Γειά σας,Σαν νέο μέλος στο forum έχω και εγώ τις απορίες μου (γιατί μπαμπά?) Θα ήθελα να μάθω περισότερα για τους διάφορους τύπους βλημάτων όπως για παράδειγμα,ποιά η διαφορά στη συμπεριφορά του ίδιου μοντέλου όπλου σε 4,5 και σε 5,5 mm πέρα από την ταχύτητα βολής;ποιά η διαφορά των πλακέ από τα μυτερά βλήματα;ποιες οι (θεωρητικές) διαφορές των διαφόρων τύπων βλημάτων (ΒΒ, pellets κλπ) και για ποιά χρήση συνιστάται ο κάθε τύπος;
Καλυτερα να χρησιμοποιης πομπε γενικως, τοσο σε κοντινες οσο και σε μακρινες αποστασεις, ειτε με πιστολι ειτε με τυφεκιο. Τα πλακε πολλες φορες, ειδικα σε κοντινες αποστασεις, σκιζουν ασχημα το χαρτι ενω τα μυτερα καλο ειναι να τα αποφευγεις κυριως σε μακρινες αποστασεις καθως χανουν ευκολα την ευθυβολια τους.Για εμενα τα πομπε ειναι η καλυτερη λυση γενικως, ανεξαρτητου διαμετρηματος και χρησης, παρ'οτι και εγω αρχικα χρησιμοποιουσα συνηθως πλακε για το πιστολι.Ειχα φτιαξει και ενα ειδικο θεμα για αυτο το ζητημα με ψηφοφορια. Ριξε μια ματια εδω: http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=499.0
Παράθεση από: destro στις 06 Οκτωβρίου, 2008, 00:34:47 πμΚαλυτερα να χρησιμοποιης πομπε γενικως, τοσο σε κοντινες οσο και σε μακρινες αποστασεις, ειτε με πιστολι ειτε με τυφεκιο. Τα πλακε πολλες φορες, ειδικα σε κοντινες αποστασεις, σκιζουν ασχημα το χαρτι ενω τα μυτερα καλο ειναι να τα αποφευγεις κυριως σε μακρινες αποστασεις καθως χανουν ευκολα την ευθυβολια τους.Για εμενα τα πομπε ειναι η καλυτερη λυση γενικως, ανεξαρτητου διαμετρηματος και χρησης, παρ'οτι και εγω αρχικα χρησιμοποιουσα συνηθως πλακε για το πιστολι.Ειχα φτιαξει και ενα ειδικο θεμα για αυτο το ζητημα με ψηφοφορια. Ριξε μια ματια εδω: http://aerovolo.gr/forum/index.php?topic=499.0Μήπως μπερδεύεσε?Τα πλακέ σχίζουν άσχημα το χαρτί??Για αυτή την δουλειά είναι τα wad-cutter!!Όλα τα άλλα το σχίζουν πολύ χειρότερα...!
Αν η ταχυτητα πεσει ακομη ποιο πολυ το σκίσιμο μοιαζει με σταγονα και δεν μπορεις να μετρησεις καλα.
Παράθεση από: sniperman στις 06 Οκτωβρίου, 2008, 15:06:27 μμΑν η ταχυτητα πεσει ακομη ποιο πολυ το σκίσιμο μοιαζει με σταγονα και δεν μπορεις να μετρησεις καλα.Αυτο ακριβως, σε χαμηλες ταχυτητες και σε αποστασεις κατω των 7 μετρων περιπου, εχω παρατηρησει οτι το σκισιμο μοιαζει με σταγονα, ειδικα αν η στοχοθηκη/βληματοσυλεκτης δεν βρισκεται στο ιδιο υψος με το οπλο, κατι που δεν συμβαινει με τα πομπε.
Φυσικα!! Εγω αυτο εχω παρατηρησει κατω απο τις συνθηκες που ανεφερα πιο πριν. Δοκιμασε με τα πομπε, μπορει να τα βρεις και εσυ καλυτερα!
Μα τα πομπε δεν κοβουν σε καμια ταχυτητα καλα τον στοχο, πως μπορεις να τα προτιμησεις για καλο κοψιμο
με τα πιστόλια δεν έχω δοκιμάσει πομπέ επειδή συνήθος είναι βαριά..Θα δοκιμάσω παντως και θα σου πω....