Θα ηθελα να ρωτησω τους κατοχους PCP η τους γνωστες απο PCP μερικα πραγματα σχετικα με το γεμισμα του PCP.
Απ' οτι ειδα γραμμενο και σε αλλο θεμα το τρομπαρισμα ενος PCP ειναι αρκετα επιπονο και χρονοβορο, και επειδη τουλαχιστον προσωπικα θεωρω οτι η σκοποβολη ειναι ενα hobby που το κανεις καλυτερα ενω εισαι ξεκουραστος, και δεν πρεπει να σου βγαινει η ψυχη μεχρι να γεμισεις το οπλο για να ριξεις 40 βολες (για να μη μηλησουμε για το FX Gladiator DA που εχει δυο φυαλες) και μετα φτου κι απ'την αρχη, προσανατολιζομαι στην δευτερη επιλογη που ειναι η φυαλη καταδυσης.
Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:
α) Εστω οτι το οπλο λεει 220 bar maximum, η φυαλη καταδυσης πρεπει να ειναι τουλαχιστον 220 bar για να μπορεσω να το γεμισω ;
β) Εχω ακουσει (ισως ραδιο-αρβυλα) οτι αν γεμισεις μια φορα, η δευτερη δεν εχει την ιδια πιεση, η τριτη ακομη λιγοτερη, και ετσι εχουμε μια φθηνουσα πορεια πιεσης μεσα στη φυαλη, με αποτελεσμα να φθηνει και ο αριθμος βολων, η η δυναμη αυτων ειναι αληθεια;
γ) Ξερω, οτι για να μεταφερθει αερας απο ενα δοχειο στο αλλο, πρεπει το δοχειο που θα δεχτει τον αερα να εχει λιγοτερη πιεση, αρα αν αγορασω καταδυτικη φυαλη 220 bar και προσπαθησω να γεμισω με αυτην το οπλο (220bar) την επομενη φορα που θα γεμισω ισως να μην εχω την ιδια πιεση. Ειναι σωστος αυτος ο συλλογισμος;
δ) Ποια αλλα κριτηρια πρεπει να θεσω για να επιλεξω μια φυαλη καταδυσης, ωστε πρωτα απ' ολα να ειναι ασφαλης για μενα, ευχρηστη και αποδοτικη;
Πραγματικα δεν εχω ιδεα απο τετοιου ειδους οπλα και χρειαζομαι οποιαδηποτε πληροφορια μπορω να βρω.
Νικος