Διστυχώς δέν είμαι γνώστης των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Νομοθεσιών.
Αυτό που γίνεται πάντως στην Ελλάδα είναι το κάτι άλλο.
Πολύ σωστά ο Κύριος Νίκος στο Άρθρο 13 αναφέρει "Να συνταχθεί εξ αρχής ένας νέος, πλήρης νόμος με τίτλο: Κατοχή, διακίνηση και χρήση όπλων από τους
πολίτες"
Δέν μπορεί ένα διάταγμα των 14ων Άρθρων να εμπεριέχει όλα αυτά τα αντικείμενα (κατοχή - χρήση - εμπορία - αποθήκευση - μεταφορά κτλ...). Προσδιορίζει γενικά το κάθε αντικείμενο και δεν εστιάζει πουθενά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά.
Θα έπρεπε να εστιάζει σε κάθε τύπο όπλου, να διευκρινίζει την χρήση για την οποία προορίζεται και κάθε είδος να έχει υποκατηγορίες. Δηλαδή:Αεροβόλα όπλα (πιστόλια και τυφέκια), χρήση (σκοπευτική και θήρας), χώρος (σκοπευτήριο ή ύπαιθρο με περιορισμούς), σκοπευτικά (ανοιχτά, διόπτρες κτλ. για κάθε χρήση) και με αυτή τη λογική να ξεκαθαρίζει όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.
Πρέπει επίσης να παψουν να πιστεύουν ότι με αυτούς τους περιορισμούς θα χτυπήσουν την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, γιατί ώς γνωστό όλοι αυτοί είναι εντελώς παράνομοι καθώς και όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν.
Πιστευω ότι εάν πάρουμε πακέτο τους Ευρωπαϊκούς Νόμους μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε.
Όσο για τις δυνάμεις και τα διαμετρήματα διακρίνω μία συμπάθεια προς το .177 και κάποιοι χαρακτηρίζουν τα 12 ποδόλιβρα ώς ιδανικά.
Για τις σχετικές άδειες εγώ προσωπικά θα χαρώ να είμαι καθόλα νόμιμος με όποιο αντίτιμο και συνδρομή.
Για όσους επιθυμούν την βελτίωση και τις μεγάλες δυνάμεις δέν γνωρίζω πώς θα μπορουσε να δουλέψει.
Θα συμφωνήσω πάντως με τον φίλο mangusta μιάς και όσων αφορά αυτό το θέμα θα υπάρξουν γκρίνιες και φωνές. Κακά τα ψέματα είμαστε Έλληνες και είναι στη φύση μας η γκρίνια

.
Παρόλα αυτά η δικιά μου τοποθέτηση στην σελίδα του Υπουργείου θα έρθει μάλλον το Σάββατο που πιστεύω να βρώ χρόνο και να μελετήσω τον ισχύοντα Νόμο και τις αλλαγές, άν και απο ότι κατάλαβα οι αλλαγές εστιάζουν στα πυροβόλα όπλα όπως προαναφέρθηκε.