Ενα απο τα κυρια ερωτημαατα που εχω εγω με τα επιχειρηματα περι κυνηγιου με αεροβολο στην ελλαδα (γιατι δεν το καταλαβαινω, οχι γιατι ειναι λαθος), ειναι ο τυπος θηραματων που θα στοχευθουν με το αεροβολο.
Στην αγγλια καταλαβαινω τη χρηση του, καθως υπαρχει πληθωρα θηραματων μεγεθους αναλογου των δυνατοτητων του αεροβολου (πχ φασα, σκιουρος, κουνελι, καρακαξα, περιστερι). Στην Ελλαδα, δεν υπαρχουν πολλα μερη με κουνελια (εκτος απο τα νησια???), η φασα ειναι αποδημητικη και σχετικα σπανια, οι καρακαξες και τα κορακια ειναι συνηθως σε αποστασεις που δεν φτανει το αεροβολο (εαν και μπορουμε να τις χτυπησουμε καμια φορα), ο λαγος ειναι στα ορια των δυνατοτητων του αεροβολου, και δεν ειναι σε αριθμους που θα 'αντεξουν' εντατικο κυνηγι... Τα ποντικια και οι αρουραιοι μενουν...
Μπορει καποιος να με βοηθησει σε αυτο μου το ερωτημα? τι θα κυνηγηθει με το αεροβολο? (για να προλαβω εκ των προτερων, δεν θεωρω το σπουργιτι, το κοτσυφι η την τσιχλα και τα συναφη ως θηραματα, αλλα ως ωδικα πουλια που δεν πρεπει να κυνηγωνται. Αν και οταν ημουν μικροτερος και στην ελλαδα, τα κυνηγουσα μανιωδως, δεν εχω σηκωσει τουφεκι σε τετοιο πουλι εδω και 14 χρονια).
Πιστευω οτι τετοιου ειδους αποριες ειναι σχετικες, καθως και οι αρχες μπορει να αναρωτιουνται το γιατι να επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο, απο πρακτικης αποψεως (δλδ οτι υπαρχει καποιος λογος).
φιλικα,
Μπιριγκογκος