Και γιατί να μην πάει απλά σε ένα σκοπευτήριο να εξασκηθεί;
Το ίδιο δεν κάνουν και οι κυνηγοί;Άμα θέλουν να κυνηγήσουν,κυνηγάνε.Άμα θέλουν να κάνουν προπόνηση πάνε και κάνουν skeet και trap.
Καλά και σωστά τα λες φίλε μου αλλά δυστυχώς η κατάσταση που περιγράφεις απέχει πολύ από την πραγματικότητα.....Μπορεί στα μέρη σου να έχεις αυτή τη δυνατότητα, αλλά στην υπόλοιπη επικράτεια το οργανωμένο σκοπευτήριο που θα δεχθεί και θα "αγκαλιάσει" τον αεροβολιστή σκοπευτή, είναι μια ουτοπία. Εκεί στο νότο κάνετε ένα μεγάλο και βασικό λάθος. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ! Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Έβρος, τόσα και τόσα μέρη....πείτε μου που έχει ένα τέτοιο σκοπευτήριο ? Για μια σκοπευτική εξόρμηση για τον προνομιούχο της πρωτεύουσας, αρκεί μια βόλτα μέχρι το σκοπευτήριο. Για τον μη προνομιούχο σημαίνει εξόρμηση στα μπαϊρια και τα πεδία βολής του Στρατού ή την άκρη του πουθενά, και πάλι με το φόβο μήπως τον γραπώσουν, διότι διέπραξε μέγα έγκλημα....βγήκε με το παράνομο αεροβόλο για να βαρέσει κουτάκια, χάρτινους στόχους και σιλουέτες..... ο παλιοτρομοκράτης !
Φίλε Μάνθο, το παράδειγμα που έφερες για τα εργαλεία της δουλειάς μας είναι άτοπο και δεν περίμενα να το διαβάσω από εσένα

Όσο για τη θήρα με αεροβόλο, μακάρι να επιτρεπόταν αύριο κιόλας. Και για τους έχοντες οικολογική συνείδηση που κόπτονται για το περιβάλλον και τα θηράματα, έχω να κάνω τις εξής, δυο, απλές ερωτήσεις :
Τι είναι πιο επιβλαβές για ένα οικοσύστημα, τα 8 grain μολύβδου που θα καταλήξουν στη φύση μετά τη βολή με το αεροβόλο για να πάρει ο κυνηγός το θήραμα ή τα 2 και πολλές φορές 3 φυσίγγια που το καθένα περιέχει 36 γραμμάρια μολύβδινα σκάγια, αν υπολογίσουμε ότι αυτή είναι μια μέση γόμωση ενός 12αριού φυσιγγίου.....Τι επιβαρύνει πιο πολύ το περιβάλλον....?
Έπειτα τί είναι καλλίτερο, μια σπαζοφτέρα τσίχλα ή κότσυφας που άρπαξε ένα σκάγι στη φτερούγα και χάθηκε λαβωμένη στο σφιχτό, γιατί ο σκοπευταράς ο κυνηγός μας τουφέκισε το πουλί από τα 40 μέτρα ή μια καλοζυγισμένη βολή μέσα από την οφθαλμίδα στο κεφάλι ή το λαιμό που θα καταβάλει άμεσα το θήραμα ?
Στο εξωτερικό που επιτρέπεται το αεροβόλο λέτε να νοιάζονται λιγότερο από εμάς για τη σωστή διαχείριση της πανίδας ? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Υ.Γ : Συγνώμη αν σας κούρασα με τη φλυαρία μου ή αν πλήγωσα με όσα είπα τους φίλους από το νότο ή οποιονδήποτε άλλον, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν συγχωρεί. Σαν χομπίστες μας έχουν επιβάλλει παράλογες απαγορεύσεις και περιορισμούς και κάποτε πρέπει αυτό να αλλάξει. Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας.