Παιδιά γεια χαρά!Μόλις γράφτηκα φόρουμ, και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αγορά του πρώτου μου αεροβόλου τυφεκίου. Αρχικά έχω βάλει ως ταβάνι τα 160 ευρώ. Να πω επίσης ότι δεν είμαι απο αυτούς που "πιάνουν τα χέρια τους" οπότε θα ήθελα κάτι που να δουλεύει σωστά "out of the box" που λένε και στο χωριό μου. Το θέλω για plinking (μέχρι 100m)και small game (μέχρι 50-60m) (ναι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ). Μιας και θα το χρησιμοποιώ και για small game αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να πάω με .22 κάνη άλλα εννοείται δεκτά τα σχόλια σας περί διαμετρήματος. Κάποια που έχω στο μυαλό μου είναι:KRAL SAFARI MAGNUM 5.5HATSAN MOD. 99 5.5Επίσης θα ήθελα και το σχόλιο σας σχετικά με το τι τύπου διόπτρα να αγοράσω (και πάλι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ) για την χρήση που το θέλω (σε λογικές για έναν φοιτητή τιμές ).Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παράθεση από: trelosrockas στις 03 Μαρτίου, 2015, 23:12:54 μμΠαιδιά γεια χαρά!Μόλις γράφτηκα φόρουμ, και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αγορά του πρώτου μου αεροβόλου τυφεκίου. Αρχικά έχω βάλει ως ταβάνι τα 160 ευρώ. Να πω επίσης ότι δεν είμαι απο αυτούς που "πιάνουν τα χέρια τους" οπότε θα ήθελα κάτι που να δουλεύει σωστά "out of the box" που λένε και στο χωριό μου. Το θέλω για plinking (μέχρι 100m)και small game (μέχρι 50-60m) (ναι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ). Μιας και θα το χρησιμοποιώ και για small game αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να πάω με .22 κάνη άλλα εννοείται δεκτά τα σχόλια σας περί διαμετρήματος. Κάποια που έχω στο μυαλό μου είναι:KRAL SAFARI MAGNUM 5.5HATSAN MOD. 99 5.5Επίσης θα ήθελα και το σχόλιο σας σχετικά με το τι τύπου διόπτρα να αγοράσω (και πάλι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ) για την χρήση που το θέλω (σε λογικές για έναν φοιτητή τιμές ).Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΕγώ θα σου πρωινά στα χρήματα που ψάχνεις και αφού είναι και η πρώτη σου επαφή δυο αεροβόλα αλά σε 4,5 που έχουν αποδεχτεί άψογα για τα λεφτά τους .1) Slavia 631 (πολύ καλό αλά σχετικά αδύναμο μέχρι τα 45 μετρά είναι ποίημα) γενικά είναι απίστευτα διασκεδαστικό και ελαφρύ συν κομψό2) Bam 26 απομίμηση του ΗW95 και αφού πιάνουν και τα χεριά σου και με λίγο διάβασμα στο φόρουμ θα σου δώσει ατελείωτες ώρες ευχαρίστησηςΑλά επειδή βλέπω ότι κυνηγάς την δύναμη και το θες για plinking to hatsan σε καλύψει αλά πάντως σκέψου σοβαρά τα δυο που σου πρωτινά για ποιο ποιοτική σκοποβολή πάνταΑπό δίοπτρα τώρα μια hawk 3*9x40 με μονοκόμματη βάση
Παράθεση από: vampeyes στις 04 Μαρτίου, 2015, 02:55:47 πμΠαράθεση από: trelosrockas στις 03 Μαρτίου, 2015, 23:12:54 μμΠαιδιά γεια χαρά!Μόλις γράφτηκα φόρουμ, και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αγορά του πρώτου μου αεροβόλου τυφεκίου. Αρχικά έχω βάλει ως ταβάνι τα 160 ευρώ. Να πω επίσης ότι δεν είμαι απο αυτούς που "πιάνουν τα χέρια τους" οπότε θα ήθελα κάτι που να δουλεύει σωστά "out of the box" που λένε και στο χωριό μου. Το θέλω για plinking (μέχρι 100m)και small game (μέχρι 50-60m) (ναι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ). Μιας και θα το χρησιμοποιώ και για small game αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να πάω με .22 κάνη άλλα εννοείται δεκτά τα σχόλια σας περί διαμετρήματος. Κάποια που έχω στο μυαλό μου είναι:KRAL SAFARI MAGNUM 5.5HATSAN MOD. 99 5.5Επίσης θα ήθελα και το σχόλιο σας σχετικά με το τι τύπου διόπτρα να αγοράσω (και πάλι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ) για την χρήση που το θέλω (σε λογικές για έναν φοιτητή τιμές ).Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚεκτημένη ταχυτιτα φίλε μου συγγνώμη "Αν πιάνουν τα χέρια σου" ήθελα να γράψω δικό μου λαθοςΕγώ θα σου πρωινά στα χρήματα που ψάχνεις και αφού είναι και η πρώτη σου επαφή δυο αεροβόλα αλά σε 4,5 που έχουν αποδεχτεί άψογα για τα λεφτά τους .1) Slavia 631 (πολύ καλό αλά σχετικά αδύναμο μέχρι τα 45 μετρά είναι ποίημα) γενικά είναι απίστευτα διασκεδαστικό και ελαφρύ συν κομψό2) Bam 26 απομίμηση του ΗW95 και αφού πιάνουν και τα χεριά σου και με λίγο διάβασμα στο φόρουμ θα σου δώσει ατελείωτες ώρες ευχαρίστησηςΑλά επειδή βλέπω ότι κυνηγάς την δύναμη και το θες για plinking to hatsan σε καλύψει αλά πάντως σκέψου σοβαρά τα δυο που σου πρωτινά για ποιο ποιοτική σκοποβολή πάνταΑπό δίοπτρα τώρα μια hawk 3*9x40 με μονοκόμματη βάσηvampeyes ,να με συμπαθας αλλα ειπε οτι ΔΕΝ ειναι απο αυτους που πιανουν τα χερια τους...φιλε καλως ορισες και απο εμενα,αναμεσα απο αυτα τα δυο απου αναφερεις ,απο αυτα που γραφονται κατα καιρους (δεν εχω ο ιδιος αποψη για το οπλο),καλυτερα θα ηταν να πας στο hatsan. απο κει και περα το bam 26 που σου προτεινει ο συνφορουμιτης ειναι μια καλη επιλογη αλλα και το bam 19 επισης με λιγο χαιδεμα απο καποιον που ξερει 2 πραγματα θα σου κανει τα κεφια στα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις αυτην τη στιγμη και πιο κατω ακομα...καλη διαμονη,καλο διαβασμα,καλη τυχη στην επιλογη σου αλλα και στην ενασχοληση σου με το αεροβολο (οπλο και φορουμ).τα περι small game καντο καλυτερα pest control εντος ιδιοκτησιας σου και ακομη καλυτερα,κρατα το μυστικο για τον εαυτο σου (οπως κανουν οι μισοι αν οχι παραπανω ),διοτι θα εχεις να υποστεις γκρινια απο τους αλλους μισους,συν οτι γενικα ειναι προκληση... οταν με το καλο πρυτανευσει η κοινη λογικη σε αυτη την χωρα,αλλαξουν οι νομοι και τα πραγματα,το ξανασυζηταμε ετσι?καλη σου ημερα!!
Παράθεση από: trelosrockas στις 03 Μαρτίου, 2015, 23:12:54 μμΠαιδιά γεια χαρά!Μόλις γράφτηκα φόρουμ, και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αγορά του πρώτου μου αεροβόλου τυφεκίου. Αρχικά έχω βάλει ως ταβάνι τα 160 ευρώ. Να πω επίσης ότι δεν είμαι απο αυτούς που "πιάνουν τα χέρια τους" οπότε θα ήθελα κάτι που να δουλεύει σωστά "out of the box" που λένε και στο χωριό μου. Το θέλω για plinking (μέχρι 100m)και small game (μέχρι 50-60m) (ναι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ). Μιας και θα το χρησιμοποιώ και για small game αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να πάω με .22 κάνη άλλα εννοείται δεκτά τα σχόλια σας περί διαμετρήματος. Κάποια που έχω στο μυαλό μου είναι:KRAL SAFARI MAGNUM 5.5HATSAN MOD. 99 5.5Επίσης θα ήθελα και το σχόλιο σας σχετικά με το τι τύπου διόπτρα να αγοράσω (και πάλι γνωρίζω τα περί νομοθεσίας ) για την χρήση που το θέλω (σε λογικές για έναν φοιτητή τιμές ).Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚεκτημένη ταχυτιτα φίλε μου συγγνώμη "Αν πιάνουν τα χέρια σου" ήθελα να γράψω δικό μου λαθοςΕγώ θα σου πρωινά στα χρήματα που ψάχνεις και αφού είναι και η πρώτη σου επαφή δυο αεροβόλα αλά σε 4,5 που έχουν αποδεχτεί άψογα για τα λεφτά τους .1) Slavia 631 (πολύ καλό αλά σχετικά αδύναμο μέχρι τα 45 μετρά είναι ποίημα) γενικά είναι απίστευτα διασκεδαστικό και ελαφρύ συν κομψό2) Bam 26 απομίμηση του ΗW95 και αφού πιάνουν και τα χεριά σου και με λίγο διάβασμα στο φόρουμ θα σου δώσει ατελείωτες ώρες ευχαρίστησηςΑλά επειδή βλέπω ότι κυνηγάς την δύναμη και το θες για plinking to hatsan σε καλύψει αλά πάντως σκέψου σοβαρά τα δυο που σου πρωτινά για ποιο ποιοτική σκοποβολή πάνταΑπό δίοπτρα τώρα μια hawk 3*9x40 με μονοκόμματη βάση
Τώρα για σωστή λειτουργία "out of the box" που λένε στο χωριό σου κράτα μικρό καλάθι γιατί τα πάσης φύσεως προβληματάκια από μικρά έως κανονικά "φάουλ" μπορεί να υπάρχουν σε όλα τα όπλα όλων των κατηγοριών τιμής και ποιοτήτων - αυτό καλύτερα να το κατανοήσεις/αποδεχθείς/"χωνέψεις" από τώρα (για να μην στεναχωριέσαι άδικα στο μέλλον).
"... τα περι small game καντο καλυτερα pest control εντος ιδιοκτησιας σου και ακομη καλυτερα,κρατα το μυστικο για τον εαυτο σου (οπως κανουν οι μισοι αν οχι παραπανω ),διοτι θα εχεις να υποστεις γκρινια απο τους αλλους μισους,συν οτι γενικα ειναι προκληση... οταν με το καλο πρυτανευσει η κοινη λογικη σε αυτη την χωρα,αλλαξουν οι νομοι και τα πραγματα,το ξανασυζηταμε ετσι? "
........καλυτερα σε δοκιμασμενες λυσεις να ψαχτεις (θα λεγα)
Γνωμη μου πως ,πλινκιν στα 100μ και small game στα 60μ ,με 160 ευρω και 5,5mm διαμετρημα δεν ειναι εφικτο. Εκτος αν πλινκιν εννοεις κανενα στοχο μεγεθους κουβα. Αυτο που θελω να πω ειναι πως τα ελατηρια οσο πιο μεγαλου διαμετρηματος και δυναμης ειναι αλλο τοσο κλωτσανε και αρα υστερεις σε σκοπευση.(εννοω για αεροβολα μεχρι 160ευρω).(υστερεις σε σκοπευση και λογω κλωτσηματος αλλα και λογω μεγαλης καμπυλης τροχιας βληματος).Παλιοτερα ειχα και εγω αυτο το σκεπτικο γι'αυτο στο αναφερω. Μετα απο την εμπειρια που απεκτησα καταλαβα πως το καλυτερο διαμετρημα για ελατηριο ειναι το 4,5.Ρωτα και τους παλιους και παρε γνωμες ωστε να αγορασεις κατι που και θα κανεις τη δουλεια σου και θα το ευχαριστηθεις.