Λόγια του αέρα ........ποσταρε βρε αδερφέ τα χαρτιά που σου έβγαλαν (σβήσε τα προσωπικά σου στοιχεία δεν μας αφορούν ) να δούμε και εμείς οι άσχετοι τον τρόπο να σου ζητήσουμε και συγνώμη δηλαδή που δεν σε πιστέψαμε να σου πούμε και μπράβο που βρήκες την λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του αεροβολσμου στην Ελλάδα
Απαντώ λοιπόν δημόσια σε κάποιους που μου έστειλαν pm και θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες καθώς και σε αυτούς που διαβάζουν επιλεκτικά...και καταλαβαίνουν όσα καταλαβαίνει μια αμιβάδα!Αναφορικά με την κατοχή αεροβόλου...έστειλα γραπτή επιστολή στην Διεύθυνση όπλων με την οποία έλαβα ΓΡΑΠΤΗ απάντηση ότι εκτός του ότι πρέπει να είμαι 18 και άνω πρέπει να έχω μαζί μου πάντα επίσημο πιστοποιητικό αγοράς. Πριν μου πείτε ότι κάτι τέτοιο δεν το προβλέπει ο νόμος...θα σας απαντήσω πως χέστηκα !! Αφού το ζητάει αυτός που εφαρμόζει το νόμο, τότε θα πάω να το πάρω!!
Να με συγχωρέσετε για την παρέμβαση μα στον νόμο περί όπλων αρθρο7 Κατοχή στη παράγραφο ε αφήνει να εννοηθεί πως κατόπιν άδειας της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή όπλων σκοποβολής καθώς και διοπτρών κτλπ Τώρα σε κάποια άλλη παράγραφο που δεν είδα αν αναιρεί ή δυσκολεύει την διαδικασία συγγνώμη μα δεν την είδα ! http://www.peveke.gr/el/laws-order-pd/law216893.html Υ.Γ altsam κατέβα από το άλογο και εξήγησε στους ανθρώπους όπως πολύ ευγενικά στο ζήτησαν.
Παράθεση από: Χρήστος στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 18:18:18 μμΝα με συγχωρέσετε για την παρέμβαση μα στον νόμο περί όπλων αρθρο7 Κατοχή στη παράγραφο ε αφήνει να εννοηθεί πως κατόπιν άδειας της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή όπλων σκοποβολής καθώς και διοπτρών κτλπ Τώρα σε κάποια άλλη παράγραφο που δεν είδα αν αναιρεί ή δυσκολεύει την διαδικασία συγγνώμη μα δεν την είδα ! http://www.peveke.gr/el/laws-order-pd/law216893.html Υ.Γ altsam κατέβα από το άλογο και εξήγησε στους ανθρώπους όπως πολύ ευγενικά στο ζήτησαν. Καλά το πας !!Φίλε Χρήστο... δεν είμαι σε άλογο επάνω...και ζητώ προς όλους συγνώμη αν ο γραπτός λόγος μου είχε τέτοια ερμηνεία. Απλά ορισμένες φορές αγανακτώ με την τρομολαγνία...νομοφοβία...και άλλα κουλά επιχειρηματα του στύλ ότι άδεια είναι ακατόρθωτο να πάρεις.
Παράθεση από: Χρήστος στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 18:18:18 μμΝα με συγχωρέσετε για την παρέμβαση μα στον νόμο περί όπλων αρθρο7 Κατοχή στη παράγραφο ε αφήνει να εννοηθεί πως κατόπιν άδειας της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή όπλων σκοποβολής καθώς και διοπτρών κτλπ Τώρα σε κάποια άλλη παράγραφο που δεν είδα αν αναιρεί ή δυσκολεύει την διαδικασία συγγνώμη μα δεν την είδα ! http://www.peveke.gr/el/laws-order-pd/law216893.html Υ.Γ altsam κατέβα από το άλογο και εξήγησε στους ανθρώπους όπως πολύ ευγενικά στο ζήτησαν. τα οποια ξεκαθαριζει εδω : Υ.Α. 4325 /1999 της 30.3/19.4.1999 ΦΕΚ Β΄ 400 Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών
τα οποια ξεκαθαριζει εδω : Υ.Α. 4325 /1999 της 30.3/19.4.1999 ΦΕΚ Β΄ 400 Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών
Για να έχει το αεροβόλο μας διόπτρα, πρέπει να να το δηλώσουμε ως (αεροβόλο) όπλο σκοποβολής. Ως όπλο σκοποβολής, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε άδεια κατοχής τέτοιου όπλου (άρ.7 παρ. 2ε).
Το οικιακό είναι όντως ένα θέμα αλλά ισχύει και άλλη νομοθεσία παράλληλα. Η οικία καθενός είναι μέρος που δεν ασκεί έλεγχο κάποιος τυχαία, παρά μόνο με Εισαγγελική παραγγελία... άρα υπάρχει μόνο για να υπάρχει.
Παράθεση από: sixoremenos στις 20 Οκτωβρίου, 2013, 19:34:18 μμΓια να έχει το αεροβόλο μας διόπτρα, πρέπει να να το δηλώσουμε ως (αεροβόλο) όπλο σκοποβολής. Ως όπλο σκοποβολής, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε άδεια κατοχής τέτοιου όπλου (άρ.7 παρ. 2ε). Όλα σωστά !! εκτός από αυτό !! αεροβόλο όπλο σκοποβολής δεν θέλει άδεια κατοχής (αρ 2 ΦΕΚ 4325/99). Ούτε το δηλώνεις πουθενά ως αεροβόλο όπλο σκοποβολής.Όσοι έχετε δει άδεια για διόπτρα (ή έχετε σχετική άδεια) θα ξέρετε ότι μόνο τα πυροβόλα όπλα και οι διόπτρες μπαινουν στο δελτίο κατοχής...όχι τα αεροβόλα