Εχθές εγκαινίασα το ολοκαίνουργιο Baikal MP 46 M στο Ζηρίνειο.
Εντυπώσεις:
Είναι ασφαλώς βαρύτερο από το Steyr, αλλά και σαφώς ελαφρύτερο από το FWB 65 με το οποίο είχα ξεκινήσει τις προπονήσεις μου. Άρχισε να με κουράζει μετά τις 50 βολές.
Η σκανδάλη του υπέροχη. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από σκανδάλες, αλλά μου έδινε την ίδια αίσθηση μ' εκείνην του Steyr.
Η λαβή του ογκωδέστατη και ακατέργαστη. Όπως έχω διαβάσει, οι Ρώσσοι θεωρούν δεδομένο οτι ο σκοπευτής θα την προσαρμόσει στο χέρι του. Η σκανδάλη ακουμπούσε σχεδόν στο άκρο της φάλαγγας του δακτύλου.
Η όπλισή του ήταν αρκετά άνετη και δεν με κούρασε καθόλου.
Μου πήρε περίπου 40 βολές για να ρυθμίσω. Διότι μόλις το πήρα έκανα μία "αυτενέργεια"... Άλλαξα το πίσω σκοπευτικό, ώστε το εύρος του να είναι στενότερο. Προφανώς, λοιπόν, το τοποθέτησα "κατά προσέγγισιν", με αποτέλεσμα να χρειάζονται πάρα πολλές ρυθμίσεις.
Εν τέλει, κατόρθωσα να το ρυθμίσω.
Οι τελευταία δεκάδα που έρριξα είχε κατά πλειονότητα συγκέντρωση στο 9 και 10 (αλλά με κάποια σφάλματα λόγω κοπώσεως: 7 και 6).
Επίσης, μου άρεσε η αυξημένη αδράνεια του όπλου κατά την βολή: η αθέλητη κίνησή του κατά την πίεση της σκανδάλης μου φάνηκε ότι ήταν μικρότερη από εκείνην που μου συνέβαινε όταν έρριχνα με τα ελαφρότερα PCP.
Ταύτα προς το παρόν!

Oratius