Ο αγροφύλακας είναι σαν τον Α'ι' Βασίλη. Όλοι τον έχουν ακούσει, μα κανένας δεν τον έχει δει.
Ειμαι υπερ του κυνηγιου με αεροβόλα. Ηδη ομως εχεται επισημάνει τα προβληματα που ενδεχεται να προκυψουν αν αυριο οποιος εχει αεροβόλο το παρει και βγεί στο βουνο ή στην ταράτσα του.Στην Ελλαδα δεν γνωρίζουμε τι θα πει qualification και νομιζουμε οτι ολοι κανουμε για ολα. Να το κανω λιανά. Οταν ημουν στην Μ Βρεττανία ειδα εκπαιδευτικό προγραμμα νοσηλευτριων διαρκειας αρκετων μηνων για να μαθουν να περνουν αιμα απο ασθενείς. Στο τελος κοπηκαν και οι 8. καμμια δεν κριθηκε επαρκής και πηγαν για αλλες. Το προγραμμα αυτο ειχε μεγαλο κοστος αλλα δεν το λογαριασαν αφου ΔΕΝ ηταν επαρκείς. Εδω προσλαμβανουν ενα κοριτσακι που περασε πριν 3 χρονια στο ΑΣΕΠ και δουλευε σε supermarket, το "βαφτίζουν" απο την πρωτη μερα νοσηλευτρια και το χωνουν στα επειγοντα να κανει ο.τι και η πιο εμπειρη. Γινομαι κουραστικος ισως αναφεροντας ενα παραδειγμα απο τον μικροκοσμό μου, αλλα το νοημα ειναι οτι δεν θελω να δοθει το κυνηγι με αεροβόλα ετσι χυμα σε οποιονδηποτε, οπως γινεται αιωνες τωρα με το κυνηγι.Κατα την γνωμη μου χρειάζεται πρωτα σωστη νομοθεσια και διαχωρισμος των αδειων για αεροβολα κατα τα διεθνη πρωτυπα. Εκπαιδευση του υποψηφίου μεσα απο Ομιλους Field Target. Και εφοσον κριθει μεσα απο τους αγωνες να εχει δικαιωμα να κυνηγησει. Ετσι εκτος απο τεχνική και γνωση ειναι πιθανον (οχι βεβαιο) οτι θα αποκτησει και συνειδηση "αεροβολιστή" γνωριζοντας τα ΟΡΙΑ του ιδιου και του οπλου του.Διαφορετικά με το μυαλο που διεπει εμας τους νεοελληνες μας βλεπω να διασυρομαστε απο οικολογους κλπ εως να καταντησουμε χωρα μονοφθαλμων. Συγγνωμη για την απαισιοδοξια αλλα αυτα που ζω καθημερινα στην δουλειά μου και βλεπω και στα βουνα μας, δεν μου επιτρεπουν να αισιοδοξω οτι με το κυνηγι με αεροβόλα αν δεν στηθει με προϋποθεσεις τα πραγματα θα ειναι διαφορετικά. Να καταλαβουμε ολοι μας οτι δεν ειμαστε ικανοι για ολα πανω απο ολα και οτι ο αποκλεισμός μας απο κατι που θελουμε μπορει να μας πικραίνει αλλα οφελει το συνολο.
Εγω πιστευω οτι αν επιτραπει,τοτε οχι περισσοτερη αλλα λιγοτερη εγκληματικοτητα θα υπαρχει καθως αυτη τη στιγμη εγω πχ που ειμαι σαλεμενος ,θα αναγκαστω να αγορασω λειοκαννο για να κυνηγησω.αλλα επειδη κανεις δε θα παρει χαμπαρι οτι ειμαι σαλεμενος και θα αποκτησω τελικα το οπλο,μεθαυριο που θα μου ερθει μια τρελη στιγμη θα πυροβολησω και θα σκοτωσω το γειτονα που παρκαρει εξω απο την πορτα μου!!! Στην ουσια απαγορευοντας μας το κυνηγι με αεροβολο,επιτρεπουν την κυκλοφορια περισσοτερων επικινδυνων οπλων και καποια απο αυτα θα καταληξουν αναποφευκτα σε λαθος χερια.τωρα θα μου πειτε οτι και τα αεροβολα μπορει να καταληξουν καπως ετσι,αλλα για να σκοτωσεις καποιον θα πρεπει να προσπαθησεις πολυ...η μαλλον παρα πολυ! Εδω θα συμφωνησω και με τη διαπιστωση του φιλου birigogos περι χρηματικων συμφεροντων. Ας προσπαθησουμε λοιπον να τους πεισουμε οτι θα τα παρουν γερα και απο τη δικη μας την τρελα ωστε να νομιμοποιοηθει το αεροκυνηγι αμεσα!!!ΕΛΕΟΣ και ΑΙΣΧΟΣ
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στη Γερμανία με τους διαφόρους ΦΟΝ ποε είναι κάτοχοι των εκτάσεων.Το θέμα είναι πως αναφέρεις την ευσυνειδησία σου ως κυνηγός όταν ασκείς σωστά τα καθήκοντα σου για τη νόμιμη όδο προς το κυνήγι. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πως συμπεριφέρονται οι κυνηγοί στην Αγγλιά όταν συναντούν τον "κακό" συνάδελφό τους. Ανυσηχούν για την ρετσινιά του ρουφιάνου άραγε;