε. Ο όρος παραβατικότητα δεν αναφερεται συγκεκριμμένα για τον tsakolakos αλλα αποτελει γενίκευση για οποιοδήποτε μέλος.

Το θεμα της ηλικίας δεν εχει λείξει και καλα κάνεις και γράφεις αυτο που πιστευεις, γιατι προτιμώ την κριτική απο το γαργάλημα αυτιών.

Σχετικά για το ποιός γράφει μεσα στα ορια της "νομιμότητας" και ποιός οχι, οντως υπάρχει μια γκρίζα ζώνη και οι περισσότεροι κινούμαστε γυρω απο αυτη ή και προς το μαυρο, αλλα καποια επιφύλαξη ή μια πλαγια γραφή προσπαθούμε να την εχουμε. Το χυμα προκαλεί. Αυτο το νοημα ειχε και η τροποποίηση του σιγαστήρα πχ σε ΒΑΚΑΝ. Το νοημα και το περιεχόμενο των μηνυμάτων δεν αλλοιώθηκε, δεν νομίζεις οτι για τιτλος ειναι προκλητικό για οποιον εχει την προδιάθεση να το δει ετσι?

Θα διαφωνήσω στον χαρακτηρισμό, αμεσο ή εμμεσο ,του φορουμ ως αυστηρό η αστυνομικό. Νομίζω οτι κραταει πολυ καλη εως αριστη ισορροπία. Ειναι αλλο πραγμα η δημοκρατία και αλλο η αναρχία (οχι η ιδεολογική). Τουλαχιστον απο οσα φορουμ συμμετεχω, επετρεψε μου να πιστευω οτι σε υφος και ηθος ειναι αν οχι καλυτερο, ισαξιο των διεθνων φορουμς περι αεροβόλων.
Φιλικά
AVARIS

stefplak

  • Επισκέπτης
Απ: Κατώτερο οριο ηλικίας εγγραφής στο φόρουμ
« Απάντηση #59 στις: 11 Αυγούστου, 2008, 12:24:30 μμ »
Φίλε stefplak,
το μήνυμά σου ειναι αρκετα εποικοδομητικό και καθόλου καυστικό. Ολα οσα γράφεις με εχουν και συνεχίζουν να με προβληματίζουν. Σε ο,τι αναφέρεσαι απο τα δικά μου αποσπάσματα, τολμώ να πω εχεις στα περισσότερα δίκιο. Δεν αισθάνομαι υπερήφανος για το όριο ηλικίας που έβαλα, ουτε για τον αποκλεισμό του tsakolakos. Όμως ο αποκλεισμός δεν εγινε για την ηλικία του, αλλα γιατι ο admin Costas L , διαπίστωσε οτι ειναι ο gatokinygos. Ακομα και με οριο τα 16 θα τον αφηνα στο φορουμ . Σε αυτη την στάση του τι επρεπε να γίνει κατα την γνώμη σου, εστω και αν εμεις τον ωθήσαμε σε αυτό? Απο τον admin μαλιστα δεν του επιβλήθηκε ποινή μόνιμου αποκλεισμου, αλλα μιας εβδομάδος. Απλα μετα μπηκε το οριο, εγινε ολος αυτος ο ντορος και δεν ξαναγράφτηκε. Ο όρος παραβατικότητα δεν αναφερεται συγκεκριμμένα για τον tsakolakos αλλα αποτελει γενίκευση για οποιοδήποτε μέλος.

Το θεμα της ηλικίας δεν εχει λείξει και καλα κάνεις και γράφεις αυτο που πιστευεις, γιατι προτιμώ την κριτική απο το γαργάλημα αυτιών.

Σχετικά για το ποιός γράφει μεσα στα ορια της "νομιμότητας" και ποιός οχι, οντως υπάρχει μια γκρίζα ζώνη και οι περισσότεροι κινούμαστε γυρω απο αυτη ή και προς το μαυρο, αλλα καποια επιφύλαξη ή μια πλαγια γραφή προσπαθούμε να την εχουμε. Το χυμα προκαλεί. Αυτο το νοημα ειχε και η τροποποίηση του σιγαστήρα πχ σε ΒΑΚΑΝ. Το νοημα και το περιεχόμενο των μηνυμάτων δεν αλλοιώθηκε, δεν νομίζεις οτι για τιτλος ειναι προκλητικό για οποιον εχει την προδιάθεση να το δει ετσι?

Θα διαφωνήσω στον χαρακτηρισμό, αμεσο ή εμμεσο ,του φορουμ ως αυστηρό η αστυνομικό. Νομίζω οτι κραταει πολυ καλη εως αριστη ισορροπία. Ειναι αλλο πραγμα η δημοκρατία και αλλο η αναρχία (οχι η ιδεολογική). Τουλαχιστον απο οσα φορουμ συμμετεχω, επετρεψε μου να πιστευω οτι σε υφος και ηθος ειναι αν οχι καλυτερο, ισαξιο των διεθνων φορουμς περι αεροβόλων.
Φιλικά
AVARIS


-γεια σας φιλοι μου...ασχετο αλλα τι εγινε και δεν μπορουσα να μπω τοσες μερες στο φορουμ?......
-λοιπον φιλε μου AVARIS.δεν καταλαβα καλα στην αρχη για αυτο συγχωρεστε με.νομισα οτι ο αποκλεισμος εγινε λογο ηλικιας και το υπεθεσα απο την επικεφαλιδα του θεματος....λογικο ητανε νομιζω.συμφωνω οτι ο ορος γατοκυνηγος ειναι λιγο τραβηγμενος αλλα τον εντασω μεσα στα ορια της παιδικης αφελειας και απερισκεψιας.....πιστευω οτι και εαν κανετε το κανατε για το καλο του tsokalokos και οχι για να τον τιμωρησετε.επιπροσθετα θελω να αναφερω οτι δεν εννοουσα οτι το φορουμ λειτουργει δικην αστυνομιας....απλως δεν θελω να οδηγηθει σε τετοιες ενεργειες ,διοτι ,οπως ανεφερες σε υφος και ηθος ειναι αν οχι καλυτερο,αλλα ,ισαξιο των διεθνων φορουμς περι αεροβόλων.