Κύριοι για ακόμα μια φορά αγανάκτησα και ντράπηκα σήμερα για την κατάντια της χώρας μας. Όλα ξεκίνησαν όταν παρήγγειλα απο την oploemporiki και τον άψογο επαγγελματία κύριο Πέτρο Μαρκούλλη ένα όπλο. Αφού συζητήσαμε και συμφωνίσαμε για το κόστος, μου απέστειλε με email έναν λογαριασμό, για να καταθέσω το χρηματικό έμβασμα και να ακολουθήσει ο εκτελωνισμός του όπλου.
Όλα ωραία και καλά, μέχρι που πήγα στην τράπεζα (Εθνική) να καταθέσω τα χρήματα. Η ταμίας κοιτάει τον λογαριασμό (γραμμένος σε χαρτάκι), και μόνο που δε μου τον πέταξε στα μούτρα.
- Δεν βγάζουμε χρήματα έξω κύριε.
- Τί εννοείτε; Δεν είναι κατάθεση σε τράπεζα. Αγορά απο κατάστημα είναι.
- Και που το ξέρω εγώ αυτό κύριε;
- Δεν το ξέρετε, σας το λέω εγώ, και στο κάτω κάτω οκτακόσια ευρώ είναι, όχι κανένα εκατομμύριο!
- Δεν παίζει κανένα ρόλο το ποσό κύριε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη βγεί χρήμα στο εξωτερικό.
- Μάλιστα, και τι μπορώ να κάνω τελικά για να ψωνίσω απο το συγκεκριμένο κατάστημα; Η μήπως δεν μπορώ;
- Ο μόνος τρόπος είναι να μας αποδείξετε, ότι όντως είναι κατάστημα, εκεί που θα πάνε τα χρήματά σας και είναι για αγορά και όχι αποταμίευση.
- Ωραία, και πώς θα το κάνω αυτό; Η παραγγελία ξέρετε έγινε μέσω email.
- Ε τότε θα πείτε στον καταστηματάρχη να σας κάνει μία "προφόρμα", στην οποία θα φαίνονται επάνω όλα τα στοιχεία του (τηλέφωνο,διεύθυνση,email,αριθμός λογαριασμού τραπέζης κλπ κλπ),φυσικά και η παραγγελία σας. Θα την κάνετε μία εκτύπωση και θα μας τη φέρετε.
- Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ, γειά σας.
Για να πώ την αλήθεια, επειδή με τη συγκεκριμένη "ξυνή" υπάλληλο είχα αρπαχτεί στο παρελθόν, νόμιζα ότι με θυμάται και θέλει να μου κάνει καψώνι. Έτσι λοιπόν πήγα και σε alpha bank για να διασταυρώσω τα λεγόμενά της. Για να μην τα πολυλογώ, μία απο τα ίδια και εκεί. Οπότε και πήρα τηλέφωνο τον κύριο Πέτρο (oploemporiki) για να δούμε τι μπορεί να κάνει. Σε δεκαπέντε λεπτά είχε κάνει αυτή την προφόρμα και μου είχε πεί οτι λίγο πολύ τον τελευταίο καιρό είχε τέτοια προβήματα με Ελλάδα. Μάλιστα μου είπε ότι κάποιες τράπεζες μας, ζητάνε προμήθεια μέχρι και 50 ευρώ για τέτοια εμβάσματα τώρα με την κρίση. Ποσό που πρίν ήταν στα 12 ευρώ. Τέλος πάντων, αύριο με το καλό θα ξαναπάω με το έγγραφο αυτό να δούμε τι θα γίνει.
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Φιλικά Γιώργος.