Αποστολέας Θέμα: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο  (Αναγνώστηκε 151557 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #135 στις: 10 Δεκεμβρίου, 2014, 23:34:44 μμ »
Το δικο σου θεμα που περιγραφεις σαν βολες αριστερα και λιγο χαμηλα, τυπικα μπορει να αποδοθει σε βαρυ πατημα της σκανδαλης, αλλα θα μπορουσε να ειναι και αυξηση του σφιξιματος των υπολοιπων δαχτυλων πανω στη λαβη κατα το πατημα.
Για τι οπλο μιλας αληθεια?
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Ghostrip

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 176
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #136 στις: 11 Δεκεμβρίου, 2014, 01:01:49 πμ »
miltos http://www.mec-shot.de/en/products/lterature/
ολα τα βιβλια της mec. οχι φτηνα αλλα με πολλες φωτογραφίες απο τοπ σκοπευτες και εξηγηση καποιων πραγματων. όσο για τα ιερατεια ... κατα την ταπεινή μου αποψη μόνο μια χωρα εξερευνησε το αθλημα επιστημονικά και πλεον δεν υπαρχει. Η πρωην σοβιετική ενωση μας εδωσε μεγαλους προπονητες, μεγαλους οπλουργους και πολλους σκοπευτες. Ακόμα και σήμερα η επιρροη της σοβιετικής σχολής (για issf σταθερό στόχο πάντα ) είναι τεραστια. Έχουν δωσει σκοπευτές σε άλλες χώρες (  σκοπευτες απο πρωην ανατολικό μπλοκ σε αυστραλία βραζιλία κλπ, προπονητες σε γερμανια ινδια βραζιλια αυστραλια αμερική κλπ ). Ελλαδα καποια στιγμή είχε φερει η ομοσπονδια 2 βουλγαρους προπονητες (σληβοφ-πελοβα) αλλα δεν εμειναν για πολύ.
Morini CM162E, Matchguns MG-2RF, Baikal IZH-46, Steyr LP-10, Feinwerkbau C55, Walther LP300 (sold), Crossman 357, Daisy Powerline 92, Feinwerkbau C62, Matchguns MG-1E,

Αποσυνδεδεμένος Dimitri

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 180
  • Too many Chiefs, not enough Indians.........
    • Dimitri
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #137 στις: 11 Δεκεμβρίου, 2014, 14:29:40 μμ »
Thorin, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Μου εβαλες πολλά για προβληματισμό και ας τα πάρω ένα ένα.

Παράθεση
Αργησα αλλα ηρθα και γω.

Για να δουμε αυτα που λεει ο φιλος Dimitri.

Σιγουρα κατ' αρχας οι τεχνικες της αγωνιστικης σκοποβολης εχουν εφαρμογη σε ολα τα ειδη οπλων και σε καποιο βαθμο και σε ολα τα αγωνισματα σκοποβολης.

Οταν μιλαμε για αγωνιστικα πυροβολα οπλα, οι τεχνικες εχουν πρακτικα απευθειας εφαρμογη με μικρες προσαρμογες.
Αν μιλαμε για 9αρια 45αρια κλπ, οι λεπτομερειες της τεχνικης συχνα χανονται στις κακες σκανδαλες, τις λαβες χωρις καμια εφαρμογη και την γενικη ελειψη ακριβειας αυτων των οπλων.


Εχεις δίκιο για τα 9άρια/45άρια. Δυστυχώς πέρα από τον περιορισμό ελάχιστου μήκους κάνης, τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τα όπλα εμπορίου, εκτός φυσικά από κάποια παραγωγής (production) που είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα απλά ή της open που επιτρέπονται πάρα πολλές βελτιώσεις.

Η σκανδάλη είναι το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα, μια και πολλές έχουν ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας (νεκρή διαδρομή) οπότε έχεις να παλέψεις και με αυτό. Αρκετά βέβαια έχουν "αγωνιστική" κατασκευή, οπότε η σκανδάλη είναι καλύτερη (αν και πάντα το βάρος είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αεροβόλου)

Οι λαβές είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία και ανάλογα με την κατηγορία είτε μπορείς είτε δε μπορείς να κάνεις κάτι. Βέβαια επειδή σε αυτά τα διαμετρήματα δεν πάς για σκοποβολή ακριβείας (ολυμπιακού τύπου) τα προβλήματα δεν σε ταλαιπωρούν τόσο πολύ. (στην πρακτική οι αποστάσεις παίζουν από 3 έως και 25 μέτρα, αλλά οι διαστάσεις του στόχου είναι σχετικά μεγάλες και απλά πρέπει να βάλεις την σφαίρα μέσα στον στόχο, όχι να πάς για κέντρο)

Παράθεση
Η τοποθετηση του δαχτυλου στην σκανδαλη που ανεφερεις εχει βαση αλλα περιλαμβανει και δοση γενικευσης.
Σωστο και οτι μια λαβη με κακη εφαρμογη επιρρεαζει την θεση του δαχτυλου στη σκανδαλη, αλλα στα αγωνιστικα οπλα που η σκανδαλη ρυθμιζεται προς ολες τις κατευθυνσεις αυτο το προβλημα ξεπερνιεται σχετικα απλα.
Το πατημα της σκανδαλης και η επιρροη του στην βολη δεν αφορα μονο τη σκανδαλη καθεαυτη.
Ειναι ενας συνολικος μηχανισμος που επιρρεαζει και τον τροπο που ισορροπουν οι πιεσεις ολων των δαχτυλων πανω στη λαβη.

Δεν το ήξερα για την ρύθμιση στα αγωνιστικά. Στα 9άρια δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές, οπότε ότι έχεις προσπαθείς να το εκμεταλευτείς με τον καλύτερο τρόπο.
Για τις πιέσεις των δαχτύλων το έχω δε'ι στην πράξη αφήνοντας επίτηδες διαφορετικό δάχτυλο κάθε φορά να μην αγγίζει την λαβή. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το μικρό δαχτυλάκι είναι αυτό που κάνει την περισσότερη ζημιά (και έιναι λογικά μια και λόγω απόστασης έχει και τον μεγαλύτερο μοχλό).

Παράθεση
Η ανακρουση παλι, στα αγωνιστικα αεροβολα πιστολια ειναι απο ελαχιστη ως ανυπαρκτη, και με σωστη τεχνικη γενικα μπορουμε να την αγνοησουμε.
Αλλα και στα πυροβολα περισσοτερο ο φοβος της ανακρουσης θα επιρρεασει την ευστοχια παρα η ανακρουση η ιδια.
Θυμαμαι εναν τυπο στο ΚΕΒΟΠ που μου τον συστησαν σαν αστυνομικο να πυροβολει μανιασμενα με μια Μ92FS προς την γενικη κατευθυνση του στοχου,
και οταν το οπλο αδειασε το επομενο πατημα του στη σκανδαλη κατεβασε ολο το οπλο και ενα μετρο κατω απο το στοχο.

Το spray and pray είναι πολύ αγαπητό σε πολύ κόσμο (όχι μόνο στο ΚΕΒΟΠ, αλλά παγκόσμια)  ;D (και λίγο πολύ όλοι περνάμε αυτή την φάση). Πρίν μερικές εβδομάδες είχαμε κρεμάσει μεταλλικούς δίσκους (περίπου 15-20 εκ διάμετρο) στα 25 μέτρα. Με σωστή σκόπευση η επιτυχίες ήταν σχεδόν 9 στις 10. Οι spray and pray απλά όργωναν το ανάχωμα από πίσω και άντε και 1 να πήγαινε στον στόχο.  ;D

Ναι στα πυροβόλα ο φόβος την ανάκρουσης είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα πολύ συνηθισμένο (αν ψάχνεσαι και θέλεις να μάθεις) είναι να βάλεις ανάμεσα τις σφαίρες και ένα αδρανειακό, οπότε μια και δεν υπάρχει ανάφλεξη και ανάκρουση, βλέπεις το τι πραγματικά κάνεις λάθος. Πιό σύνηθες από ότι βλέπω έιναι το κάτέβασμα από το ανέβασμα του όπλου.

Η ανάκρουση από μόνη της δεν είναι τόσο προβληματική (αν όλα τα άλλα γίνουν σωστά) μια και οι ταχύτητες είναι μεγάλες (συνηθως υπερηχητικές) και ο χρόνος του βλήματος μέσα στην κάνη πολύ μικρός (ειδικά σε σχέση με τα αεροβόλα). Υπεισέρχονται βέβαια και άλλοι παράγοντες, όπως ποιότητα και ρυθμός καύσης της πυρίτιδας, αλλά από ότι καταλαβαίνω περισσότερο στο follow through για την επόμενη βολή,παρά στην ίδια βολή.

Αν πραγματικά "ξεχάσεις" την ανάκρουση και ο πυροβολισμός έλθει σαν "έκπληξη" η σφαίρα βρίσκει στόχο.

Παράθεση
Πιο συγκεκριμενα το σχολιο μου για την ταση αριστερα στον στοχο μου σε σχεση με τη λαβη,
η λαβη μου εχει δεχτει σημαντικες μετατροπες τελευταια με αποτελεσμα μεχρι να οριστικοποιησω καποιες απο τις αλλαγες
και να συνηθησω τη νεα αισθηση και το feedback του οπλου να εχω αλλαγες στο POI.
Αν ειμουν σε αγωνα θα διατηρουσα ενα τροπο πιασιματος ας πουμε, και θα ρυθμιζα φυσικα τα σκοπευτικα.
Στη προπονηση με ενδιαφερει πιο πολυ το feedback καθε βολης και να γκρουπαρω,
ειδικα καθως δοκιμαζα και μικροαλλαγες στις πιεσεις απο στοχο σε στοχο το POI δεν ηταν προτεραιοτητα,
το σφαλμα στις 3 δεξιες παντως ηταν σαφες.

Σημαντική έλλειψη σε εμάς πάλι είναι η άνετη ρύθμιση των σκοπευτικών (με μερικές εξαιρέσεις). Οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι η βελτίωση της λαβής, της σκόπευσης και απο κεί και πέρα, αν τα κάνω όλα σωστά, να διορθώσω το σημείο σκόπευσης. Αν βέβαια πάω στο σκοπευτικό 22άρι, τότε μπορώ να παίξω και με τα σκοπευτικά.

Παράθεση
Το δικο σου θεμα που περιγραφεις σαν βολες αριστερα και λιγο χαμηλα, τυπικα μπορει να αποδοθει σε βαρυ πατημα της σκανδαλης, αλλα θα μπορουσε να ειναι και αυξηση του σφιξιματος των υπολοιπων δαχτυλων πανω στη λαβη κατα το πατημα.
Για τι οπλο μιλας αληθεια?

Κατά διαστήματα αντιμετώπισα και τα δύο. Τα ανακάλυπτα όταν έφτανα στο αδρανειακό φυσίγγι και ή έβλεπα το όπλο να κατεβαίνει επειδή έριχνα σφαλιάρα στην σκανδάλη ή να φεύγει αριστερά (και λίγο κάτω) επειδή έσφιγγα λίγο παραπάνω το μικρό δαχτυλάκι πολλές φορές και τα δυο.

Το καλό είναι ότι με το αδρανειακό, βλέπεις άμεσα το πρόβλημα και μπορείς να κάνεις τις απαράίτητες διορθώσεις (και φυσικά μετά από πολλές, μα πάρα πολλές επαναλλήψεις, να καταφέρεις να έχεις κάποια σταθερότητα). Ψάχνομαι βέβαια ακόμα πάρα πολύ και προσπαθώ να μαζέψω εμπειρίες και πληροφορίες από καθε σκοπευτικό άθλημα, μια και μπορεί να βοηθήσει, ακόμα και αν η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι διαφορετική από ότι μας μαθαίνουν στα πυροβόλα.

Συγνώμη για το "σεντόνι" και την κατάχρηση του χώρου.
Air Arms S410 SL XTRA FAC .22 Thumbhole + Mamba Lite 3-12X44
Browning AirStar 200
Crosman PC77, Crosman 1322, Stoeger Atac .177
Leapers Accushot 3-12X40, Hawke Varmint II 8-32X44, Bushnell 4X20

Αποσυνδεδεμένος Dimitri

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 180
  • Too many Chiefs, not enough Indians.........
    • Dimitri
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #138 στις: 11 Δεκεμβρίου, 2014, 15:06:56 μμ »
Thorin,

Συγνώμη, αλλά με το μακρυνάρι που έγραψα ξέχασα να απαντήσω και σε αυτό

Παράθεση
Για τι οπλο μιλας αληθεια?

CZ 75 SP01 Shadow (το απλό, όχι το orange)
Air Arms S410 SL XTRA FAC .22 Thumbhole + Mamba Lite 3-12X44
Browning AirStar 200
Crosman PC77, Crosman 1322, Stoeger Atac .177
Leapers Accushot 3-12X40, Hawke Varmint II 8-32X44, Bushnell 4X20

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #139 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 12:32:46 μμ »
Ωραιο οπλο το SP01, αν ειμασταν σε αλλη χωρα σιγουρα θα το αποκτουσα για 9αρι, με αλλαγη την σκανδαλη και σφυρα με τα single action και ενα ρυθμιζομενο σκοπευτικο...
Με τα ελληνικα δεδομενα που πρεπει να πληρωσεις νταβατζιλικι στον εμπορο, διπλο νταβατζιλικι στην τιμη για τις 9αρες, και να μην υπαρχει και τροπος να αποκτας οσα και οποια οπλα θες, παραμενω με τα αγωνιστικα που μου ειναι απαραιτητα...
Αν ειμασταν γερμανια σιγουρα θα ειχα φαληρισει απο τα πιστολια και τα τουφεκια που θα αγοραζα...
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #140 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 12:35:44 μμ »
Μιας και ειπαμε για την θεση της σκανδαλης, η CZ εχει επιλογη για κοντη και μακρυα σκανδαλη στα accesories...
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #141 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 12:47:21 μμ »
Στα ημιαυτοματα πιστολια, και στα αγωνιστικα που εχουμε στα δικα μας αγωνισματα, το "μυστικο" στον ελεγχο της σκανδαλης στις γρηγορες βολες ειναι να την αφηνεις να παει μπρος μονο μεχρι το reset. Ετσι δεν εχεις να ξαναπαρεις την λασκα, το firing pin block δεν εχει ξαναεμπλακει, και το βασικο ειναι οτι κανοντας μικρες κινησεις με το δαχτυλο δεν διαταρασεις και τα σφιξιματα στην λαβη.
Υπαρχει παντα ο κυνδυνος να κανεις short stroke την σκανδαλη και να την ξαναπατησεις πριν το reset, αλλα αυτο βλαπτει κυριως τα δικα μας αγωνισματα που ο στοχος θα κλεισει και θα χασεις τελειως την βολη, και το ξεπερνας με την προπονηση...
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Dimitri

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 180
  • Too many Chiefs, not enough Indians.........
    • Dimitri
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #142 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 14:04:51 μμ »
Οντως η επιλογή των σκοπευτικών του CZ75 SP01 Target είναι μια πολύ καλή λύση, αλλά όπως είπες μπαίνεις στην διαδικασία με τα κερατιάτικα και τις τρελες χρεώσεις (μια και για πολλά η απευθειας αγορα από το εξωτερικο είναι αδύνατη).

Οι σφαίρες, άλλη πονεμένη ιστορία, αλλά τι να κάνουμε το υπομένουμε και αυτό.

Το reset point το παλεύω ακόμα, αν και δεν θέλω να ανακατεύω πολλά πράγματα μαζί και ακόμα έιμαι στο στάδιο να διορθώσω λαβή και σκόπευση (μια και φοράω γυαλιά πολυεστιακά και πολλές φορές η σκόπευση είναι για κλάματα  ;D). Για να πώ την αλήθεια το πρόβλημά μου στο reset είναι το ανάποδο. Αντί να κάνω short stroke κάνω οριακό reset και ακόμα και το χάϊδεμα της σκανδάλης να συνεπάγεται πυροβολισμό (και την δεύτερη σφαιρα να έχει POI 10-15 πόντους πάνω από την πρώτη  ;D)

Μια ερώτηση σχετικά με το κλέιδωμα του καρπού στο αεροβόλο πιστόλι.

Όταν κλειδώνει ο καρπός το χέρι είναι στην ευθεια ή πρέπει να έχει μια τάση περιστροφής προς τα εμπρός/κάτω?

Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό, όπως το γράφω, αλλά το συσχετίζω με την διπλή λαβή στην πρακτική σκοποβολή όπου το αριστερό χέρι κοιτάζει 45 μοιρες κάτω και μετά κλειδώνεις και το δεξί έχει μια αντίστοιχη (αλλά μικρότερη κλίση προς τα πάνω) ώστε η "συνισταμένη΄" να έιναι "μηδέν"
Air Arms S410 SL XTRA FAC .22 Thumbhole + Mamba Lite 3-12X44
Browning AirStar 200
Crosman PC77, Crosman 1322, Stoeger Atac .177
Leapers Accushot 3-12X40, Hawke Varmint II 8-32X44, Bushnell 4X20

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #143 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 14:25:02 μμ »
Στα αγωνιστικα πιστολια, αεροβολα και πυροβολα αλλα περισσοτερο στα αεροβολα και τα πυροβολα για τα 50m η λαβη εχει σημαντικη κλιση (rake) και ο καρπος σπαει εντονα και κλειδωνει "παθητικα" χωρις να χρειαζεται να βαζεις δυναμη καθως ουσιαστικα κρεμαει στο κατω οριο της κινησης του. Ειναι η πιο συνηθισμενη πρακτικη, αν και καποιοι παλαιοτεροι που εχουν μαθει σε οπλα με μικρο rake οπως τα GSP και τα Hammerli 208 ρυθμιζουν τις λαβες τους πιο ορθιες.
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #144 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 14:28:32 μμ »
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10383807_10202991761049279_8997465208890141667_o.jpg

Εδω βλεπεις ποσο μεγαλη κλιση εχει η λαβη στο πιστολι των 50m οπου εμφανιζονται συνιθως και οι πιο ακραιες ρυθμισεις μιας και οι κανονισμοι δεν θετουν ορια στη σχεδιαση και τις διαστασεις του πιστολιου, εξ΄ ου και το παραδωσιακο ονομα του αγωνισματος "Ελευθερο Πιστολι".
Το συγκεκριμενο πιστολι ειναι Pardini K50 με λαβη Rink, και τα δαχτυλα ειναι σε επιπεδο με κλιση κοντα στις 45 μοιρες.
Εχουν εμφανιστει και πιο extreme κλισεις.
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Dimitri

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 180
  • Too many Chiefs, not enough Indians.........
    • Dimitri
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #145 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 14:57:13 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν μέσα μου συσχετισμοί από τεχνική σε ολυμπιακό πιστόλι και η μεταφορά τους στο 9άρι (και στην πρακτική)

Σχετικά με την ειδική βαρύτητα των δαχτύλων στην λαβή, αντιλαμβάνομαι ότι το σημαντικό ρόλο παίζουν ο αντίχειρας (όχι σαν αντίχειρας, αλλά το κομμάτι της ένωσης του με την παλάμη) και ο μέσος. Τα υπόλοιπα (παράμεσος μικρός) είναι περισσότερο ανενεργα (ή τελος πάντων συμπεριφέρονται σαν τμήμα του μέσου)

Το έχω καταλάβει σωστά ή τα έχω μπλέξει?
Air Arms S410 SL XTRA FAC .22 Thumbhole + Mamba Lite 3-12X44
Browning AirStar 200
Crosman PC77, Crosman 1322, Stoeger Atac .177
Leapers Accushot 3-12X40, Hawke Varmint II 8-32X44, Bushnell 4X20

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αερο&#
« Απάντηση #146 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 15:06:42 μμ »
Σωστα. Σε μια σωστη λαβη ταιριασμενη στο χερι, ολη τη δουλεια την κανει ο μεσος που τραβαει τη λαβη πισω στο V του αντιχειρα.
Ο αντιχειρας ευθυγραμμιζει χωρις να πιεζει τη λαβη, και τα υπολοιπα δαχτυλα αγκαλιαζουν με μικρη πιεση για συνεισφερουν στην σταθεροτητα αλλα και στο feedback. Βεβαια μεγαλο μερος του βαρους του οπλου στηριζεται στο palm rest και την συνολικη δομη της λαβης που εξασφαλιζει μεγαλη επιφανεια επαφης με το χερι για να μοιραστει το βαρος.
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA

Αποσυνδεδεμένος Dimitri

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 180
  • Too many Chiefs, not enough Indians.........
    • Dimitri
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #147 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 15:25:31 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Κυριακή που θα ανέβω ΚΕΒΟΠ θα εφαρμόσω ότι μου είπες και επανέρχομαι με feedback.
Air Arms S410 SL XTRA FAC .22 Thumbhole + Mamba Lite 3-12X44
Browning AirStar 200
Crosman PC77, Crosman 1322, Stoeger Atac .177
Leapers Accushot 3-12X40, Hawke Varmint II 8-32X44, Bushnell 4X20

Αποσυνδεδεμένος Thorin

  • Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2341
  • I shoot therefore I am
    • Σκοπευτική Λέσχη "ΖΕΥΣ"
Απ: Τεχνικές σκόπευσης με Ολυμπιακό Πιστόλι Αεροβόλο
« Απάντηση #148 στις: 12 Δεκεμβρίου, 2014, 15:31:01 μμ »
Σε ποιο πεδιο πας? Δεν εχουμε αγωνα Αθηνα αυτο το ΣΚ οποτε μπορει να κανω καμια βολτα να πετυχω κανενα γνωστο.
Steyr LP-10 - FWB C55 --- Baikal IJ-35M
Diana mod.38 4,5 - Weihrauch HW77 4,5 - Umarex 850 4,5 - Gamo Shadow 640 4,5
S&W 586 6" - Walther CP99 - Daisy 44 6" & 8" - Crosman 357 4" & 8" - ΗW40PCA