Αγωνιστικό Αεροβόλο > Α.Ο.Φ.Α. - AAC

ΑΟΦΑ-AAC, η ιστορία και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

(1/2) > >>

Einhorn:
Πέρασαν τρία χρόνια ακριβώς από την ημέρα που μια παρεξήγηση στο e-artemis στάθηκε η αφορμή να «καρφωθεί» για τα καλά στο μυαλό μου η ιδέα της σύστασης ενός συλλόγου που θα εκπροσωπεί τα παραδοσιακά αεροβόλα στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ στο άσχημο κομμάτι αυτής της ιστορίας αλλά στα όμορφα που παρήγαγε αυτό.
Συμπτωματικά τον ίδιο μήνα ο Σπύρος Κατσούδας "AVARIS" δημιουργεί το παρόν forum και ελάχιστους μήνες αργότερα με ορίζει συντονιστή. Έτσι εκ των υστέρων γνωριστήκαμε και από κοντά! Σύντομα μια φιλική παρέα συντονιστών που ζούσαν στην Αθήνα (AVARIS, j0hn, pri3st και Einhorn) είχαμε τακτικές συναντήσεις και συζητήσεις, έτσι μοιραστήκαμε τις ιδέες μας, την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι. Το Φθινόπωρο του 2008 ένα βράδυ σε μια συνάντηση στο σπίτι του τον ρώτησα αν θα ήθελε να κάνουμε κάτι σε μορφή συλλόγου, κάτι με σκοπό το καλό του αεροβόλου στην χώρα μας. Συμφώνησε και το αποφασίσαμε, μόνο που… τα ονόματα που θα στήριζαν αυτή τη προσπάθεια ίσα που μετριόντουσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού… ο στόχος είχε μπει πάντως, έμενε να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή.
Στο μεταξύ τα πρώτα ευχάριστα μηνύματα αρχίζουν να φαίνονται, μια παρέα μελών του aerovolo.gr κάνει την πρώτη της συνάντηση σε καφετέρια στο Φάληρο. Ακολουθεί και δεύτερη συνάντηση, αυτή τη φορά είμαι παρών.
Ένα χρόνο αργότερα το Φθινόπωρο του 2009 με τη βοήθεια του forum έγιναν οι απαραίτητες γνωριμίες και επιδιώκοντας να ερχόμαστε σε προσωπική επαφή με αεροβολιστές ήμασταν πλέον έτοιμοι και φτάσαμε σε αριθμούς αρκετά μεγαλύτερους από τα δάχτυλα δύο χεριών.
Δε ξεχνάω ποτέ τη συμβολή του Βασίλη Βατίστα "vasilis" στην εύρεση (με προσωπική του προσπάθεια και συνεννόηση) του 1ου ΚΣ Πειραιά στο Σχιστό, ώστε να ακολουθήσει η δυνατότητα επισκέψεων των πρώτων αεροβολιστών στο χώρο του σκοπευτηρίου αυτού. Η δυνατότητα συναναστροφής των αεροβολιστών συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να προωθηθεί η ιδέα του συλλόγου.
Αργότερα ακολούθησε και μια ομάδα ανθρώπων που συνέβαλαν οικονομικά αλλά και με προσωπική εργασία ώστε να υλοποιηθεί το στέγαστρο στο χώρο που προοριζόταν για τα αεροβόλα, έτσι η βροχή και οι λάσπες δεν ήταν πλέον εμπόδιο στην άσκηση της σκοποβολής. Όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα οι φίλοι του αεροβόλου συνεχίζουν να βελτιώνουν το συγκεκριμένο χώρο στο Σχιστό. Κάποιοι λίγοι από εμάς θυμούνται πως γινόντουσαν οι πρώτες σκοπευτικές συναντήσεις στο Σχιστό, φαίνεται στο μυαλό μας αρκετά μακρινό αλλά συνέβαινε μόλις δυο (2) χρόνια πριν….
   
Τον Φεβουάριο του 2010 έγινε η αρχή, τα Ιδρυτικά μέλη του ΑΟΦΑ υπέβαλαν αίτημα σύστασης του συλλόγου μας.

Όλος αυτός ο πρόλογος γίνεται γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω Δημόσια ξεχωριστά τον καθένα με το όνομα του, τα είκοσι δυο (22) Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ΑΟΦΑ οι οποίοι με την οικονομική τους συμβολή αλλά ΚΥΡΙΩΣ με πράξεις βοήθησαν ώστε ο σύλλογος σήμερα να είναι μια πραγματικότητα.
Για τη δημιουργία του συλλόγου ΑΟΦΑ χρειαστήκαν περισσότερα από 6.000,00€ και προσωπικός χρόνος πολλών-πολλών ανθρώπων. Είκοσι δυο (22) άνθρωποι καταφέραμε να συντονίσουμε και να ταυτίσουμε τις ιδέες μας, να κινηθούμε με υπομονή και όχι με ανούσιο ενθουσιασμό, αυτός είναι και ο λόγος που κρατήσαμε τον αριθμό των Ιδρυτικών μελών λίγο πάνω από το όριο που θέλει ο Νόμος, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ομαδικά και κυρίως αρμονικά. Η παραπάνω αποτίμηση δεν γίνεται παρά μόνο για την αναγνώριση της προσπάθειας και προσφοράς αυτών των ανθρώπων. Χρήματα και χρόνος που δεν αφορούν απλώς τη σύσταση ενός σωματείου όπως τα περισσότερα που γνωρίζουμε. Ελπίζω και πιστεύω πως το μέλλον θα μας δικαιώσει.

Από το βάθος της καρδιάς μου ευχαριστώ τους:
   
Βαρβαρήγος Ιωάννης     “johnnybg”
Βαρθαλίτης Λεονάρδος   “shooter”
Βασιλάκης Γιώργιος        “MASTORAS”
Βατίστας Βασίλης           “vasilis”
Γεωργάκης Κώστας        “accuracy lover”
Δόγκας Γιάννης             “pri3st”
Θεοδώρου Αποστόλης     “alpha-63”
Ιωακείμ Βασίλης             “Lykos”
Καλούδης Άλκης             “oldtimer”
Καραμποϊκης Μπάμπης     “destro”
Καριπίδης Κυριάκος         “Kyriakos87”
Κατσούδας Σπύρος         “AVARIS”
Κωνσταντίνου Γιάννης     “gianismegara”
Λυμπερόπουλος Άρης      “alfisti”
Μπάρλας Γιώργος           “Eliminator”
Νικολαϊδης Μάκης           “mnikolai”
Νταϊφώτης Γιάννης         “j0hn”
Σάκκος Μάριος               “alexandros72”
Σαντζηλιώτης Μαρίνος     “marinos”
Φωτόπουλος Ηλίας          “eliasfot”
Χριστιανάκης Γιώργος      “ΓΙΩΡΓΟΣ.Χ”
   
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Στημαδοράκη “giorgos200sx” που αποτελεί επίσης Ιδρυτικό μέλος μας αλλά πλέον μας πλαισιώνει με την ιδιότητα του Επίτιμου μέλους αφού θέλησε –και έτσι έπρεπε- να ενισχύσει τη δύναμη του αντίστοιχου Συλλόγου της Κρήτης. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον Νικόλα Δονταδάκη “Nickblade” για όλες τις τηλεφωνικές επαφές που είχαμε για θέματα του συλλόγου, ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος.

Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω τους Κώστα Γεωργάκη “accuracy lover” και Κυριάκο Καριπίδη “Kyriakos87” που παρά την απόσταση δεν έλειψαν ποτέ από τις εξελίξεις του συλλόγου μας.

Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει το σωματείο μας είναι αυτό που θα χρειαζόταν κάθε σκοπευτικός σύλλογος και έχει όλες τις γνώσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τα όπλα γενικότερα.
Επίσης πολλά από τα Ιδρυτικά μέλη είναι αυτό που λέμε οι «κατάλληλοι άνθρωποι», με γνώσεις και γνωριμίες στο χώρο της σκοποβολής, των συλλόγων, της ΣΚΟΕ και άλλα πολλά. Μέχρι σήμερα σκοντάψαμε αρκετές φορές αλλά πουθενά δε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε «πλαγίες οδούς», απλά επιμείναμε και κάναμε συστηματική χρήση των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Το 2010 μας αποχαιρέτισε με μια ευχάριστη έκπληξη, 29 Δεκεμβρίου 201Ο ο ΑΟΦΑ-AAC εγγράφηκε στα Βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών, ακόμη κι εμείς το μάθαμε του Αη Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου 2011
Σήμερα 7 Απριλίου 2011 καταφέραμε και ολοκληρώσαμε όλες τις τυπικές διαδικασίες με Εφορία και Περιφέρεια/Νομαρχία Αθηνών.

Έχουμε μπροστά μας ακόμη μερικές σοβαρές προκλήσεις, αυτές θα τις αντιμετωπίσουμε με τον αριθμό των μελών μας και την συστηματική παρουσία τους.

alpha-63:
Πέρασαν τρία χρόνια ακριβώς από την ημέρα που μια παρεξήγηση στο e-artemis στάθηκε η αφορμή να «καρφωθεί» για τα καλά στο μυαλό μου η ιδέα της σύστασης ενός συλλόγου που θα εκπροσωπεί τα παραδοσιακά αεροβόλα στην Αθήνα.

...το "κάρφωμα" που υπέστεις ήταν όχι στο μυαλό σου αλλά στο τυχερό "πέταλο" για τον ΑΟΦΑ..... ;D
Να ελπίζουμε λοιπόν και σε άλλες παρεξηγήσεις ;  ::)
Για το αεροβόλο ρε γαμώτο !  ;)

ΥΓ : ...μην με παρεξηγήσεις Στέφανε.... :-*

alpha-63:
...και λόγω αβρότητας, ΕΜΕΙΣ ευχαριστούμε το e-artemis που σε έριξε στον δρόμο μας και την αφεντιά σου για το πείσμα της....!  :-*

gianismegara:
Όπως έγραψε και ο φίλος Στέφανος, τον ΑΟΦΑ-AAC, πλαισιώνουν ιδρυτικά μέλη με γνώσεις και μεράκι για τον αεροβολισμό. Εγώ είμαι ίσως αυτός με τις λιγότερες γνώσεις απ’ όλους. Αισθάνομαι όμως ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη, διότι μέσα απ’ αυτή την παρέα των αξιόλογων ανθρώπων, (αλλά και των υπολοίπων αεροβολιστών που γνώρισα και συνεχίζω να γνωρίζω στον χώρο του σκοπευτηρίου), είχα και έχω την δυνατότητα να πλουτίσω τις γνώσεις μου και να ενισχύσω την αγάπη μου για το αεροβόλο.  
Η δημιουργία λοιπόν του ΑΟΦΑ-AAC έρχεται να πλουτίσει τις γνώσεις όλων μας και να βοηθήσει στην ανάδειξη και στην εξέλιξη του σωστού και ασφαλούς αεροβολισμού.
Θέλω κι εγώ με την σειρά μου, να ευχαριστήσω το ’’κάρφωμα’’ που υπέστη το μυαλό σου αγαπητέ Στέφανε και να ευχηθώ για μια καλή και εποικοδομητική συνέχεια, με αγώνες και επιτεύξεις σκοπών, (που σίγουρα είναι και αυτοί ’’καρφωμένοι’’ στα μυαλά όλων μας ;)).

     Με εκτίμηση

       Γιάννης  

Einhorn:
Γιάννη μου,
θυμάμαι πως μας πλησίασες για πρώτη φορά στον 1ο ΨΑΑΣΑ. Είχες την απόλυτη θετική ενέργεια.

Πραγματικά για τον καθέ ένα από τα Ιδρυτικά μέλη έχω να θυμάμαι πράγματα.
Έχω συζητήσει με ΟΛΟΥΣ σας και ξεχωριστά και στις συναντήσεις που είχαμε επί ένα χρόνο κάθε μήνα και πολλές φορές και 2 φορές το μήνα.
Θέλω να πω σε όλους σας πως θαύμασα την υπομονή σας αφού ήμουν υπέρμαχος του αργά αλλά σταθερά, ο καιρός πέρασε και δικαιωθήκαμε και έχουν να γίνουν πολλά πια γιατί έχουμε ΒΑΣΕΙΣ.
Αν δεν είσαστε όλοι εσείς δε θα είχαμε πετύχει τίποτα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση