Παράθεση από: mangusta στις 26 Αυγούστου, 2010, 12:20:43 μμΔηλαδή για να καταλάβω,θέλετε νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο,προκειμένου να κάνετε σκοποβολή οπουδήποτε;Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο προβάλλοντας τέτοια επιχειρήματα.H απελευθερωση και των υπολοιπων σκοπευτικων δραστηριοτητων με αεροβολο μεσω της νομιμοποιησης της ασκησης θηρας με αυτο, ειναι στην ουσια μια "ευχαριστη παρενεργεια" που θα απορευσει απο το γεγονος και θα ωφελησει ολη την αεροβολικη κοινοτητα! Για τους φιλους που εθεσαν το θεμα της επαρκειας κρεατος αρα και αχρηστειας του κυνηγιου θα ηθελα να παραθεσω και αλλο ενα αντεπιχειρημα αυτο της ποιοτητας. ο καθενας μας εχει το δικαιωμα να αναζητησει πιο ποιοτικες πηγες διατροφης απο τα σκουπιδια που του προσφερει η εντατικοποιηση της παραγωγης.ειτε θα παραγει μονος του ειτε θα δρεψει τους καρπους που δημιουργησε μονη της η φυση.για να μην καταντησει ομως ο καθενας μας πλεονεκτης και ασυδοτος μιας και η ηθικη στις μερες μας ειναι αμφιλεγομενο θεμα,θα πρεπει η οποια δραστηριοτητα να διεπεται απο κανονες που θα εξασφαλιζουν την αειφορια των συγκεκριμενων πορων. ο παραλληλισμος που εγινε με minimi κτλ εκτος απο ατοπος γενναει αντιστροφως και το εξης ερωτημα φιλε σαλ.αφου ασχολεισαι και με τετοια οπλα λογω δουλειας,τοτε γιατι να ασχολεισαι και με αεροβολα?η απαντηση ειναι κοινη και στο ερωτημα σου αλλα και στο δικο μου..ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΕΧΩ ΜΕΡΑΚΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!! τωρα το γιατι να θελουμε να κυνηγαμε με το αεροβολο αφου μπορουμε με το λειοκαννο,οι απαντησεις ειναι οι εξης α)παρολο που κυνηγαω και γω με λειοκαννο...δε μου πολυαρεσει.και αυτο γιατι πιστευω οτι ο θορυβος και μονο ειναι ικανος να αποσταθεροποιησει την ησυχια των οικοσυστηματων χωρια τα σκυλια...επισης κλωτσαει πολυ,κοστιζει πολυ και ειναι και επικινδυνο πολυ. β) επειδη το κυνηγι ειναι και αθλημα εστω και σε πολυ μικρο βαθμο,ο κυνηγος που θελει να σεβεται τον εαυτο του πρεπει να δινει αρκετες ευκαιριες διαφυγης στο θηραμα του.με το λειοκαννο οι περισσοτεροι για να κατεβασουν μια τσιχλα ριχνουν 2 η και τρια φυσιγγια απλα γιατι επαναπαυονται στο οτι μπορουν να τα ριξουν .αυτο ομως σημαινει 3φυσιγγια επι 250 περιπου σκαγια το καθενα ισον 750 σκαγια για ενα μονο θηραμα.εκτος απο γελοιο ειναι και ανηθικο.με το αεροβολο ομως εχεις μια μονο ευκαιρια και αυτη πολυ μικρη.προσωπικα αν ποτε επιτραπει το κυνηγι με αεροβολο,θα σταματησω να κυνηγαω με τα λειοκαννα παρολο που δεν απαιτω να κανουν το ιδιο και οι υπολοιποι που κυνηγουν με αυτα γ)γιατι αφου σε αλλα κρατη επιτρεπεται,να μη μπορουμε και μεις? φιλικα
Δηλαδή για να καταλάβω,θέλετε νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο,προκειμένου να κάνετε σκοποβολή οπουδήποτε;Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ νομιμοποίηση του κυνηγιού με αεροβόλο προβάλλοντας τέτοια επιχειρήματα.
Κυνήγι μπεκάτσας με αεροβόλο γίνεται μα δυσκολεύει λίγο η κάρπωση !
Και γιατί να μην πάει απλά σε ένα σκοπευτήριο να εξασκηθεί;Το ίδιο δεν κάνουν και οι κυνηγοί;Άμα θέλουν να κυνηγήσουν,κυνηγάνε.Άμα θέλουν να κάνουν προπόνηση πάνε και κάνουν skeet και trap.
Το να βγαλεις αδεια για κυνηγι με αεροβολο θα ισχιει οτι ισχιει και με το λειοκανο.Οταν και οπου επιτρεπεται το κυνηγι και στο χρονικο διαστημα που επιτρεπεται.Το να θελει να παει καποιος για σκοποβολη στο διαστημα αυτο, να παει κανενα προβλημα, αλλος θελει να παει κυνηγι, κανενα προβλημα.Το προβλημα ειναι μετα τους εξη μηνες που θα θελουμε να παμε για σκοποβολη τι γινεται
Νά μην ξεχάσουμε να αλλάξουμε πλευρά !