Να προσθέσω μερικές πληροφορίες και εγώ που ίσως βοηθήσουν κάποιον. Μπορείς να κάνεις αγορές με PP, με πιστωτική/χρεωστική αν αφορά αγαθό που επιτρέπετε:
1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.
2. Πληρωμές ξενοδοχείων.
3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.
5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).
6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.
7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).
8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.
(
http://www.capital.gr/story/3048218)
Για παράδειγμα η αγορά με πιστώτικη επιτράπηκε για ψηφιακό βιβλίο, όχι όμως για DVD παιχνιδιών.
Ένας τρόπος να αγοράσεις ότι θέλεις ηλεκτρονικά είναι να κάνεις έμβασμα στο λογαριασμό σου στο PP μέσω τραπεζικού λογαριασμου, έτσι ώστε να πληρώνεις από αυτά τα χρήματα τις αγορές σου παρακάπτοντας τα capital controls / ελληνικές πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες. Το πρόβλημα είναι ότι έπρεπε να είχες εισάγει τον ελληνικό τραπεζικό λογαρισμό σου στο PP πριν από τα capital controls, καθώς τώρα δεν σου επιτρέπει το ίδιο το PP να συνδέσεις ελληνικό λογαριασμό. Φίλος μου που είχε καταχωρήσει από πριν το λογαριασμό ελληνικής τράπεζας στο PP μπόρεσε να κάνει το έμβασμα των 500 € / μήνα. Εγώ που προσπάθησα να καταχωρήσω λογαριασμό από την ίδια τράπεζα δεν με άφησε να προχωρήσω (το PP). Αν όμως έχεις λογαριασμό σε άλλη χώρα (που δεν έχουν capital controls
) μάλλον θα σε αφήσει να τον συνδέσεις με το PP και να "φορτώσεις" το PP με έμβασμα από εκεί. Κατ'επέκταση μπορείς να κάνεις έμβασμα από ελληνικό λογαριασμό στο λογαριασμό σου στο εξωτερικό και από εκεί στο PP και να κάνεις τη δουλειά σου (χάνοντας μόνο το κόστος των 2 εμβασμάτων).
Να επισημάνω ότι τα παραπάνω είναι πληροφορίες που παρέχονται χωρίς κάποια εγγύηση ότι θα σας δουλέψουν, αλλά έχουν δουλέψει σε κάποιος γνωστούς μου.