θα συμφωνησω σε ολα πλην του οτι δε θα πρεπει να επιτρεπεται για θηραματα που οι αλλοι κυνηγοι διωκουν με σκυλο.λες οτι ο αεροβολας θα χτυπαει πιθανον τα σκυλια η καταλαβα λαθος? πιο πιθανο ειναι να κινδυνευει ο ιδιος απο τα σκυλια η τον κυνηγο αφου θα ειναι κρυμενος παρα το αντιθετο.για να μην υπαρχει προβλημα ισως θα ηταν σωστο να επισημαινει τη θεση του πχ με καποιο σημαιακι σε πασαλο η δεν ξερω τι αλλο.
Σωστή η άποψη για το σημαιάκι, μου θυμίζει την σημαδούρα στο Υ/Κ που σημαίνει υποβρύχια δραστηριότητα.
Δικαιολογώντας όμως την άποψη μου θεωρώ ότι αφενός δεν είναι δίκαιο για το θήραμα να διώκεται ταυτόχρονα (συγχρόνως) με καρτέρι (π.χ. η μπεκάτσα στο καρτέρι απαγορεύεται) και με σκύλο(κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αν στο ίδιο πεδίο βρισκόταν ταυτόχρονα αεροβολάς και σκύλος δίωξης ή φέρμας) αφετέρου ότι οχλείται το σκυλί σε βαθμό που ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης του να θεωρεί ότι θα χαλάσει ο ειρμός της έρευνας του από μια αγνώστου προέλευσης βολίδα που θα σφυρίξει στα αυτιά του σκύλου. Εξάλλου ένας κυνηγετικός σκύλος π.χ. φερμας ενδεχομένως να φερμάρει (ποντα-φερμα) για αρκετή απόσταση το θήραμα. Αν δει το θήραμα ο sniper με την ισχυρή του Οφθαλμίδιο θα το τουφεκήσει και θα το αρπάξει ο σκύλος. 4 τα προβλήματα
1. Το σκυλί νομίζει ότι μπορεί να πιάσει το θήραμα δίχως να το μπλοκάρει και να το ξεπετάξει με εντολή του αφεντικού που θα τουφεκίσει. ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ
2. Ο αεροβολας εάν δεν είναι κυνόφιλος νομίζει ότι το θήραμα είναι δικό του ενώ στην πραγματικότητα είναι του σκύλου αφού αυτόν ακολούθησε με την Οφθαλμίδιο του είδε κάποια στιγμή το θήραμα και το τουφέκισε. Ο αεροβολάς δεν κάνει συναίνεση.
3. Χάλασε το κυνήγι του ιδιοκτήτη του σκύλου διότι το πουλί εάν δεν ήταν ο αεροβολάς θα σηκωνόταν και θα του δινόταν ευκαιρία να τουφεκήσει.
4. Όπως πολυ σωστά ανέφερες ο σκύλος θα φερμάρει τον sniper που είναι κρυμμένος και εάν στην ταραχή του ο ιδιοκτήτης τουφεκήσει ?
Ή μήπως πρέπει ο sniper να φοράει φωσφοριζέ γιλέκο ως ο νομος ορίζει κάτι που του χαλάει την κάλυψη.!!
Αποτέλεσμα συμπλοκή εάν δεν κυριαρχήσει η λογική.
Δεν μπορεί ταυτόχρονα κατά την γνώμη μου στο ίδιο πεδίο να συνυπάρχουν αεροβολάδες και κυνηγοί με σκυλιά για το ίδιο θηρεύσιμο είδος. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.