Στην υπαιθρο είναι λογικό να αντιμετωπίζεται ενας περοπλανώμενος αεροβολιστής χωρις άδεια κυνηγίου ως λαθροθήρας δεδομενης και της "ησυχης" λειτουργίας του όπλου.ΦιλικαΔημήτρης
Θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτραπεί το κυνήγι στην Ελλάδα με αεροβόλο. Καταρχήν είμαι υπέρ. Διάβασα τα περισσότερα μηνύματα τις απόψεις και τους προβληματισμούς των περισσοτέρων για το θέμα αυτό. Η άποψη μου ότι πρέπει να επιτραπεί δεν άλλαξε πλην όμως θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι όροι και περιορισμοί που πρέπει να αποτυπώνονται μέσα στην ρυθμιστική θήρας. Και πρέπει να γίνει αυτό γιατί μέσα από την ρυθμιστική κάθε έτος και ύστερα από μελέτες, καθορίζεται ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων ανά είδος σύμφωνα με τις μελέτες ορνιθολόγων του υπουργείου κ.τ.λ. Πιστεύω λοιπόν ότι ναι μεν να επιτραπεί το κυνήγι με αεροβόλο πλην όμως να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα είδη χαρακτηρισμένα ως επιβλαβή επειδήΚανένας δεν βγάζει άδεια κυνηγιού για να κυνηγάει καρακάξες , ποντίκια κ.τ.λ συνεπώς τα επιβλαβή όχι απλά παραμένουν αλλά αυξάνεται ο πληθυσμός τους. Σε κάθε ρυθμιστική του επόμενου έτους υπάρχει πάλι το ίδιο είδος που ήταν χαρακτηρισμένο ως επιβλαβές. Συνεπώς προκειμένου το κράτος να ρυθμίσει τον πληθυσμό τους και να βοηθήσει τους πάσχοντες π.χ. Γεωργούς καταφεύγει σε άλλες μεθόδους π.χ. δηλητήρια(για τα ποντίκια , κουνέλια) φάρμακα-ψεκασμοί τα οποία μακροπρόθεσμα ενδεχομένως προκαλούν μεγαλύτερη ανισορροπία στο οικοσύστημα απ’οτι τα ίδια τα επιβλαβή. Η εσφαλμένη χρήση σε φόλες για επιβλαβή ενδεχομένως εξοντώνει και κάποιο αριθμό κατοικίδιων (σκύλους , γάτες, κ.τ.λ) πράγμα ανεπιθύμητο. Ο θάνατος από φόλες για οποιοδήποτε είδος του ζωικού βασιλείου είναι πολύ ποιο οδυνηρός. Η αγανάκτηση μάλιστα του κράτους στο να ελέγξει τον αριθμό των επιβλαβών αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πριμοδοτεί από κάποιο αριθμό και πάνω κάποιων ειδών για μία άδεια κυνηγιού ή παλαιότερα ακόμη και με φυσίγγια. Το κυνήγι των επίσημα χαρακτηρισμένων επιβλαβών θεωρώ ότι είναι πράξη ευθύνης για τους κυνηγούς για να διατηρήσουν την ισορροπία των ειδών στο ζωικό βασίλειο. Η σπατάλη μολύβδου και επιβάρυνση του περιβάλλοντος για τον έλεγχο επιβλαβών μπορεί να περιοριστεί μόνο με την χρήση αεροβόλων.Πιστεύω επίσης ότι με υπεύθυνη δήλωση στην δασική υπηρεσία που εκδίδει την άδεια θήρας πρέπει να δηλώνεται η ύπαρξη και κατοχή αεροβόλου , ο σειριακός αριθμός του όπλου μας , (και υπό συζήτηση το άνω όριο δυνάμεων π.χ. 12άλιβρο), ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσουμε για επιβλαβή.Θεωρώ ότι πρέπει ρητά να απαγορεύεται το κυνήγι θηραμάτων που δεν είναι επίσημα χαρακτηρισμένα επιβλαβή και ειδικά τα θηράματα τα οποία κυνηγιούνται με σκύλους φέρμας ή διώξης. Φανταστείτε σε ένα μέρος που εργάζεται ένας σκύλος να είναι κάπου κρυμμένος ένας sniper και να σκοπεύει τα πάντα με την Οφθαλμίδιο του τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν τόσο στα θηράματα όσο και στα σκυλιά. Είναι λοιπόν επίσης πράξη ευθύνης όπου υπάρχει κυνηγετικός σκύλος να μην υπάρχει αεροβόλο. Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο να προστεθεί μια παράγραφος στην ρυθμιστική θήρας της επόμενης χρονιάς και να λυθεί άπαξ δια παντός το θέμα της χρήσης αεροβόλου στο κυνήγι. π.χ.« Επιτρέπεται το κυνήγι αποκλειστικά και μόνο των ειδών χαρακτηρισμένων ως επιβλαβών (έστω και) με αεροβόλο όπλο »
Συμφωνώ με το MASTORA σχετικά με τα χρονικά περιθώρια. MASTORA λές ότι μεσω του αεροβόλου θα προσπαθήσουν να περάσουν τα πυροβόλα ραβδοτά. Τι διαμετρήματα άραγε;
Παράθεση από: asrael στις 02 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:59:55 μμΠαράθεση από: alpha-63 στις 02 Σεπτεμβρίου, 2010, 10:54:01 πμΠαράθεση από: panaman.fax στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:37:39 μμΟσο για τις γνωριμίες μεταξύ μας γιατί δεν οργανωνουμε κάτι ( party, αγώνα ) για να γνωριστούμε μεταξύ μας; Πιστεύω ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα υπάρχουν. Κανε υπομονη λιγες ημερες και ολα θα γινουν.Τελικά έγινε, είδα στις ανακοινώσεις. Το μόνο κακό είναι οτι δεν έχω όπλο να συμετάσχο, προσ το παρόν έχω μόνο πιστόλια, θεατής όμως μπορώ να είμαι για αρχή
Παράθεση από: alpha-63 στις 02 Σεπτεμβρίου, 2010, 10:54:01 πμΠαράθεση από: panaman.fax στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:37:39 μμΟσο για τις γνωριμίες μεταξύ μας γιατί δεν οργανωνουμε κάτι ( party, αγώνα ) για να γνωριστούμε μεταξύ μας; Πιστεύω ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα υπάρχουν. Κανε υπομονη λιγες ημερες και ολα θα γινουν.Τελικά έγινε, είδα στις ανακοινώσεις. Το μόνο κακό είναι οτι δεν έχω όπλο να συμετάσχο, προσ το παρόν έχω μόνο πιστόλια, θεατής όμως μπορώ να είμαι για αρχή
Παράθεση από: panaman.fax στις 01 Σεπτεμβρίου, 2010, 18:37:39 μμΟσο για τις γνωριμίες μεταξύ μας γιατί δεν οργανωνουμε κάτι ( party, αγώνα ) για να γνωριστούμε μεταξύ μας; Πιστεύω ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα υπάρχουν. Κανε υπομονη λιγες ημερες και ολα θα γινουν.
Οσο για τις γνωριμίες μεταξύ μας γιατί δεν οργανωνουμε κάτι ( party, αγώνα ) για να γνωριστούμε μεταξύ μας; Πιστεύω ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα υπάρχουν.