John,ένας μίνι οδηγός αγοράς ανά βήματα είναι ο εξής:1ον:Είδος σκοποβολής(αθλητικό,αναψυχής,plinking,FT,benchrest κ.τ.λ.).2ον:είδος όπλου,ελατηρίου,πνευματικό,gas-ram,προσυμπιεσμένο(συνήθως συνάδει με το είδος σκοποβολής).3ον:Κόστος αγοράς(ΠΡΟΣΟΧΗ!εδώ πρέπει να συμπεριλάβεις και ένα ποσό για την αγορά τρόμπας ή φιάλης-αν πρόκειται για προσυμπιεσμένο-θήκης,διόπτρας κ.τ.λ.).Πολλοί δεν το συνυπολογίζουν με αποτέλεσμα να αγοράζουν φθηνότερα και χαμηλότερης ποιότητας παρελκόμενα.4ον:Μέγεθος(Δηλ. βάρος και μήκος του όπλου)Πολύ σημαντικό και ας παραβλέπεται από πολλούς.Yπάρχουν περιορισμοί σε κάποια όπλα σύμφωνα με τον σωματότυπο μας.Όσο και όμορφα να φαντάζουν κάποια,αν δεν μας εξυπηρετούν στην σκόπευση,είναι άχρηστα.5ον:Αξιοπιστία και τιμή μεταπώλησης(Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγοράζουμε ένα όπλο με άλλα κριτήρια και στην πορεία αλλάζουμε γνώμη με αποτέλεσμα το χάσιμο χρημάτων.Επίσης σημαντική είναι η αξιοπιστία για λόγους ευνόητους).6ον:Διαβάζουμε προσεκτικά(αφού έχουμε καταλήξει σε 2-3 όπλα),τυχόν ανασκοπήσεις που υπάρχουν στο φόρουμ και προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιους που ήδη έχουν τα όπλα και τους παρακαλούμε αν γίνεται να τα δούμε από κοντά και να τα δοκιμάσουμε.Όσο και να είναι χίλιες λέξεις μία εικόνα,δεν αντικαθιστά με τίποτα το real thing.7ον:Στην περίπτωση που υπάρχει κοντά μας κάποιο σκοπευτήριο,πάμε μία βολτά και βλέπουμε από κοντά και εν ώρα δράσης διάφορα όπλα.Με την ίδια λογική του βήματος 6,μπορούμε να δοκιμάσουμε πολύ περισσότερα όπλα απ'ότι φανταζόμαστε από κοντά.Φιλικά,Harry.
Παράθεση από: john25 στις 22 Νοεμβρίου, 2009, 21:33:49 μμΔιαβαζοντας τισ συζητησεις βλεπω πολλα θετικα σχολια για τα weihrauch ειδικοτερα για το 77,97.φιλαρακι 97 Κ δαγκωτο οι Γερμανοι στα 9?Κ τους δινουν ρεσταεδω και 70 χρονια και εγω πισω του ειμαι το διαμετρημα δεν μπορω να αποφασισω
Διαβαζοντας τισ συζητησεις βλεπω πολλα θετικα σχολια για τα weihrauch ειδικοτερα για το 77,97.
Παράθεση από: luger42 στις 23 Νοεμβρίου, 2009, 16:35:23 μμΠαράθεση από: john25 στις 22 Νοεμβρίου, 2009, 21:33:49 μμΔιαβαζοντας τισ συζητησεις βλεπω πολλα θετικα σχολια για τα weihrauch ειδικοτερα για το 77,97.φιλαρακι 97 Κ δαγκωτο οι Γερμανοι στα 9?Κ τους δινουν ρεσταεδω και 70 χρονια και εγω πισω του ειμαι το διαμετρημα δεν μπορω να αποφασισω Παιζει ενα 98κ του 44 με τους αετους γνησιο πραμα κοντα στο χιλιαρικο και βγαινει τωρα η αδεια για μεγαλο διαμετρημα και ψηνομαι.Αραγε για αγωνες στα 300μ ειναι ανταγωνιστικο?