Ας το λήξουμε εδώ...
Φίλε altsam θα έλεγα κι εγώ να προσπαθήσεις να δεις λίγο πιο ανοιχτά όσα σου γράφουν οι υπόλοιποι φίλοι και να συνεχίσουμε την κουβέντα σε άλλη όμως βάση. Έχω ξεψαχνίσει τον νόμο και χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω τον ξέρω και τον έχω καταλάβει αρκετά καλά. Το μόνο πιθανό παραθυράκι που υπάρχει ή μπορεί να ανοιχτεί στον νόμο σχετικά με τις διόπτρες (γιατί τα αεροβόλα δεν μας απασχολούν, οι διόπτρες είναι που μας καίνε), είναι ο όρος "σκοπευτική διόπτρα". Ο νόμος περιορίζει τις
σκοπευτικές διόπτρες και τα
σκοπευτικά όπλα, τα οποία και τα δύο θέλουν άδεια χρήστη. Όπως είναι γραμμένος ο νόμος κάνει μπαμ ότι αναφέρετε στα πυροβόλα σκοπευτικά όπλα, ή εκεί είχε το μυαλό του ο νομοθέτης, αφήνοντας και μια μεγάλη πόρτα στο ορισμό του τι είναι σκοπευτικό όπλο στην ΣΚΟΕ. Είχα σκεφτεί να μπλέξω την αδελφή ενός πολύ καλού μου φίλου που είναι δικαστής και να μου πει αν μπορεί να βγει κάποια επίσημη άποψη για το αν μια διόπτρα σε αεροβόλο είναι
σκοπευτική διόπτρα. Στα χαρτιά που μάζεψες, τα οποία πραγματικά θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα σε όλους, έστω και με μαυρισμένο το όνομά σου, έχουν κάτι αντίστοιχο? Γενικά μπορείς να μας πεις περιληπτικά το τι αναφέρουν?
Προσωπικά αν είχα ένα έγγραφο που θα άνοιγε το δρόμο στον αεροβολισμό με διόπτρα στην Ελλάδα θα το ανέβαζα χωρίς δεύτερη σκέψη, μη σου πω ούτε το όνομά μου δεν θα έβγαζα. ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστή όμως η θέση σου να μην θες να φανεί το δικό σου όνομα, αλλά όταν λες ότι έχεις αποκτήσει, έστω με πολύ κόπο και χρήμα, ένα τόσο σημαντικό χαρτί θα ήταν καλό, αν όχι να το ανεβάσεις χωρίς το όνομά σου, τουλάχιστον να μας πεις περιληπτικά τι αναφέρει. Όσο δεν κάνεις ούτε το απλό, δεν προσφέρεις κανένα όφελος.
Έχουμε αναφορές και από άλλους που τους έχουν σταματήσει χωρίς καν έγγραφα και δεν τους έκαναν τίποτα. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να τα σβήσουμε όλα, και τους νόμους και τα νομικά θέματα επειδή ακόμα κανένας δεν πήγε φυλακή?
Φιλικά και περιμένοντας με αγωνία την απάντησή σου για το περιεχόμενο των εγγράφων που έχεις,
Δημήτρης
Υ.Γ. Μην μπλέκουμε τα αεροβόλα και τα "δελτία" τους γιατί ο νόμος δεν απαιτεί άδεια αεροβόλου, και τα δελτία όπλων αφορούν τα κυνηγετικά...(ίσως και πυροβόλα σκοπευτικά)