"Σε γενικές γραμμές το εμπρός στήριγμα δεν έχει περιορισμούς ως προς το βάρος, το υλικό και το σχεδιασμό. Πρέπει να διαθέτει ενσωματωμένο ένα μικρό μαλακό μαξιλάρι που περιέχει άμμο. Το μπροστινό μέρος του όπλου δεν επιτρέπεται να είναι σε επαφή με κανένα μέρος του στηρίγματος (εκτός από ένα stop ενσωματωμένο στο εμπρός μέρος του στηρίγματος που χρησιμεύει για να μην περνάει ο θάλαμος όπλισης την γραμμή βολής), εκτός από το μαξιλάρι που περιέχει άμμο. Το κάτω μέρος της πάπιας του όπλου πρέπει να είναι σε 100% επαφή με το επάνω μέρος του μαξιλαριού άμμου. Το στήριγμα επιτρέπεται να διαθέτει μηχανισμούς για κατακόρυφες και οριζόντιες ρυθμίσεις."Oπότε άμα βάλω μια σακουλίτσα με άμμο σε μέγεθος που να με βολεύει υπάρχι πρόβλημα?
Φιλοι μου γεια σας,το θεμα απο αλλου ξεκινησε και αλλου κατεληξε,πηρε διαστασεις,σας ταλαιπωρω και στο τελος ακρη δεν θα βρεθει.Επειδη αισθανομαι ασχημα που σας ταλαιπωρω,ειμαι αναγκασμενος να σας δοσω μιαν εξηγηση πριν απο την ωρα της.Σε καμια περιπτωση δεν θελω να πικαρω τον Μανθο,να σνομπαρω το αθλημα και τους σκοπευτες και να το παιξω σκοπευταρας και τετοια.Αυτο που θελω και με ενδιαφερει ειναι να μπορεσω να βαλω ενα μικρο λιθαρακι συμβαλλοντας στον χωρο του αεροβολου και της σκοποβολης.Επειδη το θεμα ειναι λεπτο και οταν ανατρεπονται καποια δεδομενα που εχουν χιλιοειπωθει σκευτηκα να ξεκινησω αναποδα πρωτα με την πραξη και μετα με την θεωρια θετοντας παραλληλα εναν προβληματισμο πως γινεται ενα PCP το πιο φτηνο της αγορας, με μια διοπτρα των 60 ευρω,βαλμενη επιτηδες στραβα,εχοντας ανυπαρκτο βοηθητικο εξοπλισμο,να συναγωνιζεται καθαροαιμα σκοπευτικα οπλα.Σκεφτειτε τι θα γινοταν εαν σας εγραφα οτι τα στηριγματα δεν παιζουν ουσιαστικο ρολο,η ακριβη διοπτρα επισης,ο νηματοσταυρος δεν ειναι απαραιτητο να εινα "αλφαδιασμενος",το κοντακι και οι ρυθμισεις του δεν παιζουν ουσιαστικο ρολο στη σκοποβολη.Θα με κράζατε ή οχι;Και το αποτελεσμα τιποτα.....Απορίπτωντας ενα ενα τα δευτερευοντα πραγματα και τον φαυλο κυκλο της λεπτομερειας ασχολεισαι και ψαχνεις τα ουσιωδη που αφορουν και επηρεαζουν το οπλο και την βολη του.Σε αυτο θα αναφερθω σε αλλη παραγραφο οταν ολοκληρωσω την μελετη μου και τους πειραματισμους μου.Προς το παρων ας κρατησουμε τον προβληματισμο που εθεσα παραπανω.
Aγαπητε oldtimerBεβαίως οι ακριβες διόπτρες ξεδιπλώνουν αλλού τις χάρες τους,ειδικά στις μακρυνές βολές των πυροβόλων των 1500μ και άνω.Αλλά μιλάω πάντα για τον χώρο τον δικό μας και το παρομοιάζω σαν να αγοράζουμε μια φερράρι για να κινούμεθα στο κέντρο της Αθήνας.Αλλά διευκρίνησε μου σε παρακαλώ τι εννοείς όταν λες να ρίχνουμε στην ευθεία.Η διότρα να είναι ευθυγραμισμένη και να μην γέρνει ή ο στόχος μπροστά μας να είναι ευθεία και κάθετα.Γιατί εγω πιστεύω οτι κανένα απο τα 2 δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην βολή μας.