Όταν σε μία πρόταση υπάρχει η λέξη "αεροβόλο" το θέμα μας αφορά ούτως ή άλλως διότι η οποιαδήποτε, τυχόν, εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει κ το δικό μας, μη κυνηγετικό αεροβόλο.
Σωστα ειναι αυτα που λες αλλα τα συγκεκριμενα, ηδη διεκδικουνται απο αλλους συναδελφους ,ιδρυτες συλλογων,διοργανωτες αγωνων κτλ.προσωπικα ο ιδιος συμμετεχω σε συλλογο παρ ολο που δε με πολυενδιαφερει η σκοποβολη εντος φυσικων οριων. ο κλαδος της σκοποβολης ειτε αυτη λεγεται ft ,hft,bench rest,10m,silhouete πιστευω οτι καλυπτεται επαξια σε υποστηριξη απο αρκετους και με αρκετα καλες προοπτικες. Αυτο που συζητειται εδω ειναι η αναπτυξη και του "αλλου αναποσπαστου κλαδου"του αεροβολισμου, το κυνηγι δηλαδη.οπως τα επιτευγματα της πρωτης ομαδας,θα οφελησουν ολη την κοινοτητα,ετσι και τα αντιστοιχα μελλοντικα της δευτερης ομαδας θα οφελησουν παλι ισοποσα. δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει οι μεν να αντιμαχωμαστε τους δε και αντιστροφως. ολοι θα επρεπε να αγωνιζομαστε και για τις δυο προαναφερθεισες καταστασεις αφου το οφελος ειναι προφανες και αμφιπλευρο.το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο το προσωπο .
Αν όμως εσύ βγάλεις μια άδεια κυνηγιού, αυτομάτως εγώ που θα έχω βγει να κάνω τη σκοποβολή μου σε ένα χωράφι θα χαρακτηριστώ κ λαθροθήρας. Οπότε στην πραγματικότητα εγώ δε σε υποχρεώνω να βγάλεις δελτίο σκοπευτού ενώ εσύ με υποχρεώνεις να βγάλω άδεια κυνηγιού η οποία μου είναι τελείως άχρηστη κ περιορίζει την σκοπευτική δραστηριότητά μου στην ύπαιθρο τους μήνες που επιτρέπεται το κυνήγι...
Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι... αλλά είναι λάθος, αν κατάλαβα καλά που το πας... Γιατί εάν εγώ αύριο βγάλω δελτίο σκοπευτού κ ασχοληθώ με το FT, καθόλου δεν πρόκειται αυτό να επηρεάσει τις μέχρι τώρα ασχολίες σου με το αεροβόλο. Θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο νόμιμες ή παράνομες όπως κ πριν. Αν όμως εσύ βγάλεις μια άδεια κυνηγιού, αυτομάτως εγώ που θα έχω βγει να κάνω τη σκοποβολή μου σε ένα χωράφι θα χαρακτηριστώ κ λαθροθήρας. Οπότε στην πραγματικότητα εγώ δε σε υποχρεώνω να βγάλεις δελτίο σκοπευτού ενώ εσύ με υποχρεώνεις να βγάλω άδεια κυνηγιού η οποία μου είναι τελείως άχρηστη κ περιορίζει την σκοπευτική δραστηριότητά μου στην ύπαιθρο τους μήνες που επιτρέπεται το κυνήγι...
Παράθεση από: xenofon στις 04 Σεπτεμβρίου, 2010, 12:09:36 μμ Αν όμως εσύ βγάλεις μια άδεια κυνηγιού, αυτομάτως εγώ που θα έχω βγει να κάνω τη σκοποβολή μου σε ένα χωράφι θα χαρακτηριστώ κ λαθροθήρας. Οπότε στην πραγματικότητα εγώ δε σε υποχρεώνω να βγάλεις δελτίο σκοπευτού ενώ εσύ με υποχρεώνεις να βγάλω άδεια κυνηγιού η οποία μου είναι τελείως άχρηστη κ περιορίζει την σκοπευτική δραστηριότητά μου στην ύπαιθρο τους μήνες που επιτρέπεται το κυνήγι... Και τώρα αν σε πιάσουν να κάνεις σκοποβολή σε χωράφι λαθροθήρα θα σε χαρακτηρισουν φίλτατε. Αν όμως έχεις κυνηγετική άδεια θα μπορείς να ρίχνεις χωρίς να σε ενοχλεί κάποιός. Αν τώρα βγάλεις συνάμα και δελτίο σκοπευτού για να συμετέχεις σε αγώνες της ομοσπονδίας είναι άλλο καπέλο.
Μάνθο φίλε μου, Μα αφού τους ξέρεις τώρα πως θα αντιδράσουν αν σε δούν στο χοράφι με το αεροβόλο. Από τη στιγμή που ο νόμος είναι σαφέστατος δεν βλέπω το λόγο γιατί αν επιτραπεί το κυνίγι με το αεροβόλο να βγάλω άδεια, Εμτά στίνω όσες σιλουέτες θέλω κι αν ερθει κανείς να μου πεί κάτι απλά του δείχνω την άδεια και είμαι νόμιμος. Δεν ξέρω το γεγονός που λές για το θήραμα κι αν δεν εχεις θήραμα τι επιπτώσεις θα υπάρχουν. Ξέρω πως νιώθεις γιατί κι εγώ κάπως έτσι νοιόθω όταν είμαι στο χωριό μου και κοιτάω γυρω τριγύρω για "ανεπιθύμιτους" όταν πάω για βολές. Αν όμως είχα άδεια κυνιγού δεν θα κρυβόμουν
Παράθεση από: asrael στις 04 Σεπτεμβρίου, 2010, 16:31:08 μμΜάνθο φίλε μου, Μα αφού τους ξέρεις τώρα πως θα αντιδράσουν αν σε δούν στο χοράφι με το αεροβόλο. Από τη στιγμή που ο νόμος είναι σαφέστατος δεν βλέπω το λόγο γιατί αν επιτραπεί το κυνίγι με το αεροβόλο να βγάλω άδεια, Εμτά στίνω όσες σιλουέτες θέλω κι αν ερθει κανείς να μου πεί κάτι απλά του δείχνω την άδεια και είμαι νόμιμος. Δεν ξέρω το γεγονός που λές για το θήραμα κι αν δεν εχεις θήραμα τι επιπτώσεις θα υπάρχουν. Ξέρω πως νιώθεις γιατί κι εγώ κάπως έτσι νοιόθω όταν είμαι στο χωριό μου και κοιτάω γυρω τριγύρω για "ανεπιθύμιτους" όταν πάω για βολές. Αν όμως είχα άδεια κυνιγού δεν θα κρυβόμουν τι λες να σου πουν επιτρεπετε το κυνηγι με αεροβολο και οσοι εχετε αεροβολο κυνηγατε ελευθερα χωρις αδεια ουτε στα πιο τρελλα μας ονειρα πιο πολυ καλυμενος θα εισαι αν τους δειξεις μια αδεια σκοπευτου απο επισημο συλλογο απο την αλλη ακρη της ελλαδος παρα με τον τροπο που λες
Και μην κοροιδευομαστε, αν σε πιασουν στο βουνο με το αεροβολο στο αυτοκινητο κατα 90% για λαθροθηρια θα πας.