Η γνώμη μου είναι πως το κυνήγι με τα αεροβόλα πρέπει να επιτραπεί κατ'αρχάς για να αποκτήσει το αεροβόλο ένα πλήρες νομικό πλαίσιο που να προστατεύει τον κάτοχο από κάθε άποψη.
Σκεφτείτε αυτό, ποιός θα βγεί να κυνηγήσει με το αεροβόλο; Αυτός που ήδη κυνηγάει με άλλα όπλα.
Τι φαντάζεστε δηλαδή οτι όποιος έχει ένα αεροβόλο θα πάρει τα δάση και τα βουνά και θα αρχίσει το κυνήγι; Οχι βέβαια, πολύ που δεν έχουν ασχοληθεί με το κυνήγι αλλά θα ήθελαν, και είναι κάτοχοι αεροβόλου δεν είναι τόσο απλό να αρχίσουν. Το βλέπουν λίγο επιπόλαια να μου επιτραπεί η έκφραση. Εννοείτε πως μια σειρά από προϋποθέσεις θα ανατρέψουν τέτοιους πρόχειρους κυνηγούς.
Σήμερα πας στο κατάστημα αγοράζεις νόμιμα ένα αεροβόλο και την επομένη που κοπανάς κουτάκια στην αυλή σου με αυτό είσαι παράνομος!
Θέλω να πω, πως αυτός που θα βγεί πρώτος για κυνήγι με ένα αεροβόλο θα είναι ο ήδη κυνηγός, ο οποίος είναι συνηδειτοποιημένος ξέρει τι πρέπει να κυνηγήσει με το αεροβόλο, όπως ξέρει τι φυσιγγια χρησιμοποιεί στα ανάλογα θηράματα με το δίκανο του.
Το πρόβλημα δεν είναι ο κυνηγός, αυτός μπορεί να είναι και λαθροθήρας σήμερα όπως επίσης ένας πιτσιρικάς στη Καστοριά μπορεί να έχει βγεί και να κυνηγάει Αρκούδες με το Diana 350 του, και μάλιστα με διαμέτρημα 4,5. Η δική του βλακεία φταίει ή το γεγονός οτι δεν υπάρχει ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός και το θεσμικό πλαίσιο;
Εγώ νομίζω πως ο συνειδητοποιημένος κυνηγός δεν αποτελεί κίνδυνο ούτε για την πανίδα ούτε για τον αεροβολισμό.
Σκεφτείτε οτι εγώ δεν ενδιαφέρομαι για το κυνήγι, δεν έχω κυνηγήσει ποτέ και ούτε και πρόκειται, αλλά έχω πολλούς λόγους να πιστεύω πως αν επιτραπεί το κυνήγι με τα αεροβόλα θα ανοίξουν και άλλοι δρόμοι για τον αεροβολισμό!