Tωρα για τιμες δεν τις θυμαμαι και πολυ καλα, ξεκινανε απο 1000-1200 τα πολυ μικρα και τα 6αρια (που γεμιζουν μια 7λιτρη 300αρα σε 45 λεπτα περιπου) εχουν κανα 2000αρο. Εχω ενα 6αρι στο οποιο εχω αλλαξει 3 φορες 4ο σταδιο μεσα στα τελευταια 6χρονια (βαρεθηκα) και ενας φιλος αεροβολιστης και γειτονας ενα Bauer Capitano το οποιο γεμιζει πολυ γρηγορα (νομιζω ειναι 18αρι) αλλα δυστυχως ζητησε κατι βαλβιδες για αλλαγη οι οποιες μαζι με την επισκεψη επειδη δεν κουβαλιεται ευκολα κοστιζουν περι τα 600 ευρω.Ολα αυτα με συχνοτητα γεμισματων 2-4 φιαλες τον μηνα, αντε 6 το πολυ. Αν τα αθροισεις θα δεις οτι καλυτερα να δινεις 4-5 ευρω καθε γεμισμα σε ενα μαγαζι και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο παρα να βαλεις και αλλον μπελα.
Σύντομα θα προχωρήσω σε μια νέα αγορά πσπ όπλου. Δόξα τω Θεώ έχω πιάσει αρκετά στα χέρια μου και έχω μια σχετική εμπειρία. Η αλήθεια είναι οτι δεν θέλω να χώσω αρκετά λεφτά χωρίς λόγο και αιτία αλλά θέλω να δώσω χρήματα που θα ξερω οτι θα πιάσουν τόπο. Ετσι λέω να μήν αγοράσω κάποιο ευρωπαικό άλλά μάλλον κάτι άλλο ... οπως λέει και το θέμα μας . Μια μικρή ερευνα αγοράς που έκανα και αφού εξέτασα διάβασα και σύγκρινα πολλά κατέληξα στο ΧΑΤΣΑΝ ΑΤ44 Είδα οτι είναι ένα μοντέλο που περπατάει αρκετό καιρό στην αγορά , είναι αρκετά αξιόπιστο , οικονομικό , έχει φθηνά ανταλλακτικά , με πολύ καλή σκανδάλη , καλή γενικά κάννη , σύστημα μη αναπήδησης σφύρας , πολύ όμορφη σχεδίαση και προσφέρει πολλά καλούδια που σε άλλα όπλα τα παίρνεις σαν εχτρα όπως το όργανο πιεσης, κουικ φιλ , ανοιχτά σκοπευτικά , κτλ. Επιπλέον με την τεχνογνωσία που υπάρχει πλεον στο φόρουμ για αυτό το όπλο τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα και μάλιστα πολλά μέλη όπως ο ΕΞΑΝΤΑΣ ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ο ΠΙΠΕΡΜΑΝ και άλλοι έχουν κάνει το ''διδακτορικό'' πάνω σ αυτό το όπλο και είναι ανθρωποι που παρέχουν κάθε βοήθεια μόλις τους ζητηθεί. Εχω πεισθεί οτι η χατσαν αφουγκράζεται τις ανησυχίες του μέσου αεροβολά και φροντίζει να δίνει στην αγορά αυτο που χρειάζεται κανείς και στην σωστή τιμή.Τελευταία υπάρχει μια τεράστια πληθώρα από νέα μοντέλα ,νέα εντελώς και άλλα βελτιωμένα με πολλες παραλλαγές ανάλογα με τον τρόπο όπλισης , το κοντάκι τον γεμιστήρα ,το διαμέτρημα που κανένας μπορεί να χάσει την μπάλα. Ίσως να είναι και η εταιρεία με την μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων και ίσως και μόνο γι αυτό της αξίζουν πολλά μπράβο. Τώρα γιατί σας τα γράφω αυτά ? έχω κολλήσει στο θέμα του κοντακιου. Στα χέρια μου έχω πιάσει το πλαστικό το thumbhole που το γουστάρω και μου κάθεται πολύ καλά . Βλέπω όμως σε ανάλογες φωτό μέλη του φόρουμ να έχουν επιλέξει το ξύλιντο sporter. Aυτος είναι και ο σκοπός του μηνύματος να ρωτήσω τι το ιδιαίτερο βρίσκουν οι πολλοί κάτοχοι αυτού του όπλου με το συγκεκριμένο κοντάκι .