Αγαπητοί Φίλοι,
Τα πράγματα είναι νομίζω απλά.
Για να κατέχει νόμιμα κανείς διόπτρα (άσχετα με το που την βάζει, αφού ο νόμος δεν μπαίνει σε "τοποθετικές" λεπτομέρειες) ΠΡΕΠΕΙ να έχει άδεια από την Αστυνομία, δηλ. από το κράτος.
Έχει κανείς μας τέτοια άδεια και εγώ δεν το ξέρω;;

Όποιος λοιπόν δεν έχει αυτή την άδεια απλά την κατέχει παράνομα και τιμωρείται.
Έχοντας αυτά κατα νού (και ως στραβάδι στο άθλημα) ρώτησα να μάθω. Επειδή λοιπόν διαθέτω και OTETALK παρακαλώ (καλό πρόγραμμα του ΟΤΕ) εριξα ένα τηλεφωνάκι κατα βορρά μεριά, εκεί που βρίσκονται οι ειδικοί… Ξέρετε εσείς…
Με διαβεβαίωσαν λοιπόν ότι δεν τίθεται θέμα και δεν πρέπει να ανησυχώ.
Όμως εγώ "ντεν καταλαμπένει" καλά και επέμενα.
Λοιπόν φίλοι μου καλοί, απάντηση τεκμηριωμένη δεν πήρα. Do you know «αρες μαρες κουκουνάρες»;; Αυτό μόνο πήρα.
Το μόνο σχετικό έγγραφο που πήρα σαν απάντηση ήταν το έντυπο (φόρμα) με το οποίο ο κάθε έμπορος παίρνει άδεια εισαγωγής για την εισαγωγή διοπτρών.
Χμμμμ….σκέφτηκα, αλλά και διάβασα… Τι διάβασα; Βέβαια τον νόμο περί όπλων.
Ξέρετε λοιπόν τι βρήκα;; Θα σας πω: Ότι ο εισαγωγέας που μπορεί και κάνει νόμιμη εισαγωγή διοπτρών μπορεί να τις πουλά νόμιμα στην συνέχεια ΜΟΝΟΝ σε έχουν σχετική άδεια κατοχής διόπτρας. Με άλλα λόγια φίλοι μου εμείς, αλλά και αυτοί που μας πουλάνε διόπτρες είμαστε όλοι μαζί βουτηγμένοι στην παρανομία. Ωχ, αμάν….πνίγομαι. Κάτι πρέπει να γίνει για όλα αυτά.
Ότι γράφω είναι βασισμένο σε προσεκτική ανάγνωση του νόμου περί όπλων. Αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως δέχομαι να με επαναφέρετε στην τάξη. Αν όμως καλά τα λέω, τότε καλά θα κάνουν αυτοί που δεν μας τα λένε σωστά να πάψουν τουλάχιστον να μιλάνε, για να μην πω κάτι άλλο.

Καλό Σαββατοκύριακο.
Υ.Γ. Θα υπάρξει και συνέχεια φίλοι μου, όμως στο ανάμεσα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια σας.