Είμαι κι εγώ ενας απο τους κατά. Απο τη πρώτη μέρα που γράφτηκα στο αεροβόλο και διαβάζω δαιμονισμένα, μου δημιουργήθηκε η απορία.
" Άραγε οι αεροβολιστές γουστάρουν το κυνήγι ? "
Χρησιμοποίησα την αναζήτηση για να βρώ πληροφορίες για κάποια μοντέλα που με ενδιαφέρουν και γι αυτό το θέμα (το κυνήγι)
Η απάντηση μου δόθηκε απο τα αποτελέσματα αυτού του poll και ήταν απογοητευτικότατη.
Ακόμα και αν δε θεωρήσω πως εδω μέσα βρίσκεται η πλειοψηφία των πλέων ενασχολουμένων με το αεροβόλο, το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό με ενα ποσοστό +80% να επιθυμεί την απελευθέρωση του κυνηγιού με το αεροβόλο.
Δυο είναι οι παράμετροι με βάζουν απέναντι στους κυνηγούς. (αεροβόλου ή μη)
1. Δεν χρειάζεται. Υπάρχει υπεραφθονία τροφής και το 100% των κυνηγών (αντε το 99%) είναι χομπίστες και δε κυνηγούν για να εξασφαλίσουν τροφή. ΑΝ πεινάγαμε, ΝΑΙ να φάμε και σκύλο. Ή αν η αλεπού μου τρώει τις κότες και τα εναλλακτικά συστήματα απομάκρυνσης επιβλαβών (ειδικόι υπέρηχοι κλπ) δεν έπιαναν, τότε ναι να τη σκοτώσω..
2. Η αγωνία και ο πόνος του θηράματος. Αν κάποιος είχε την τυχη/ατυχία να βρεθεί ενα κλικ πρίν το θάνατο ίσως και να ξέρει τι λέω.. εγω εχω βρεθεί.. (- απο τροχαίο, όχι απο σφαίρα) Και δυστυχώς με το αεροβόλο δεν είναι 100% καθαρό το kill και μπορεί να αφήσει το θήραμα να ξεψυχίσει ώρες μετά... - ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ -
Έχουν γραφτεί πολλές καλα τεκμηριωμένες απόψεις απο τους ύπέρμαχους και δε θα μπώ στη διαδικάσία να αντιπαρατεθώ με κανέναν.
Ήθελα απλα να καταθέσω την απογοήτευση μου.
Για τα τελευταία γραφόμενα του shooter5 δε θα διαφωνήσω μιας και ειναι ορθότατα.
ΑΛΛΑ
Μήπως είναι λίγο πολυτέλεια να χτυπιόμαστε για το οτι ο νομοθέτης δε μεριμνά για το κυνήγι ενώ σε λίγο πολλοί συνάθρωποι μας δε θα έχουν να φάνε?
Που μπορεί να μην εχουμε δουλειά?
Ναι ξέρω σε χομπίστικο φόρουμ είμαστε και δε θα αναλυσουμε τα κοινωνιολογικά προβληματα, αλλά ...
Είμαι κατά του κυνηγιού με το αεροβόλο εκτός αν γίνεται μόνο με είδική άδεια "κυνηγιόύ με αεροβόλο" Να υπαρχει ενας ανασταλτικός παράγοντας ακόμα για τον κάφρο που θα βαράει σκυλιά, γατιά, παιδια κλπ.. και φυσικά ο φόβος των συνεπειών του νόμου.
Με ενοχλεί επίσης που το πλησιέστερο σε εμένα σκοπευτήριο και χώρος συγκέντρωσης των εν δυνάμει νέων αεροβολιστών φίλων μου πρέπει να είναι ενας κυνηγητικός σύλλογος (για το σχιστό λέω)... Ακόμα περισσότερο σε κάτι φωτό που είδα με τα βαλσαμωμένα ζωάκια στους κλειστούς χώρους του συλλόγου... Να δώ πως θα τα αντικρύσω απο κοντά που τα λυπάμαι

Ευχαριστώ όσους κάνετε το κόπο να διαβάσετε και μια διαφορετική άποψη..
Πάντα φιλικά,
Χρήστος