Καλως ηρθες στην παρεα μας.Αν και η επιλογη σου στο ποσο που διαθετεις ειναι σχεδον οτι καλιτερο σε ποιοτητα ριξε και μια ματια στο HW90 σε gas ram με καποια εξτρα παραπανω παντα σε 5,5 για αυτα τα δυο οπλα.Μην βιαστεις διαβασε πολυ, υπαρχουν πολλα για αυτα τα δυο οπλα και θα μπορεις ποιο ευκολα να αποφασησεις, να εχεις και το νου σου στις αγγελιες, κατα καιρους βγαινουν καποια ''διαμαντια'' καλη συνεχεια.
Καλησπέρα κι από 'μένα!..είμαι πριν το "μεγάλο" βήμα για αγορά πρώτου αεροβόλου και μεσα από τις συμβουλές και τις τοποθετήσεις σας προσπαθώ να ενημερωθω ώστε να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για 'μένα!..έχω διαβάσει διάφορα,άλλα κατανοητά και άλλα σχεδόν αλαμπουρνέζικα (για τις ελάχιστες γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα του αεροβόλου)..Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ κοντά στο να καταλήξω..(HW 80!!Αλήθεια τι γνώμη έχετε;;Το παρουσιάζουν ως το καλύτερο σπαστής κάννης!!) αλλά δε βιάζομαι.. Το κόστος δε θέλω να υπερβαίνει τα 400€,οπότε πάω σε ελατηρίου και με ενδιαφέρει σε 5.5 διαμέτρημα! Τώρα ιδιαιτερότητες του τύπου σπαστή κάννη ή όχι,κοντή έκδοση ή μακριά..δεν ξέρω πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα (ουσιαστικά και όχι "ζορίζεσαι στην όπλιση με το κοντό και τέτοια"!!Τι τά 'χουμε τα νιάτα..!!)Όπως και νά 'χει θα τη βρω την άκρη ελπίζω με τη βοήθειά σας.. :-)
Παράθεση από: zordi στις 10 Οκτωβρίου, 2013, 15:14:28 μμΚαλησπέρα κι από 'μένα!..είμαι πριν το "μεγάλο" βήμα για αγορά πρώτου αεροβόλου και μεσα από τις συμβουλές και τις τοποθετήσεις σας προσπαθώ να ενημερωθω ώστε να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για 'μένα!..έχω διαβάσει διάφορα,άλλα κατανοητά και άλλα σχεδόν αλαμπουρνέζικα (για τις ελάχιστες γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα του αεροβόλου)..Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ κοντά στο να καταλήξω..(HW 80!!Αλήθεια τι γνώμη έχετε;;Το παρουσιάζουν ως το καλύτερο σπαστής κάννης!!) αλλά δε βιάζομαι.. Το κόστος δε θέλω να υπερβαίνει τα 400€,οπότε πάω σε ελατηρίου και με ενδιαφέρει σε 5.5 διαμέτρημα! Τώρα ιδιαιτερότητες του τύπου σπαστή κάννη ή όχι,κοντή έκδοση ή μακριά..δεν ξέρω πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα (ουσιαστικά και όχι "ζορίζεσαι στην όπλιση με το κοντό και τέτοια"!!Τι τά 'χουμε τα νιάτα..!!)Όπως και νά 'χει θα τη βρω την άκρη ελπίζω με τη βοήθειά σας.. :-) Για 5,5 τα οπλα που διάλεξες είναι οτι καλύτερο.Κλείνω προς το HW90 που πρότεινε ο Ηρακλής.Αλλά γιατί το θέλεις το 5,5? Μήπως να πήγαινες στο HW97 ή HW77 σε 4,5 με λιγότερο κλώτσιμα και πιο ευθεία καμπύλη?
Παράθεση από: 1987Legion1987 στις 13 Οκτωβρίου, 2013, 11:50:15 πμΠαράθεση από: zordi στις 10 Οκτωβρίου, 2013, 15:14:28 μμΚαλησπέρα κι από 'μένα!..είμαι πριν το "μεγάλο" βήμα για αγορά πρώτου αεροβόλου και μεσα από τις συμβουλές και τις τοποθετήσεις σας προσπαθώ να ενημερωθω ώστε να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για 'μένα!..έχω διαβάσει διάφορα,άλλα κατανοητά και άλλα σχεδόν αλαμπουρνέζικα (για τις ελάχιστες γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα του αεροβόλου)..Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ κοντά στο να καταλήξω..(HW 80!!Αλήθεια τι γνώμη έχετε;;Το παρουσιάζουν ως το καλύτερο σπαστής κάννης!!) αλλά δε βιάζομαι.. Το κόστος δε θέλω να υπερβαίνει τα 400€,οπότε πάω σε ελατηρίου και με ενδιαφέρει σε 5.5 διαμέτρημα! Τώρα ιδιαιτερότητες του τύπου σπαστή κάννη ή όχι,κοντή έκδοση ή μακριά..δεν ξέρω πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα (ουσιαστικά και όχι "ζορίζεσαι στην όπλιση με το κοντό και τέτοια"!!Τι τά 'χουμε τα νιάτα..!!)Όπως και νά 'χει θα τη βρω την άκρη ελπίζω με τη βοήθειά σας.. :-) Για 5,5 τα οπλα που διάλεξες είναι οτι καλύτερο.Κλείνω προς το HW90 που πρότεινε ο Ηρακλής.Αλλά γιατί το θέλεις το 5,5? Μήπως να πήγαινες στο HW97 ή HW77 σε 4,5 με λιγότερο κλώτσιμα και πιο ευθεία καμπύλη? Η αλήθεια είναι πως υπερισχύει το ελατήριο (στις προτιμήσεις μου) και δύσκολα θα "φύγω" από το 80άρι εφ' όσων οι περισσότεροι "ειδικοί" μου λένε πως(σε 5.5) είναι..μονόδρομος!Τώρα για το διαμέτρημα με ενδιαφέρει σε 5.5 λόγω της μεγαλύτερης ενέργειας που μεταφέρει το σφαιράκι σε μεγάλες κυρίως αποστάσεις (αν σας έχω διαβάσει σωστά!).. Η καμπύλη,από τη στιγμή που το μάθω,δε θα παίζει ρόλο..(νομίζω..)
....εεμμμμ και το HW95 να προτείνω και εγώ που είναι επίσης σπαστής κάννης, ελαφρύτερο από 80 & 97 αλλά και ικανής δύναμης για το μπόϊ του ...αλλά να μπει στην λίστα και ένα ΑΑ ΤΧ200 .22 αν επιτρέπει το βαλάντιο που δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα κύριοι Για να μην ισχυρίζονται πως είμαστε όλοι γερμανόφιλοι εδώ μέσα...