Στεφανε,
μετα απο την προτροπη σου για το καθεστως στην Βρεττανια, πρεπει να πω οτι κατι που προφανως δεν εχει γινει αντιληπτο με ολα αυτα που εχουμε πει μεχρι τωρα για κυνηγι εδω, ειναι το γεγονος οτι δεν εχεις εδω το ελευθερο να παρκαρεις οπου σου τη δωσει και να πας στο χωραφι/δασος και να τουφεκας οτι και οποτε θελεις.
Το κυνηγι (ειτε φασιανων και λοιπων θηραματων ειτε των επιβλαβων- κουνελι, σκιουρο, κορακι κλπ) γινεται παντα ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ. Τι εννοω: πρεπει ο ιδιοκτητης της γης που θα κυνηγησεις να σου εχει δωσει ΓΡΑΠΤΗ αδεια, οπου δηλωνει τον τυπο οπλου που σου επιτρεπει να χρησιμοποιησεις. Στην δε περιπτωση πυροβολου η αεροβολου ανω των 12 ποδολιβρων, εισαι υποχρεωμενος να στειλεις κοπια της αδειας στην αστυνομια, για να εκπληρωσεις τις συνθηκες της αδειας οπλοκατοχης και οπλοχρησιας (FAC). Ετσι, π.χ. στην δικη μου περιπτωση, εχω φαρμες που μπορω να ριξω με οτι θελω, και αλλες οπου μπορω να χρησιμοποιησω μονο λειοκανο και αεροβολο. Αυτο αμεσως αμεσως σου δινει προστασια, καθως δεν ειναι αλλοι 15 γυρω γυρω με τουφεκια και κανενας δεν ξερει τι του γινεται, εισαι ο μονος που εχει δικαιωμα στη γη αυτη, και, νομικως, εισαι καλυμενος, καθως εχεις αδεια απο τον ιδιοκτητη να εισαι εκει με νομιμως κατεχομενο οπλο. Ετσι, αν σε δει η γειτονισα και φωναξει τους μπατσους, τους λες τι να παν να κανουν, μολις τους δειξεις την αδεια. Ασε που τις περισσοτερες φορες παιρνουμε την αστυνομια τηλεφωνο και τους λεμε που ειμαστε, γιατι και αυτοι δεν εχουν ορεξη να τρεχουν στα χωραφια να σε ψαχνουν. Εφοσον καποιος παρει τηλεφωνο και πει οτι υπαρχει τυπος με καμουφλαζ και οπλα στα χωραφια, η αστυνομια σε προστατευει λεγοντας τους οτι το ξερουν και οτι εισαι νομιμος. Κατι λεγαμε προ τινος περι κρατους.....
Αυτη ειναι μια σημαντικη διαφορα και κατι που, εφοσον δεν ασκειτε στην Ελλαδα, θα δημιουργησει σημαντικο προβλημα στην νομοθεσια περι ραβδωτων και αεροβολου για κυνηγι.
Φιλικα
Μπιριγκογκος
ελπιζω τα παραπανω να εξηγησαν την απορια σου, πες μου ομως εαν θελεις και αλλες λεπτομερειες.