Το είχα διαβάσει σε κάποιο άρθρο στο internet, δεν θυμάμαι που (θα προσπαθήσω να το βρώ και να το ποστάρω). Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι όχι μόνο οι δεξιοί μπορεί να έχουν κυρίαρχο το αριστερό αλλά και το αντίθετο. Πολλές φορές επειδή έχουμε μάθει να κλείνουμε το ένα μάτι πιθανόν να μην καταλάβουμε ποτέ τη διαφορά... Accuracy lover και εσύ έχεις κυρίαρχο το δεξί μάτι; Δοκίμασες να κάνεις το τεστ που έγραψα παρακάτω; Σίγουρα πάντως δεν έχω διαβάσει πουθενά συσχέτιση δεξιόχειρα και δεξιού κυρίαρχου ματιού. Προφανώς βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει αντιπροσωπευτικό δείγμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Το ποσοστό που ανέφερα ίσως να είναι υψηλό γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με επαγγελματίες σκοπευτές αλλά και με καθημερινούς σκοπευτές πχ κυνηγούς ή αρχάριους όπως εγώ που απλά πήραν ένα όπλο το επώμισαν στο δεξιό ώμο, έκλεισαν το αριστερό μάτι και σκόπευσαν? Πόσοι όμως από εμάς αναρωτήθηκαν αν αυτή είναι η καλύτερη τεχνική;
Απλά προβληματισμό θέτω, επαναλαμβάνω ότι είμαι αρχάριος (δηλ. σχεδόν άσχετος), θα προσπαθήσω να βρω το άρθρο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το χρόνο που σπαταλάτε ώστε να μαθαίνουν και οι νεότεροι.