Λογω ότι δεν εχω ασχοληθει ποτε, οπως προειπα, με το αθλημα αυτο, και λιγικα δεν μπορω να ξερω αν θα "κολλησω" τελικα, δεν θα ήθελα να δαπανησω μεγαλο ποσο για αγορα όπλου. Ετσι, περιορισα τις επιλογες μου στα 2 επομενα οπλα των οποίων οι τιμες ειναι καλες:1. Gamo Shadow 1000 (εφοσον και με αυτο εριξα και μου αρεσε σαν οπλο/πιασιμο/ζυγισμα/βαρος κλπ)2. Stoeger-Beretta X20Και τωρα οι βασικες ερωτησεις, και συγχωρηστε με εκ των προτερων για αυτες: ειμαι βεβαιος ότι εχουν απαντηθει πολλες φορες, αλλα και στο φορουμ αυτο διαβασα πολλες αντικρουομενες αποψεις και - ως εντελως αρχαριος - μαλλον μπλεχτηκα παρα διαφωτιστηκα....1. Να επιλεξω 4.5mm ή 5.5mm για τον σκοπό που θελω το οπλο;2. Ποιες ταχυτητες οπλου να κοιταω; ποια ειναι η ταχυτητα που κανει ενα οπλο αξιολογο; γυρω στα 200m/sec?3. Τα παραπανω οπλα θεωρουνται καλες επιλογες; (οι εκδοσεις με πλαστικο κοντακι)Να αναφερω, πως δεν θα ηθελα να ξεπερασω το οριο των 200 ευρω για οπλο, εφοσον η αγορα θα συνοδευτει και με διοπτρα. Εχω θεσει ενα συνολικο κοστος στα 300 ευρω περιπου.Και 2 ακομα ερωτησεις: 4. Τελικα, δεν εχω βγαλει ακρη αν τα ΒΑΜ ειναι καλα/μετρια ή κακά οπλα. Διαβασα αρκετα στο φορουμ, και απο μη κατοχους βλεπω κακες κριτικες, ενω απο κατοχους πολυ καλες. Τελικα τι ισχυει;5. Με το θεμα διοπτρα, δεν εχω καταλαβει αν στα οπλα που αναφερουν ότι εχουν θεση για διοπτρα φοριεται κατευθειαν ή αν θελει δικη της βαση ουτως ή άλλως.